Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 621
  • 390
  •   1
Отговори
# 75
В най-скапаната държава живеем на света. БЯСНА СЪМ.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Как не ги с срам и жал тоя хорица управляващи ни. Как да родя дете като ще го обрека на мизерия. Те какво завидяха и на майките и на пенсионерите, че забогатяха ли, че от тях да оправят кризата. Тези които са го измислили са болни мозъци.
За пореден път се обеждавам, че в България или да се вдигнем всички или да се махаме от тук. Не знам още колко ще се търпи това безумие.  smile3511

# 76
  • София
За протокола - аз работя в държавна фирма, ползвам се от всички негативи като годишни атестации, липса на колективен договор, неофициална забрана за сдружаване и протести, същевременно си плащам всички осигуровки като поп, детски не взимам, а с подобни антикризисни мерки искат окончателно да ме откажат от раждането на второ дете.  Sad
И аз съм така. Само че вече направих фаталната грешка да родя второ дете. Мамицата им #2gunfire #Cussing out
Това не можем да го оставим така.

Е, недей така, да ти е живи и здрави дечицата! То и аз за една бройка вече да съм с две, ама не стана, а сега вече не съм много сигурна и че го искам...

Правилно ли ви разбирам, че заради правителството не искате второ дете или вече сте направили "фаталната грешка"  Shocked Човек да се чуди да се смее ли или да плаче. Стига глупости, заради едното майчинство да не искаш дете  ooooh!  Ами аз като родих дъщеря ми нямаше високоплатено майчинство и к'во да се бях отказала ли?! Значи работещите в държавни фирми не трябва да имат деца по тая логика  Thinking
Няма да го приемат това предложение, просто защото ще стане война.

# 77
  • София
И аз моята дъщеря съм я раждала при 3, а не 9 или 12 месеца високоплатено майчинство.  Wink Идеята ми е, че държавата прави всичко да не раждаш много-много - иска да намалява високоплатеното майчинство, не дава детски надбавки на всички деца, няма места в детските градини; таксата за ДГ и тя нагоре, а издръжката на дете в ДГ - надолу.  ooooh! Не се знае утре ще имаш ли работа или не, заплатите намаляват - как  да родя още едно дете, като и сега се замислям дали ще мога на едно да плащам за английски и танци... Вярно, че има хора, к. се чудят сигурно и какво да дадат на детето си да яде, ама под отглеждане на дете аз не разбирам просто да го облека и нахраня. Вярно, че най-важна е обичта, ама само с нея няма как да отгледаш и възпиташ някого.  Peace

# 78
elix намесвам се в дебата ви. И аз се изказах, че на тази държава няма да родя дете. Знам, че не е за държавата така се ощетяваме себе си, но как да стане то нали трябва да се храни, облича и със всеки изминал ден има нужди. Не е въпроса в майчинството дали е 410 или 200, а в по нататъшното развитие на държавата. Като гледам отиваме надолу и оправяне май няма да има скоро. Както казах в предишния си пост или да вдигнем глави или да се махаме.

P.S. Имах среща миналата седмица с приятелка, чиито детенце е на 2,5 годинки. Седим си в градинката и детето идва при нея и и иска стотинки за зрънчо. Тя се опитва да я отклони, но детето по настоятело иска. Изведнъж тя го наби и то отиде при другите деца плачещо. Същевременно и приятелката ми заплака искренно. Всъщност се оказа, че тя просто не имала пари за зрънчо и не е искала да се издаде пред  мен. Говорим за някакви си 20 стотинки...........................
ЕТО В ТАКАВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ.
Та въпроса колко да родя и колко мога да отгледам май се разминавам в българската държава. newsm78

# 79
  Ами да ти имам и приятелката ooooh! #Crazy Толкова ли не можа да го дръпне на страна и да му обясни на детенце, а трябваше да го бие.Егати майката ooooh! хубаво го учи..няма що!
  По темата...не вярвам да се приеме.Това е просто абсурдно!

# 80
 smile3515 ... няма да кажа това което ми е на устата ... не ги е срам #Cussing out
http://www.standartnews.com/news/details/id/62173/%D0%90%D0%BD%D … D1%81%D0%B8%D0%B8

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 21:14 от Lion's cub

# 81
  • София
Кашарел, май не си общувала много-много с 2-годишни.  Wink Естествено не приемам боя като възпитателна мярка, но много добре разбирам какво има предвид the_light, както и как се е почувствала приятелката й.  Peace

# 82
Кашарел, май не си общувала много-много с 2-годишни.  Wink Естествено не приемам боя като възпитателна мярка, но много добре разбирам какво има предвид the_light, както и как се е почувствала приятелката й.  Peace

Общувала съм колкото трябва  Wink, не това е въпроса.Но боят в случая никак не е уместен. Точно пък да си набия детето понеже нямам пари  ooooh! А запита ли се как се е почувствало това дете с плесницата която е изяло?! Просто е можела да обясни жената.Щом такива са ти вижданията, ок!Просто си изразих мнението.Темата не е затова, така че нека спрем до тук Stop

# 83
 Ами да ти имам и приятелката ooooh! #Crazy Толкова ли не можа да го дръпне на страна и да му обясни на детенце, а трябваше да го бие.Егати майката ooooh! хубаво го учи..няма що!
  По темата...не вярвам да се приеме.Това е просто абсурдно!

Безсилие, толкова да си смачкан, че да не се усещаш.... Stop
Аз планирах децата си във времена на стабизализация.Инак,....не ми се мисли, можеше да съм още чакаща...

# 84
smile3515 ... няма да кажа това което ми е на устата ... не ги е срам #Cussing out
http://www.standartnews.com/news/details/id/62173/%D0%90%D0%BD%D … D1%81%D0%B8%D0%B8
Тези мерки са просто ... нямам думи !!! Особено пък за пенсиите! Според мен това правителство или иска да се стигне до безредици и военно положение или просто да ни изсели всички в чужбина/ които оцелеем след тези мерки/. Абсолютно безумие е да се справят с кризата орязвайки парите на всички социално слаби категории!

# 85
  • София
И аз моята дъщеря съм я раждала при 3, а не 9 или 12 месеца високоплатено майчинство.  Wink Идеята ми е, че държавата прави всичко да не раждаш много-много - иска да намалява високоплатеното майчинство, не дава детски надбавки на всички деца, няма места в детските градини; таксата за ДГ и тя нагоре, а издръжката на дете в ДГ - надолу.  ooooh! Не се знае утре ще имаш ли работа или не, заплатите намаляват - как  да родя още едно дете, като и сега се замислям дали ще мога на едно да плащам за английски и танци... Вярно, че има хора, к. се чудят сигурно и какво да дадат на детето си да яде, ама под отглеждане на дете аз не разбирам просто да го облека и нахраня. Вярно, че най-важна е обичта, ама само с нея няма как да отгледаш и възпиташ някого.  Peace

Да, така е, но по-горните мнения ми прозвучаха доста крайно.
Мисля, че правителството си играе някакви игрички с нервите на хората, колко пъти решават да направят нещо и после се отказват, т.е. вижте ни колко сме добри и не го приехме това тъпо предложение  Wink Така ще стане и този път, споко  Peace

# 86
И според мен няма да се приеме Peace
Но ми е любопитно къде са майките от чужбина,които миналата година обясняваха колко е майчинството там?А къде са тези ,които обясняваха с колко малко пари се гледат деца-та да успокоят страстите?

# 87
  • Бургас
Боже хора спрете да се палите,абсурд е да стане това.
Как може от една чернова да се изпада в истерия,явно кризата е изнервила всички.
Аз не вярвам да се случи това,поредния опит да се побърка народа.

# 88
Не мога да повярвам просто...  Banghead

# 89
Да ви следя.

dena_klv, поне за мен въпроса не е само финансов.Ако това чудо се приеме това значи, че децата ни след 1 година тръгват по детски заведения.Не ти ли се струва малко раничко???

Общи условия

Активация на акаунт