150 ДЕ: Ура!Ура! Скоро ще се боядисват в немско яйца

• 25 150
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, не се страхувайте от секциото. За половин час всичко ще е приключило, ще преживеете пьрвия плач на бебето като го извадят и докато се усетите всичко ще е зад гьрба ви.
Благодаря ! От това имах нужда.   Hug
Най-важна е нагласата и помага ако се мисли позитивно.
И от това.  Hug
Веси, бих могла да дойда към 23-25 април.
Супер.Аз съм за тогава !  Peace
Тези дати са за мен/нас по-удобни. Blush
Нека и другите да си кажат.

# 76
Аз не съм се уговаряла за секцио. даже нямах време да избирам акушерка и утре мисля да се хвана с тази работа . В клиниката ни казаха, че нямат услуга да се грижи някой за големите деца по време на раждането и ... сега съм в голяма чуденка. Някой има ли опит? Да не трябва да си го заведем в клиниката и там да си го гледаме сами (т.е татито? ) . Просто никога термина не е предварително абсолютно ясен и не можем да ангажираме някого за цял месец ... и да чакаме кога ще е раждането. За сам в къщи е малък ...
Какво се прави в такива случаи?

Веднагически бих ударила две шайби на приятелки, ако едната е в невъзможност тогава, то поне другата да го поеме.
Бих разпънала и легло за гости, ако пък рожденият ден на бебето се падне през нощта и някой трябва да дойде да пази големия бате.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 23:11 от Мамункова

# 77
  • в сърцето на един мъж...
При нас понеже беше по спешност, клиниката ни казаха, че не предоставят такива услуги и се наложи един приятел да пази Алекс. За времето на секциото и докато ме изкарат в стаята, малкия беше скрил шапката на баткото с познанията си по марки коли, беше му показал тайни копчета по неговата и се беше надивял навън Laughing Така че, както е казала Мамункова, обаждаш се на някоя приятелка и тя помага за спешни случаи.

# 78
Иве, благодаря ти още веднъж за куража който вдъхваш с думите си!
Гея, и на теб благодаря! Надявам се този път поне психически да съм подготвена.

За какъв катетър говорите?  Аз имах една тръба излизаща от корема ми от мястото на операцията, но комшийката ми по легло която оперираха един ден след мен беше с планувано секцио и нямаше такава тръбичка. До колкото разбрах съм имала кръвоизлив и затова са ми я сложили. Вие това ли наричате катетър? Аз си ходех нормано до тоалетна, въпреки тази тръбичка с торбичка, която трябваше да вача и прехвърлям 2 дни навсякъде. Или говорите за катетъра от упойката, или уретрален катетър? 

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 23:18 от Tinaina

# 79
Баби, дядовци,чичовци  лели,  все  ще  се  намери  един  да   е  бейбиситър Жабке  Peace
И  аз  имах  доста  болки след  секциото,даже  последно  като  бях  при  генеколига  ми  каза  че  се  виждат  още  следи  от  него,и  аз  съм  на  мнение  че  ако  се  бях  настроила  психически  по  позитивно  ,последствията  нямаше  да  са  толкова   големи,важно  е  че  минава  и  децата  са здрави  Peace

# 80
Тинаина, по принцип катетъра е едно маркуче с торбичка накрая, което събира урината, тъй като първите часове след операцията не можеш да ставаш и се налага по някакъв начин все пак да отделят урината. Ако не се постави правилно, понякога се получават инфекции от него.

# 81
а къде се поставя?

# 82
Във влагалището

# 83
Гея, благодаря ти! Аз защото не си спомням да съм имала катетър излизащ от влагалището ми и започнах да си мисля, да не би тази тръбичка излизаща от мястото на операцията ми да е била самия катетър.  Rolling Eyes

# 84
Не знам, не съм запозната дали има такъв тип катетър Embarassed Нека Шехи да каже Wink

# 85
  • Германия
Не бе, хора, към пикочния мехур води този проклет катетър. Гнусното е, че се поставя преди да те вкарат в ОП-зала, поне в нашата клиника беше така. Бленувах анестезистката да ми сложи по-скоро упойката, че да не го усещам. Не знам колко пъти съм изрекла думата *шайзе*  Laughing
А това от мястото на операцията предполагам е дренажната тръбичка. Имах такава при най-първата ми спешна операция с яйчника.

Тази вечер от скука погледах моделките на Хайдито. Една Виолета съзрях там, дали не е нашенче? Thinking
Хах и Щефан Рааб се навърта из тюрингийската гора! Я виж ти...

# 86
Да бе, Пепе, ама ако не ме лъже паметта и наученото по биология, все пак там се слага, за да води до пикочния мехур Sunglasses

# 87
  • Германия
Tatjana, от нас чашите и вилиците, от теб шампанското и тортата? Wink
Бъди здрава, честита, обичана, редовно почитана, да обиколиш още поне веднъж света, да срещаш само доброта и ..да илядиш (както казват бабите на село)

# 88
Добро утро и от мен.
Татяна, честит рожден ден. Здраве, щастие и всичко най добро.
Да вземете да се стегнете с тези операции.Когато раждах аз нямах интернет и почти никой не ме беше информирал какво означава секцио. Имам една позната нейния син сега стана на 7. Само с нея бях говорила. Тя след 12 часови мъки я бяха оперирали. Ами да ви кажа чесно предпочитам операция пред такова нещо. Моята операция беше вечерта и на сътринта бях добре. Имаше жени оперирани с мен, викаха по коридора. Явно си е до човек. Може би някой по малко търпят на болка. НА втория ден кръстосвах коридора и едната сестра вика т иси от единичните случай. Мен ми беше гадно от тръбите в гърлото, нищо друго не съм разбрала.
И да ви кажа какъв разговор проведох снощи с Вики:
Казвам й: Хайде обличай се и да лягаш.
Тя си чопли краката и ми отговаря:
Чакай да си изчистя ушната кал и лягам  Joy ( а си чистеше кракът)  hahaha

# 89
Татянка, честит рожден ден и от мен! От здраве да се не оттърваш, късмета да не те изпуска, а с щастието да вървите ръка за ръка.   bouquet

viki_hrisa и Ивето се е възтановила бързо като теб. Ще ми бъдете за пример, да не охкам и вайкам много , ами да ставам да се движа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт