Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 661
  • 390
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Е това,успяха да свалят голямото доверие към правителството.
Изкараха някаква чернова,пуснаха я в обръщение по медиите,народа наскача и кой печели от всичко.
Аз ще протестирам да,но само ако някой наистина ми потвърди,че има такава опастност.
Според мен се заиграва някой доста сериозно с това правителство,да видим до къде ще се стигне.

# 211
Това излезе току-що:
http://news.ibox.bg/news/id_1042358439

Дали този път замазват очите или някой наистина си играе с огъня?  newsm78

# 212
  • София
В специално изявление за в."Труд" премиерът Бойко Борисов е казал, че иска да чуе мнението на хората и тогава щял да решава!

Какво значи, че искал да чуе мнението на хората  Shocked??? Той как си представя хората да са доволни при това положение и да му кажат -браво, това е гениална идея ? Излишно изнервят народа  ooooh!

# 213
# 214
  • София
Въпроса е кой ще организира този общонационален процес и как ще бъде обявен, за да има по-голяма гласнот.
Относно държавните служители-майка ми е такъе в дирекция към министерство ,пред пенсия.Взима абсолютно смешна заплата. Не и е вдигана от 2008 година, сега като я обложат и с данъци ще падне съвсем.А цял живот е работила като роб-за какво се питам аз.А Г-н Дянков като не еплащал 9 годин здравни вноски синът му го лекуваха като царче в Пирогов.

# 215
  • София
Не ми се струва заиграване с правителството - просто самото правителство  пуска идеи да видят къде е по-малък отпора и там  удрят. Щяли да са решителни и да прилагат непопулярни мерки. И какво похвала ли очакват, вероятно да сме им благодарни. От тези съкращения само потреблението ще намалее и кръгът ще се затяга все повече и повече. Кой знае още какво ще се измисли щом посегнаха на майките и на пенсионерите. Това направо е цинизъм. А фискалните ограничения няма да са с временнен ефект - по повод изказването на ФМ.

# 216
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Сутринта ме включиха по Хоризонт,точно по темата за майчинството - искам да ви кажа ,че съм бясна, и ако ми падне този Дянков,ще го питам аз,той нас за какви ни мисли - може да не сме живели в Америка 20 години,ама пък раждаме прекрасни и умни деца,които заслужават уважението на държавата. Страшно съм ядосана, за това че постоянно подлагат българската майка на унижение,което не трябва да ви спира да раждате-ей, ние си ги раждаме на нас тези деца, не на държавата  Hug, но пък малко уважение и стимул няма да навредят. Аз съм изморена вече от борба - за майчинство, за място в детската градина, за място в училище, за място да мина с количката, абе - "борбата е безмилостно жестока ..- какво  тук значи някаква си личност..."

Не съм съгласна с това, най-малкото че за първи път се стимулират българките/онези,образованите и работещите,които си плащат осигуровките, а не онези,които да живеят на социални помощи/взети от нашите пари/ и раждат по 10 деца, които често виждаме по кръстовищата / да отглеждат децата си спокойно, финансово осигурени и достатъчно дълго, за да може и майката и детето да вземат най-доброто от другият Peace
Говорих и за проблемите на многодетните семейства, за дискриминирането на  децата от едно семейство, за разликата в парите за 1,2,3 и повече деца, за това как да си бяла,образована,възпитана и плащаща си данъците майка в Бг не е на мода..........

Аз също подкрепям протестните действия, въпреки ,че и това е унизително - да изкарват майките с децата на улицата, но имате подкрепата на всичките майки които познавам лично и от форумът Peace
На мен ми омръзна да ме правят на маймуна, и много ми се ще това унижение вече да спре, и да съм горда Българска майка, която спокойно и финансово обезпечено гледа децата си Peace

# 217
  • София
Това излезе току-що:
http://news.ibox.bg/news/id_1042358439

Дали този път замазват очите или някой наистина си играе с огъня?  newsm78

Цитат
От МФ определят твърденията за подобен списък като опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото. 
Точно това е целта, изостряне на напрежението до червено и след няколко дни все едно нищо не е станало  Whistling

# 218
Цитат
В заключение обаче се заявява, че в условия на криза, всички ние трябва да осъзнаем, че се налагат фискални ограничения за стабилизиране на бюджета, които макар и с временен характер, ще доведат до търсения позитивен ефект.
- това от тази статия http://news.ibox.bg/news/id_1042358439. Любопитно...

По темата - те да се пробват само с такива мерки... Пък и като нищо ще вземат да уцелят хубаво пролетно време за протестиране  Mr. Green

# 219
  • До хладилника, който обичам

"В заключение обаче се заявява, че в условия на криза, всички ние трябва да осъзнаем, че се налагат фискални ограничения за стабилизиране на бюджета, които макар и с временен характер, ще доведат до търсения позитивен ефект."

Аз това го разбирам като, може и да резнем майчинството, но нема да се пуашите, само за година-две-три...  Rolling Eyes (по подобен начин - за другите мерки).

# 220
Е това,успяха да свалят голямото доверие към правителството.
Изкараха някаква чернова,пуснаха я в обръщение по медиите,народа наскача и кой печели от всичко.
Аз ще протестирам да,но само ако някой наистина ми потвърди,че има такава опастност.
Според мен се заиграва някой доста сериозно с това правителство,да видим до къде ще се стигне.

Както си личи /В специално изявление за в.Труд премиерът Бойко Борисов е казал, че иска да чуе мнението на хората и тогава щял да решава!/ , явно не са измислени тези мерки от "онези другите", идват си точно от смешното човече с очилата. Че се разгласяват когато са само на 'чернова' е глупост. Трябва да си болен мозък, по време на криза да взимаш от прослойките който са най-бедни или разчитащи и нуждаещи се от стабилни /нормативно и законово установени/ доходи.
Дори да е чернова, "ТЕ" са го измислили. Как подяволите ще сондират мнението на народа с тази малоумщина. Всеки гражданин на РБ с малко повече от 0% мозък би осъзнал, безкрайното невежество на "експертите" стигнали до тази чернова.
Да може черновата да е подхвърлена, пусната и т.н. от опонентите, но самото и наличие ясно доказва некомпетентност от световна величина.
П.С. думите в кавички "" да се считат за най-нецензурните които знаете. Иначе ще ми забранят достъпа ако употребя тези които аз знам.

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 13:33 от УФСЪ

# 221
Категорично против съм против това поредно безумие!!!

# 222

Аз това го разбирам като, може и да резнем майчинството, но нема да се пуашите, само за година-две-три...  Rolling Eyes (по подобен начин - за другите мерки).

И аз така го разбирам, Бу. Нещо като "Шшш, ае бе, майките, в името на излизането от кризата, примирете се сега... бъдете благородни"  ooooh! 

Не, наистина, и аз мисля, че просто те стрелят така напосоки, да видят къде ще поддаде. Що не си свият техните заплати,  #Cussing out им мръсна! Не се наядоха, ей!  #Cussing out  
Ама протест ще им посвие сърмите... само да посмеят!

# 223

"В заключение обаче се заявява, че в условия на криза, всички ние трябва да осъзнаем, че се налагат фискални ограничения за стабилизиране на бюджета, които макар и с временен характер, ще доведат до търсения позитивен ефект."

Аз това го разбирам като, може и да резнем майчинството, но нема да се пуашите, само за година-две-три...  Rolling Eyes (по подобен начин - за другите мерки).

Мда, и аз за това се замислих... Явно не само на нас ни е направило впечатление. Ние да си мислим, че е временно, пък след няколко години ако мине кризата, може и да го махнем.  #Cussing out

# 224
  • София; Дружбето

Мда, и аз за това се замислих... Явно не само на нас ни е направило впечатление. Ние да си мислим, че е временно, пък след няколко години ако мине кризата, може и да го махнем.  #Cussing out
А ние не може ли да излезем на протест ей така, за спорта. Като искат мнение да им покажем

Общи условия

Активация на акаунт