Правителството планира двойно намаление на отпуска за майчинство!

• 18 596
  • 390
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Сутринта по Нова бяха поканили един финансист и един икономист (не им запомних имената).Икономиста развиваше теория ,че това е нападка към Бойко,а ФИНАНСИСТА ,че тия тия мерки са крайно недостатъчни,няма да стигнат да се оправи бюджета и едва ли не е задължително да бъдат приети. Меко казано побеснях,не само че могат да минат тия мерки,но и да ги направят още по-гадни. Защо не пипат там където има много пари,тия дето скатават,лъжат,обират,на гърба на държавата са натрупали милиони,защо от тоя дето няма искат да вземат и малкото му  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Кога ще има протест? И домати ще си купя,специално от тия меките,защото само това заслужават.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 08:53 от misleto

# 316

Кога ще има протест? И домати ще си купя,специално от тия меките,защото само това заслужават.

Къде има меки домати? В нашия район са турски и ако прасна някой с тях, може да остане на място.

# 317

Къде има меки домати? В нашия район са турски и ако прасна някой с тях, може да остане на място.
hahaha hahaha hahaha hahaha

# 318
  • На края на вселената!

Остави ги една седмица на топло и ще станат чудесни при разпльокване  Laughing

# 319
  • София

Поне няма да е със статуетка ,като Берлускони.

Гледам че темата във форум Майки (бъдещи и настоящи) е заключена от Mamma, защото правителството било излязло с информация снощи ,че  " Приписваните на Министерството на финансите антикризисни мерки на правителството не отговарят на истината, заявиха от пресцентъра на Министерството на финансите във връзка с появили се в публичното пространство произволни твърдения и приписван на Министерството на финансите списък от мерки за излизане от кризата.
„Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан. Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото."

Но не знам защо на мен почва да ми звучи като замазване на положението и ще си прокарат мерките като стой та гледай.

# 320
аз също не вярвам, че не са разисквали такива мерки. То вече има достатъчно примери за пробване на общественото мнение, след което обаче пак е взимано в тази насока. Предполагам, че ще ни ударят, но не се знае как

# 321
МОже би е коментирано вече..
Фалшив план "Дянков"

# 322
  • София
абе фалшив, те опипват почвата, пък ако мине. След като има такъв документ значи поне са разисквали евентуалните мерки и им е минавало през ум и за майчинството и за пенсиите и т.н., което е по-голямата беда ooooh!

# 323
Между другото има опасност да пипнат пари, които се определят и разпределят по не толкова масов начин като майчинство и пенсии и са свързани с децата. Спомням си парите за издръжка на образователната система, които бяха определени в бюджет 2009, но с уговорката че ще се изпълнят на 100% ако има бюджетен излишък (или нещо подобно). Познайте колко ги изпълниха на 100%.

За тази година намалиха парите за образование, но доколкото съм информирана няма условие при което те няма да се осигурят на 100%. Ако МС приеме постановление за намаляване на тези средства, можем и да не разберем, а образователната система съвсем ще колабира. Да не говорим какви ще бъдат ефектите след 10-20 години. Визирам парите за издръжка не само на училищата, но и на детските градини, които се осигуряват от държавния бюджет. Ефектът ще бъде косвено допълнително натоварване на семейните бюджети.

Миналата година бяха орязани, сега въпреки че са по-малко като брутен размер, няма да се учудя ако отново ги орежат. Пък докъдето оцелее системата. После ще се радваме на увеличени такси и ще даваме пари за частни уроци примерно.

А предполагам че има и други бюджетно определени разходи, където обществото няма да се усети ако ги намалят. Примерно социални разходи за по-ограничени групи от населението.

Така че в момента повече бдителност и солидарност няма да бъдат излишни. Независимо от това кой какво е отрекъл и колко фалшива е тревогата.

Значи от сега да се подготвям. Че ако ни изненадат с нещо няма да имам подходящ инвентар.

# 324

Абе съберайте  пълни памперси с акита ....и после ги отваряме и ги пльосваме пред правителството hahaha Joy Joy Joy

# 325
Това спамперсите ми харесва... Joy  Ама да не кажат " Ааааа много ги храните тия деца беее, я да вземем да ви намалим майчинските..."
Не се знае какво ще хрумне в главите на управниците...

# 326
  • До хладилника, който обичам
Аз лично взех да се съмнявам, че ще си позволят да намалят срока на майчинството, но определено си мисля, че ще променят срока от който се изчислява то. Предполагам, че няма да остане 12 месеца, а ще го вдигнат поне с още 12.
И аз това си мисля.
А то като ефект ще е точно толкова зле, колкото да орежат директно майчинството.

# 327
  • София

Абе съберайте  пълни памперси с акита ....и после ги отваряме и ги пльосваме пред правителството hahaha Joy Joy Joy
а ,тази идея ми повече харесва ,даже ако поизчакаме  с протеста може да предложа и два вида - твърди и меки
за всекиго по нещо  Joy

# 328
  • София
Статия във в-к "Стандарт " http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-03-18&article=317728
и цитат от там " Само седем от реално обсъжданите мерки обаче имат нещо общо с тиражираните, разказаха пред "Стандарт" министри. От кабинета увериха, че няма да посягат на пенсионерските пари и майчинските. Това би означавало да обявим война на цялата държава, заявиха от там. Окончателното решение кои от тях да бъдат въведени обаче ще се вземе след разискване със социалните партньори."

# 329
Сега ще има да си подхвърлят "топката" та знаели се ! Не било така,а иначе.....пъни глупости
100% се е коментирало,но след реакцията която предизвика,просто ще го измислят по др начин,но според мен пак ще направят нещо за майчинството....нали не е на техен гръб това ,което ще се случи.Те не си броят стотинките за едното пюре /просто пример/ и има кой да им гледа децата,не чакат с години да ги приемат някъде из детските заведения.....к'во им пука за нас  #2gunfire #Cussing out #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт