Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 689
  • 390
  •   1
Отговори
# 180
Ами пирамида е. Болно ми е, че ще го отнесем пак ние и децата ни.

Според мен няма да се приеме....това автоматично означава, че 2-ри мандат просто няма да имат..... Tired

Повече от ясно е, че правителството трябва да вземе някои непопулярни решения, но намалянето на майчинството не е сред тях. А както разумно бяха започнали в началото - да се направи реформа при държавните служители. Там има хиляди маймуни, които получават заплатите си от нашите осигуровки, и се чудят по цял ден къде да се почешат.

Ето им едно решение. Сигурна съм, че всяка една от нас може да даде поне по още едно, при това разумно, за разлика от техните.

И аз съм от тези маймуни Sad
 Има и други маймуни пишещи във форума. И моят мъж е държавен служител - маймуна. Ако се запознаем съм сигурна, че ще ти променя мнението за т.нар. от теб маймуни. Не мога да ви опиша за какви съкращения става въпрос как не им дават пари и за хартия. А който е написал, че парите в бюджетната сфера са се увеличили със 7% лъже, защото както знаете увеличение на заплатите нямаше. Естествено като не си държавен служител не можеш да видиш реално нещата, но например в моя отдел никой не си клати краката, а непрекъснато ме питат кога ще се върна защото не издържат. Освен това за тези които не са запознати заплатите в държавния сектор са наистина изключително мизерни. И това е направено именно, за да не се плащат осигуровките. Не се поддавайте на това насъскване на едни групи спрямо други. Сори за дългия пост не по темата.
И аз явно съм маймуна.....да ти кажа мила преди да изляза по майчинство си скъсвах задника от работа и въобще не съм се почесвала както ти твърдиш.....

# 181
# 182
Момичета, ако някоя от вас желае да застане пред камерата на Про БГ днес след 15 ч, за да изрази позицията си по темата освен СНБМ, да ми пише тел за връзка на лс

# 183
                  Ей,девойки,не се карайте и не се обиждайте.Всички сме от една страна на барикадата. Peace И аз драснах едно редче тук:
http://www.facebook.com/topic.php?topic=16199&post=70021& … uid=301127915243#!/board.php?uid=301127915243
                  Пишете и изразете позицията си.Нека разберат,че не сме коне с капаци и не сме неграмотни.

# 184
А досега не ви ли е идвало на ум , че е възможно системата да се срине?
На пръсти се броят познатите ми, които са осигурени на реален доход. Ами пирамида е. Болно ми е, че ще го отнесем пак ние и децата ни.
Просто се надявахме да се спрат очевадните корупционни, милионни извлачващи схеми, ама не, те трудно се ловят, а ние сме си тук...
Ще дам пример със себе си като един средностатистически работник на крачка от сивото.
Преди около 4 години, първа бременност: Работех за малка бледосива фирмица, осигуряваха ме на миминума за длъжността ми. Когато забременях, високоплатеното майчинство беше още под 9 м. Не се противих много на това, че шефовете ми просто отказваха да осигуряват служителите си на реална заплата. Просто не си заслужаваше битката.

В днешни дни, втора бременност:: Работя за семейната ни фирма. Осигурявам се на реална заплата, не е кой знае колко висока, но реална, толкова реална, че е имало месеци, в които съм работила само за осигуровките си. Нищо, това съм го правила с ясната идея, че поне в първата годна на детето ми ще взимам заслужените с много труд пари.
Дали щях да се навия на второ дете, ако не беше прието решението за майчинството от 1 година? Вероятно аз да. С ясната идея, че ще се наложи много да се ограничаваме и много да работя за да оцелеем.
Дали щях да се осигурявам на реална заплата? Уви, НЕ!

Сивото идва на мода, дами  Mr. Green

# 185
Момичета, не се притеснявайте и не се ядосвайте. Този път наистина няма да търпим. Ще се съберем и ще защитаваме правата си на хора. На г-н Дянков този път няма да му се разминат обясненията.

# 186
................

Повече от ясно е, че правителството трябва да вземе някои непопулярни решения, но намалянето на майчинството не е сред тях. А както разумно бяха започнали в началото - да се направи реформа при държавните служители. Там има хиляди маймуни, които получават заплатите си от нашите осигуровки, и се чудят по цял ден къде да се почешат.

Ето им едно решение. Сигурна съм, че всяка една от нас може да даде поне по още едно, при това разумно, за разлика от техните.

Има и други маймуни пишещи във форума. И моят мъж е държавен служител - маймуна. Ако се запознаем съм сигурна, че ще ти променя мнението за т.нар. от теб маймуни. Не мога да ви опиша за какви съкращения става въпрос как не им дават пари и за хартия. А който е написал, че парите в бюджетната сфера са се увеличили със 7% лъже, защото както знаете увеличение на заплатите нямаше. Естествено като не си държавен служител не можеш да видиш реално нещата, но например в моя отдел никой не си клати краката, а непрекъснато ме питат кога ще се върна защото не издържат. Освен това за тези които не са запознати заплатите в държавния сектор са наистина изключително мизерни. И това е направено именно, за да не се плащат осигуровките. Не се поддавайте на това насъскване на едни групи спрямо други. Сори за дългия пост не по темата.
И аз явно съм маймуна.....да ти кажа мила преди да изляза по майчинство си скъсвах задника от работа и въобще не съм се почесвала както ти твърдиш.....

Познавам не един държавен служител. Работят си хората съвестно, много често наистина си скъсват задниците от работа. Много дорбе го е написала QWERTYASD - Не се поддавайте на това насъскване на едни групи спрямо други.
Още повече ме дразни фактът, че правят нещата йезуитски. Вместо да кажат "намаляваме заплатите на държавните служители" - "променяме разпределението на осигурителната тежест". Вместо да кажат "намаляваме пенсиите" - "облагаме "високите" (представяте ли си, има пенсионери които взимат много Rolling Eyes - над 136 или колкото там беше лв.) пенсии. И т.н, и т.н.

# 187
Включвам се и аз!Подкрепяам протестта аз съм бременна в 5-я месец не ги е срам К...та гадни

# 188
# 189

]Повече от ясно е, че правителството трябва да вземе някои непопулярни решения, но намалянето на майчинството не е сред тях. А както разумно бяха започнали в началото - да се направи реформа при държавните служители. Там има хиляди маймуни, които получават заплатите си от нашите осигуровки, и се чудят по цял ден къде да се почешат.

Има и други маймуни пишещи във форума. И моят мъж е държавен служител - маймуна. Ако се запознаем съм сигурна, че ще ти променя мнението за т.нар. от теб маймуни. Не мога да ви опиша за какви съкращения става въпрос в администрацията как не дават пари и за хартия. А който е написал, че парите в бюджетната сфера са се увеличили със 7% лъже, защото както знаете увеличение на заплатите нямаше. Естествено като не си държавен служител не можеш да видиш реално нещата, но например в моя отдел никой не си клати краката, а непрекъснато ме питат кога ще се върна защото не издържат. Освен това за тези които не са запознати заплатите в държавния сектор са наистина изключително мизерни. И това е направено именно, за да не се плащат осигуровките.  Не се поддавайте на това насъскване на едни групи спрямо други. Сори за дългия пост не по темата.

Ако бъдеш честна и откровена, ще се съгласиш с мен. Точно защото познаваш нещата отвътре. Не говоря, че на 100% хората там не стават. Но със сигурност има нужда от сериозни съкращения. И никой не може да ме убеди в противното. Това е известно на всички правителства, опитвали се да ни управляват досега. Но на никой не му устиска да го направи. А и като имаше пари...

Не, сега не съм държавен служител, но съм била. Точно затова си позволявам да изказвам мнение. Потресена съм от системата, затова избягах оттам.  Предпочетох да отида в частния сектор, където ще се скъсвам от работа, но качествата ми на служител ще бъдат адекватно оценени, както като длъжност, така и като заплащане. А няма да разчитам на връзки, или да целувам нечий задник.

Сори, че и аз се отплеснах от темата. Това е последния ми off-topic.
Не обичам общите знаменатели, но наистина повечето държавни служители не знаят за какво се борят. Радбира се, има изключения. Моля всеки да се чувства свободен да се обижда Simple Smile

# 190
  • София
И аз подкрепям евентуалния протест!
Аман от мерките за криза - една след друга все по-безумни!!!
От няколко седмици следим сагата с осигуряването върху неполучени доходи, след това бяха наред задравните застраховки, сега този план... #2gunfire
Трябва да си отстояваме правата. #Cussing out

# 191
  • София

]Повече от ясно е, че правителството трябва да вземе някои непопулярни решения, но намалянето на майчинството не е сред тях. А както разумно бяха започнали в началото - да се направи реформа при държавните служители. Там има хиляди маймуни, които получават заплатите си от нашите осигуровки, и се чудят по цял ден къде да се почешат.

Има и други маймуни пишещи във форума. И моят мъж е държавен служител - маймуна. Ако се запознаем съм сигурна, че ще ти променя мнението за т.нар. от теб маймуни. Не мога да ви опиша за какви съкращения става въпрос в администрацията как не дават пари и за хартия. А който е написал, че парите в бюджетната сфера са се увеличили със 7% лъже, защото както знаете увеличение на заплатите нямаше. Естествено като не си държавен служител не можеш да видиш реално нещата, но например в моя отдел никой не си клати краката, а непрекъснато ме питат кога ще се върна защото не издържат. Освен това за тези които не са запознати заплатите в държавния сектор са наистина изключително мизерни. И това е направено именно, за да не се плащат осигуровките.  Не се поддавайте на това насъскване на едни групи спрямо други. Сори за дългия пост не по темата.

не знам кое е толкова мизерното - 600 лв. за очила за компютър  #Crazy или 1000 лв. за облекло, които раздадоха от началото на годината в МОСВ????  #Crazy   #Crazy или 2000 лв допълнително материално стимулиране (извинете, не било коледна премия), които получиха преди нова година  #Crazy  newsm78

да не говорим за по-големия брой дни платен годишен отпуск, който ви се полага
от къде на къде
и после ще вземат моето майчинство, за което се осигурявам като луда, защото
1. искам да кърмя повече от 6 м по възможност;
2. няма кой да ми гледа детето след това, поради липса на ясли и детски градини

#Cussing out

# 192
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2845051 Те ти булка.... Бойко Борисов  ooooh!

# 193
В специално изявление за в."Труд" премиерът Бойко Борисов е казал, че иска да чуе мнението на хората и тогава щял да решава!

# 194
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Според мен тоз Дянков изглежда страшно не на мястото си. Може би в Америка тези предлагани от него мерки са добри, но в България - не мисля. Не съм държавен служител, но работя в провинцията в администрация в селското стопанство. На 35 години съм с едно дете, но след заплатата ми и изхабените нерви не мисля че мога да отгледам още едно дете. При чиста заплата 320 лева на месец, в т.ч и заем 100 лева - накъде? А масово хората тук са така. Може би в големите градове е по - различно - по - високи заплати, различен начин на живот, но в средния северозапад е страшно. Дали Дянков ще си помисли за тези мерки ако е поставен на мястото на средно статистическия българин или пък на мястото на пенсионера с 136 лв пенсия? Лошото е, че ние сме народ който само си говори - по кръчми, по интернет, но нищо не прави. Вижте какво правят гърците. А при тях вече са приложени такива мерки. Държавния служител също са хора, които си изкарват парите както всички нас. Но е истина и факта, че и там може да се направи цедка, че могат да си поемат осигурителните вноски за тяхна сметка.  Все пак имат доста привилегии.

Общи условия

Активация на акаунт