Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 703
  • 390
  •   1
Отговори
# 195
В специално изявление за в."Труд" премиерът Бойко Борисов е казал, че иска да чуе мнението на хората и тогава щял да решава!

Дали го е чул вече. Като чета коментарите тук и особено тези под статитие и ми прилошава. Ако някой почне да пише за мен такива неща най-малкото сериозно ще се замисля.

# 196
  • До хладилника, който обичам
В специално изявление за в."Труд" премиерът Бойко Борисов е казал, че иска да чуе мнението на хората и тогава щял да решава!
Както се и очакваше... мисля си, че няма да посмеят да предприемат такава крайна мярка, когато 97% от хората са против.

# 197

]Повече от ясно е, че правителството трябва да вземе някои непопулярни решения, но намалянето на майчинството не е сред тях. А както разумно бяха започнали в началото - да се направи реформа при държавните служители. Там има хиляди маймуни, които получават заплатите си от нашите осигуровки, и се чудят по цял ден къде да се почешат.

Ето им едно решение. Сигурна съм, че всяка една от нас може да даде поне по още едно, при това разумно, за разлика от техните.

И аз съм от тези маймуни Sad
 Има и други маймуни пишещи във форума. И моят мъж е държавен служител - маймуна. Ако се запознаем съм сигурна, че ще ти променя мнението за т.нар. от теб маймуни. Не мога да ви опиша за какви съкращения става въпрос в администрацията как не дават пари и за хартия. А който е написал, че парите в бюджетната сфера са се увеличили със 7% лъже, защото както знаете увеличение на заплатите нямаше. Естествено като не си държавен служител не можеш да видиш реално нещата, но например в моя отдел никой не си клати краката, а непрекъснато ме питат кога ще се върна защото не издържат. Освен това за тези които не са запознати заплатите в държавния сектор са наистина изключително мизерни. И това е направено именно, за да не се плащат осигуровките.  Не се поддавайте на това насъскване на едни групи спрямо други. Сори за дългия пост не по темата.

не знам кое е толкова мизерното - 600 лв. за очила за компютър  #Crazy или 1000 лв. за облекло, които раздадоха от началото на годината в МОСВ????  #Crazy   #Crazy или 2000 лв допълнително материално стимулиране (извинете, не било коледна премия), които получиха преди нова година  #Crazy  newsm78

да не говорим за по-големия брой дни платен годишен отпуск, който ви се полага
от къде на къде
и после ще вземат моето майчинство, за което се осигурявам като луда, защото
1. искам да кърмя повече от 6 м по възможност;
2. няма кой да ми гледа детето след това, поради липса на ясли и детски градини

#Cussing out

Мисля, че всички сме наясно с нещата. Но, момичета, изместваме темата и канализираме яда си в неправилна посока.

Не трябва да спорим между нас, а да се вдигнем срещу невероятните мерки за справяне с кризата от т.нар. "експерти" на МФ.

Сега се присетих и се порових в нета за заплатата на уважаемата ни председателка на НС Цецка Цачева, чието основно заплащане е 3576, на редови депутат е 2307. ОК, тези суми не ги коментирам. Интересното идва оттам, че повечето участват в комисии и комисийки. Тук председател, там член. И месечните им възнаграждения стигат до 10 000 лв(по думите на един все още действащ депутат).
Та ето го и следващото ми предложение. Като сме в криза, защо не си орежат допълнителните възнаграждения за участие в комисии. Да ударят чертата, да видим колко ще спестят оттам. Да си ограничат командировъчните, и все в тоя ред...

Като повдигнах въпроса с държавните служители не исках да се конфронтирам, а да дам идея за някакво решение.

И ми се струва, че пишещите в този форум могат да предложат на Правителството много по-адекватна и ефективна програма за справяне с кризата.

Или и те знаят какво трябва да се направи, но не им стиска.

# 198

Ами да вземем да се хванем от форума и да отидем при него да си кажем мнението! Имайки предвид броя на регистрираните във форума (няма да споменавам гостите), протестът може да се окаже много сериозен и ще им се ще изобщо да не са подемали такава антисоциална политика. С 2 ръце съм ЗА и не само, че ще дойда, ами и още хора ще доведа! То бива, то може, ама от пенсионери и деца да вземаш е направо нечувано и нагло!  #2gunfire

# 199
Това е просто .... незнам...липсват ми благоприлични думи...въобще нямам думи. Потресена съм, отвратена съм. И аз толкова години все търся нещо, което да ме задържи тук....почти не намирам вече такова...
Защо не вземат ето тези средства за попълване на недостига в хазната?
http://19min.bg/news/8/27537.html

# 200
  • София
Кой ви ги говори тези глупости  ooooh! И аз искам в МОСВ-то тогава Laughing То вече смешно взе да ми става.  Парите за дрехи са 250 лв. за обикновените служители, за ръководството не съм сигурна да не ви объркам. Като ги вземат въпросните пари на другия ден всички си купили по нещо ново и са тооолкова смешни и жалки. Гледката е унизителна. Ела да ни видиш, че ходим облечени като прошляци. И мизерия е да в това можеш да бъдеш абсолютно сигурна.  И можеш да бъдеш спокойна не взимам колкото твоето майчинство.
Тя и веселка е отишла в частния сектор, защото в държавния е много хубаво. Затова накрая в бюджетната сфера ще работят единствино озлобени бабички. Sad Никой в нищо няма да убеждавам просто така ви се представят нещата и се целят точно тези реакции.
Приключвам темата. Ако има протест ще съм там - в такъв момент трябва да сме единни. А относно това, че ни принуждават да си пускаме децата толкова рано на ясла, дори и да искаме как да стане като няма места.

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 12:55 от QWERTYASD

# 201
  • Пловдив
Властта на моменти страшно изтрещява  newsm78 Как може намаляването на майчинството да е антикризисна мярка - нали искат деца да има в тази държава - кой ще ги ражда при това положение и кой ще ги гледа. То вярно да гледаме към развитите държави (защото там майчинството е доста по-малко като срок), ама защо не им гледаме и социалните обезщетения, и пенсиите, и заплатите и социалните придобивки.

# 202
Eй това вече е много нагло, ако има протест, и аз идвам, раждам, не раждам, съм там!

# 203
Още една проста сметка. Напоследък болшинството жени стават майки за пръв път около 30 -тата си година. Ако една жена реши да има второ дете и същевременно с има желанието или (както е в повечето случаи) и се налага (вж. опашките за ясли и градини) да гледа детето си поне до втората или третата му година. Доходът и след 6 месец на първото дете пада стремглаво до минимална заплата и така още мин. две години. Ако майчинството се изчислява на база 3 години назад, майката е с мин. доход поне две, колко години ще трябва една такава майка да работи за да има второ дете и да взима човешки пари поне в първите месеци?
А за трето?

И на колко години ще сме когато ги раждаме тези деца? А дали ще можем?

# 204
Кой ви ги говори тези глупости  ooooh! И аз искам в МОСВ-то тогава Laughing То вече смешно взе да ми става.  Парите за дрехи са 250 лв. за обикновените служители, за ръководството не съм сигурна да не ви объркам. Като ги вземат въпросните пари на другия ден всички си купили по нещо ново и са тооолкова смешни и жалки. Гледката е унизителна. Ела да ни видиш, че ходим облечени като прошляци. И мизерия е да в това можеш да бъдеш абсолютно сигурна.  И можеш да бъдеш спокойна не взимам колкото твоето майчинство.
Та и веселка е отишла в частния сектор, защото в държавния е много хубаво. Затова накрая в бюджетната сфера ще работят единствино озлобени бабички. Sad Никой в нищо няма да убеждавам простотака ви се представят нещата.

Ами на мен още в началото това ми беше мислата. Че трябва да има съкращения, които да отсеят качествените хора. За да могата техните заплати да бъдат адекватни на трудовия пазар. А и за да можем ние, съвестните данъкоплатци, да получаваме нормално обслужване. И всички "озлобени бабички" да отидат на улицата и да преценят качествата си като работна сила.

# 205
Майчета - настоящи и бъдещи, тук протест задължително трябва да има и НЕКА СМЕ ЕДИННИ!

Да не ми излиза Бойко Борисов по всички медии, да  си прави PR и да разправя как Масларова била най-лошият министър на света  и "той лично" ще я вкара в затвора - може да е била всякаква, но е нейна заслугата за това, че се въведе един нормален срок на майчинство и в един нормален и справедлив размер.
Аз не искам да влизам в политически дебати и като цяло политиката не ме интересува, но ми се струва, че вече се подиграват Дянков, Борисов и компания с цялото общество - кризистните им мерки са всъщност вземане на пари от социалните придобивки - от бедните, пенсионерите и майките! Ако такава политика ще води това правителство - аз НЕ ГО ИСКАМ!!!!

# 206
Снощи в новините по БТВ съобщиха статистика за българското застаряващо население. Ами мярката на фона на това е просто УНИКАЛНО БЕЗУМНА И НЕЛОГИЧНА!!! Страхотен стимул за младите бъдещи майки! То сега се мъчим да оцеляваме, а представям си какво ни очаква...  ooooh!

# 207
Тя и веселка е отишла в частния сектор, защото в държавния е много хубаво. Затова накрая в бюджетната сфера ще работят единствино озлобени бабички. Sad Никой в нищо няма да убеждавам просто така ви се представят нещата.

Отвори си тема и там коментирай ,колко вземат и колко не... Peace
Измествате темата!

Майчета - настоящи и бъдещи, тук протест задължително трябва да има и НЕКА СМЕ ЕДИННИ!

Да не ми излиза Бойко Борисов по всички медии, да  си прави PR и да разправя как Масларова била най-лошият министър на света  и "той лично" ще я вкара в затвора - може да е била всякаква, но е нейна заслугата за това, че се въведе един нормален срок на майчинство и в един нормален и справедлив размер.
Аз не искам да влизам в политически дебати и като цяло политиката не ме интересува, но ми се струва, че вече се подиграват Дянков, Борисов и компания с цялото общество - кризистните им мерки са всъщност вземане на пари от социалните придобивки - от бедните, пенсионерите и майките! Ако такава политика ще води това правителство - аз НЕ ГО ИСКАМ!!!!

И аз не го искам!!!

# 208
Преди дни беше изнесена информация относно застаряването на нацията и проблемите, които носи със себе си такъв огромен проблем. С такава мярка вие обричате нацията на изчезване, тъй като точно когато младите хора видяха благоприятни условия за създаване на деца, най-вече финансови, вие целите отнемането на така нужното ни майчинство от 90% от заплатата, на която сме се осигурявали. Това е БЕЗУМНО. Да ударите бюджета на настоящите и бъдещи майки не само няма да ви реши проблемите, а ще ги увеличи. Не е чесно, в моя случай например, когато дълги години съм допринасяла за бюджета на тази държава като са ми одържани по близо 300лв. данъци и сега в момент, когато майка като всички останали имат повече от нужда от това майчинство, то да бъде толкова много орязано. В противен случай ще прогоните всички млади хора в чужбина и тогава ще има НЕ ЛОШ, А НИКАКЪВ ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ!!!

Ако трябва ще протестираме до край. Ако и това не помогне ще върнем Министър Дянков там от където е дошъл.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 209
                  Малеееее,за толкова ли прости ни смятат. newsm78 Хем не са на МФ ,хем се работи по тях.Бе,светнете ме как става това? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт