Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 677
  • 390
  •   1
Отговори
# 270
Ако е само провокация, то тогава защо правителството не реагира веднага, а с емотаха толкова време с отговора си?

Както казва Ели Х, трябва да сме нащрек.

# 271
# 272
В секцията "Изказвания" намирам следното: "..И двете приходни агенции преизпълняват приходите с темпове, които надвишават осезаемо номиналния ръст на икономиката". Става дума за НАП и Агенция Митници. А къде отиват тези приходи някой знае ли? И защо само се говори, че се искат още и още приходи, защото видиш ли дупките за запълване били голееееееми. Ами явно има приходи, ама недостатъчно. Недостатъчно за нас, данъкоплатците. И давай сега да погнем и обикновените хорица - пенсионери, майки и т.н. От тях най-лесно ще извадим някой лев, 'щото те са кротки душици.

Да, ама не. Този път не познаха!

# 273
И да е провокация, да не сме опитни мишки в крайна сметка!!!
Днес едно, утре друго!
ЗА ПРОТЕСТ да провокираме да се замислят преди да ни провокират или изследват общественото мнение по безобразен начин!! #Cussing out

# 274
Най-потресаващото е, че за всички нас става пределно ясно, че въобще тия хора не знаят къде са и какво правят.
Онзи ден полицаите, вчера пенсионерите, днес майките. Идиоти.

# 275
  • Испания
Момичета, няма да се учудя, ако го направят. Може и да са ги натиснали от ЕС, но това, естествено, няма да го кажат. В Испания майчинството е 4 месеца, а доскоро е било два. Сърцето ме боли, когато гледам сутрин в студа да карат малки бебета към яслата. А пенсиите вече ги намалиха. Говореха и за отнемане на вдовишките пенсии...

# 276
  • София
да реформират бюджетната сфера
да се направят драстични съкращения по министерствата и да накарат останалите да работят!
от там ще се спестят много повече пари, отколкото от нашето майчинство

# 277
Здравейте, мами. Четох днес новите идеи на правителството за справяне с кризата и ми настръхна косата, защото съм бременна с второто си дете, плащам кредити и се боря с живота като всяка друга мама.
Срокът, на базата на който ще се изчислява сумата на майчинството да се удължи на 2 години, обезщетение за майчинство да се плаща 6 месеца. За облагането с данък на пенсионерите пък да не говорим.

Аз предлагам да започнат да карат всяка майка, която си е позволила да роди в БГ, да плаща данък на държавата. Тези пък, които не да си Боже, са пометнали ще плащат наполовина. Или най-добре да започнем да плащаме данък бременност - още при регистрацията в женска консултация. Така ще се отучим да забременяваме през мандата на Дянков и да го караме да ни плаща майчинство и детски.

Съжалявам ако съм твърде остра, ама май съм много ядосана, защото ако бебетата и пенсионерите ще ни вадят от кризата - докуде точно ще я докараме???

# 278
Сърцето ме боли, когато гледам сутрин в студа да карат малки бебета към яслата.

чудесно, само ще може ли да ми кажат към коя ясла точно да го карам?
Защото дъщеря ми е в частна градина. За нея място в държавната няма.
Ами хайде всичко по реда си, пък после да си мерим п...те с ЕС.

# 279
Момичета, няма да се учудя, ако го направят. Може и да са ги натиснали от ЕС, но това, естествено, няма да го кажат. В Испания майчинството е 4 месеца, а доскоро е било два. Сърцето ме боли, когато гледам сутрин в студа да карат малки бебета към яслата. А пенсиите вече ги намалиха. Говореха и за отнемане на вдовишките пенсии...

Хубаво е да се сравняват социалните пакети като цяло и то съобразно със ситуацията в съответните страни. В Испания пенсионерите вероятно не получават 100 Евро пенсия, а доколкото знам хранителните продукти не се различават съществено като ценови диапазон от тези които се продават тук. Сигурно и таван на пенсиите нямат. Така че ако там пенсионерите ще изпитат някакъв дискомфорт, то тук става въпрос за оцеляване. Хубаво да затягаме ама кой какво. Просто тук е значително по-зле отколкото в почти всички останали страни от ЕС. Като цяло.

Колко са им детските надбавки? Колко деца ги получават. Колко е еднократната помощ за раждане на дете? Как стои въпросът с осигуряване на ясли и градини и колко струва това удоволствие? Дали стандартът на живот позволява едно четиричленно семейство да се издържа с една средностатистическа за страната заплата? И други такива въпроси ми идват на ум преди да започна да правя сравнение.

# 280
  • София

Хайде да не сравняваме несравнимото - тук ясли НЯМА! Заплатите в Бг и Испания пък изобщо няма да ги обсъждам! Всички знаем какъв поток емигранти има към Испания, да си чула за емиграция към България??? И това не е случайно! Ами утре от ЕС могат да ги натиснат изобщо да забранят раждането на деца в БГ, защото примерно ЕС е пренаселен, хайде стига глупости.

# 281
Реакцията на МС е изтекла по медиите, но всеки човек, занимавал се поне малко с медии, политика или и двете, има едно на ум за това, как трябва да се четат тези неща...

http://www.focus-news.net/?id=n1365141

"Антикризисни мерки като „намаляване от 410 на 225 дни на срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане, облагане с 10% на пенсиите над минималната” и т. н. не са предлагани от Министерството на финансите за обсъждане нито на Министерския съвет, нито на министър-председателя Бойко Борисов (...) На днешното си оперативно заседание кабинетът дискутира пакет от антикризисни и насърчителни мерки."

Т.е. спокойно може да са обсъждани мерки за намаляване на майчинството на 220 дни и облагане с 9%. 'Щото от МС са се изказали конкретно за 225 дни и конкретно за 10%, за друго никой нищо не е казал. Дано да е кьорфишек цялата работа, но няма дим без огън, а и така поднесена информацията, мен не ме успокоява.

# 282
Чудесно. Ще пблагат пенсиите и ще орежат майчинството.
По този начин ще уморят пенсионерите, ще накарат майите с деца да избягат по широкия свят , а останалите тук - да не раждат и в кратки соркове България няма да я има.
Типично по Сталински - няма страна, няма проблем.
Обаче на чий гръб тогава ще трупат техните си парички?

Писна ми вече, а като гледам и не само на мен
Докога ще търпим подобна гавра с децата и родителите ни, с всички нас?!

# 283
  • Испания

Хайде да не сравняваме несравнимото - тук ясли НЯМА! Заплатите в Бг и Испания пък изобщо няма да ги обсъждам! Всички знаем какъв поток емигранти има към Испания, да си чула за емиграция към България??? И това не е случайно! Ами утре от ЕС могат да ги натиснат изобщо да забранят раждането на деца в БГ, защото примерно ЕС е пренаселен, хайде стига глупости.
Колко са им детските надбавки? Колко деца ги получават. Колко е еднократната помощ за раждане на дете? Как стои въпросът с осигуряване на ясли и градини и колко струва това удоволствие? Дали стандартът на живот позволява едно четиричленно семейство да се издържа с една средностатистическа за страната заплата? И други такива въпроси ми идват на ум преди да започна да правя сравнение.

Какво скочихте срещу мен, като че ли аз искам да ви урежа майчинството и като че ли аз съм виновна за положението в БГ. Само написах мнението си, че може да има натиск от ЕС. Изобщо не смятам, че правилно да се въведат такива крути мерки. Опазил ме Бог!

# 284
Никой не е скочил. Просто си обсъждаме. Аз не бих приела за аргумент това че нещо е приложено някъде по света и много се надявам да не ми излязат от правителството с подобна теза. И написах защо.

Общи условия

Активация на акаунт