150 ДЕ: Ура!Ура! Скоро ще се боядисват в немско яйца

• 25 182
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Татяна честито!
Да, една позната предложи да го вземе и съседката предложи, но аз някак не мога да го оставя на хора които не го познават добре.
По скоро бих помолила някоя възпитателка в детската да го прибере , но проблема ми е как да и кажа кога? В смисъл тя няма да си пази всички вечери свободни заради мен.
Като срещна лекарката в сряда ще я разпитам подробно. Не може да няма никакъв вариант.
А тази кофти зима с тези амплитуди и тази иди си ела си пролет ни побъркаха. Едно влияят на настроението и второ сополите от градината ни хващат до един! Основно страдаме ние възрастните. Явно на дребното не му пука и изхвърча първо от къщи, даже не ще да чуе да стои и да не играе  Rolling Eyes А ние ох ах гърло, сополи , мускули, настроение  Sad
кмога ставаха черешите в из софийско? Към  края на май трябва да има или тогава още ги карат от Петрич ... как забравям само

# 91
  • Primum non nocere !
Чакайте, чакайте  Grinning
Уретрата не е в влагалището. Тя е между лабиите/ срамните устни/, под клитора.
Да, задължително се поставя преди секцио уретрален катетър.
Да, много майки се оплакват от болки след секцио, особено ако ражданеето е водено нормално и се е стигнало до разкритие. Как да го обясня...
Представете си че шийката на матката има отворче, колкото да влезе клечка за зъби. Контракциите водят до постепенно разширяване до 10см и главата на бебето излиза от там...не ще боли...ами...
Искайте си епидурална анестезия .
Танаина, рядко, но може би си имала дренаж, щом си имала кървене, не е изключено.

Татяна, многото здраве и щастие! Наздраве!

Жабо, защо майка ти е на гости сега, а не по време на термина?  Щом нямаш доверие на съседка или приятелка, ще го вземете с вас. Не ми се струва удачен вариант, но щом нямаш друг....
Леле, прихванах снощи от малката Сърфка! Снощи спах в тоалетната Sick  Днес не съм на работа.
Жалко, но за 23 до 25 ми е невъзможно...Бачкане. А и цялата отпуска ми е разпределена и няма как.

# 92
Майка ми отлитна вече ... тя само намина оттук. Може да вземе няколко дни отпуска и да дойде, но не може цял месец да виси и да чака... абе роднините са заети хорица.

ша са опраим някак. няма да ни оставят детето само пред портите  Wink

# 93
  • Primum non nocere !
Има само една служба, освен теб и съпруга ти, коато може да се погрижи за детето ти. Но, ми се струва ,че там не е приятно да попадат данните ти.
 Добре де, мъжът ти не си ли планува 1 седмица отпуск? Той ще се грижи за Сашо.
Докато реждаш, можете да го оставите в детското отделение. Поне там играчки бол и мъжът ти ще наминава да го вижда. Ако е през ноща,  може да спи там. Питай.

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 10:23 от Шехи

# 94
Има само една служба, освен теб и съпруга ти, коато може да се погрижи за детето ти. Но, ми се струва ,че там не е приятно да попадат данните ти.
 Добре де, мъжът ти не си ли планува 1 седмица отпуск? Той ще се грижи за Сашо.
Joy Mr. Green #Crazy шехи , шехи ... кой ви плаши така ... това не ти е псрвия подобен постинг  Laughing
Мъжа ми може да си планира мноооого отпуска, но целта е да ми дсржи рската и да ми масажира гсрба по време на раждането. Въпроса е zащо в таzи често срещана ситуация няма някаква нормална система zа грижа zа няколко часа zа по големите деца . Или има , но не zнам. Сега ще zвснна в КК да ги питам zащо им плаща, та шехи да ме плаши по интернета  Joy Голям майтап.

# 95
  • Primum non nocere !
Оф....
Без коментар!

# 96
  • München/Stara Zagora
Честит Рожден ден на Татяна! bdbaloni Здраве, любов и щастие нека са винаги с теб!!  bouquet

# 97
aми няма нужда от комента на абсолютно логичния вспрос zащо няма система zа грижа zа децата по време на раждане на майката. Íли всичко живо, което не е zа псрво раждане е длсжно да домскне половината фамилия да бди наоколо? Глупости. Не може никой да не е повдигал вспроса та ще пораzпитам иz клиниката и в КК. 

# 98
  • Германия
Жабче, моя приятелка тук ражда по Коледа, докато е напъвала в родилна зала, дъщеря и е седяла през цялото време в стаята и е гледала КИКА. Най-добре да провериш в клиниката какви възможности имат.

# 99
Татяна,желая ти здраве и щастие!  bouquet
jabata_dil,не можеш ли да потърсиш Тagesmutter?За моето ОП се чудех и аз къде да оставя детето ,защото градината работи от 7.00 ,а аз трябваше да съм в болницата по това време.Наложи се таткото да си вземе 1 ден отпуска.
Говорите за секциото,аз съм раждала така в Бг .Бях с пълна упойка и съответно 1 ден в реанимацията.Отделена от детето,без да ми го донесат да го кърмя .Даваха му адаптирано мляко,гадини,но въобще нямаше как да стана.Как процедират тук след секцио?Бях с катетър,помня че се слагаше в уретъра .Не е болка за умиране,гадно ми беше само докато го вадих.Станах на следващият ден след секциото,стисках зъби и се раздвижвах.Сега още имам голям белег от разреза,който е перпендикулярен,а не хоризонтален,както ги правят сега.Всеки който ме е преглеждал тук в Де ,се чуди защо са ме срязали така.
При ОП-то в понеделник се оказа ,че доктора в България си е свършил добре работата.Нямам сраствания,лигавицата на матката е добре.
Като заговорих за белези,кажете ми някой крем, който може да помогне за заличаането.Преди време се мазах с Контратубекс ,но не помогна!

# 100
Добър ден !

Току що си заведох девойчето на детска.Хванахме на време обяда. Laughing
Сутринта я взех с мен на прегледа.Нарадва се на бебока,който пък не спря да си човърка из нослето и да си смуче палчето.Голям смях падна. Laughing След това минахме през фриз. салон.Опищяхме го едно хубаво,че да се знае,че имаме и българска кръв и си дойдохме. Crazy Не помогна нииищо.И сладолед купих,и гумени мечета,но не и не. ooooh! Пищя моето дЕте до последно.Поне и подравниха косата,че един с един косъм нямаше равен.Но то и едно стригане падна.В мен седнала,а аз я държа,а тя пищи и не дава.Втори път няма да си го причиня. Blush
Говорите за катетрите.Аз пък нищо не помня.Толкова ми беше вече писнало от всичко,че исках да ме режат по-бързо и да се отървам от мъките.Аз бях от следобеда още с епидурална и сигурно затова не съм усетила никакви катетри.Но пак се класирахме с деня.В сряда през деня получих най-после "златните" контракции и в 23.48 по късни доби я извадиха.  Mr. Green

На Татяна честит рожден ден.Много здраве,лично и семейно щастие й пожелавам.Наздраве !

# 101
  • Германия
Ако знаех, че ще настане такъв смут заради един катетър ooooh! Ето видите ли пак, всяка жена е различна, мен не ми пукаше от операцията, а от катетъра. Laughing Laughing Laughing
На кремчета вече не вярвам, и аз мазах К-тубекса, но си имам белези, и от тях не ми пука. На Пепеляшкин не му пречат Laughing

# 102
Пепи,моята докторка каза също,че вече се процедирало секцио възможно най-близко до термина.Някои лекари дори изчаквали да започнат леките контракции.Мен не искам да ме чакат толкова дълго. Rolling Eyes Но след един месец като отида и ще ми кажат как се процедира в тази болница.

Нещо към бременните мами.
Някоя от вас да има коластра вече ?  Whistling
Аз вчера забелязах няколко капки при мен.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 13:23 от бяла лястовица

# 103
Много народ със секцио тука бре...
Аз секцио не съм раждала, но катетър съм преживявала, и още как. И уретрата не е във влагалището, ама Шехова е обяснила вече изчерпателно. Има-няма почти месец се намъчих с такова чудо, покрай бъбречните истории преди раждането на Ани. Гадост голяма е. Предпочитам си 3-дневното раждане от колкото да изживея нови 3 дена с катетър. Бррррр.
Епидурала е велико изобретение (ако го сложат навреме!  Mr. Green).

# 104
  • в сърцето на един мъж...
Еее, добре де, все в една дупка отива Mr. Green

Татяна, да си жива и здрава! Много пътешествия и нови хоризонти!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт