150 ДЕ: Ура!Ура! Скоро ще се боядисват в немско яйца

• 25 126
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
момичета,

някоя от вас може ли да ми каже как е на немски: населено място, община, област?

Някакъв некадърен преводач е използвал: gebevoelkertes Gebiet за населено място, Gemeinde за община, Provinz за област; мисля е ок  Geburtseintragung за акт за раждане  и Identitaetsnummer за ЕГН.
Да не споменавам, че падежите са слагани както му е кеф. А нямам време да търся ново превода4еско бюро, то едва ли има друго в нашия град.

за населено място мисля трябва да използва Ort, ама за другите две нищо не ми хрумва, а имаше 1 сайт към EU s administrativnite единици на България, ама не мога да го намеря в момента.

# 601
Община e Gemeinde
Област e Provinz ili Region.
Ort бих използвала за населено място, да.

# 602
момичета,

някоя от вас може ли да ми каже как е на немски: населено място, община, област?

Някакъв некадърен преводач е използвал: gebevoelkertes Gebiet за населено място, Gemeinde за община, Provinz за област; мисля е ок  Geburtseintragung за акт за раждане  и Identitaetsnummer за ЕГН.
Да не споменавам, че падежите са слагани както му е кеф. А нямам време да търся ново превода4еско бюро, то едва ли има друго в нашия град.

за населено място мисля трябва да използва Ort, ама за другите две нищо не ми хрумва, а имаше 1 сайт към EU s administrativnite единици на България, ама не мога да го намеря в момента.

Според мен са

община Gemeinde
област Landkreis
акт за раждане - Geburtsurkunde

За ЕГН ми звучи добре.
Ама не гарантирам много за превода.
gebevoelkertes Gebiet за населено място Ей това ме разби. От къде ги измислят?  ooooh!

Сърфи ако идваш към Мюнхен да си вадиш паШапорт обади се да пием по кафе, за живея на 5 мин от посолството.

# 603

Landkreis според мен е окръг  Thinking

# 604
Леле, Хриси, падам права под масата. Барем да беше изгладила чаршафа на фона отзад  Joy Joy Joy
С тез куфарчета отзад, да и беше връчила една истинска ябълка да ръфа, вместо тия пластмасовите разхвърляни наоколо.

Сърфи, не реви. Тепърва става по-лошо.  Mr. Green Речникът на уважаващ себе си каруцар бледнее пред това, което тепърва предстои в началното училище да научат. Аз съм се изчервявала от някои думички, а като работила в артистичните среди, се имах за що-годе с приличен каруцаркси речник и на двата езика.

Област не е ли като Land? Landkreis за мен звучи също приличен превод на бълг. документи.

# 605
Петка, планирам още при първите слънчеви дни да се понеса на крилета на големия железен кон. Ще свирна непремено Wink.

# 606
Населено място - Ort
Община - Gemeinde
Област - Bezirk
ЕГН - PKZ

# 607
# 608
Да, и аз на това се засмях силно - просто си представих едно от онези села из дълбокия Баварски лес, където се падат по 2,5 трактора и 9,4 гъски на глава на населението и .... Rolling Eyes

# 609
Това надминава по "гениалност" и преводача на Гугъл- дори той не може да измисли подобна щуротия Laughing (щото той пък твърди, че населелено място било "Standort" ooooh!)

# 610
Чета във ФБ страничката на "ССФ те съветва" и ми станаха много странни коментарите под един от съветите.

Цитат
Моят син е на 5г.5м. и общо взето се справя сам с повечето неща вкъщи - сервиране на масата, отсирвиране, пуска прахосмукачка през ден сам по свое желание, после мие с подочистачката, облича се, съблича се сам, сам се къпе, сам ходи до тоалетна и сам си бърше д...то, оправя си сутрин леглото, мие си зъбите пак сам, винаги си прибира играчките след игра. Също може да реже с нож зеленчуците за салата, да изпържи яйца (е, винаги има черупки в манджата след неговото готвене), помага ми много в домакинството и гледането на бебето.
.............
1.А прозорците не мие ли ? Разбира се, по собствена инициатива ... Simple Smile))
2. Взимам го отмак. Сбогом, Скъпи!
3. Може би сменя и маслото на колата, за да помогне и на тати Wink

Та се чудя кое точно не е нормалното на това дете?! Или може би се очаква на 5,5 г. да му бършеш гъза Thinking

# 611
Я кажете, роднините посъветват ли се с вас, какви подаръци да взимат за децата?
Аз направо откачвам вече. Баща ми ме попита, казах му кукла Барби, той ми каза че иска да праща дрехи защото тях може да ги праща като писмо което излизало по-евтино. Разбирам го, но му казах че не искам да праща дрехи, понеже не улучва размера, да купи тогава дреха за Барби, може и да не е оригинално, това няма значение. Вчера взимам пратката от пощата и какво има вътре? Дрехи за Милена, които ми се виждат много малки  ooooh!  Пари на вятър, кому е нужно това?

Сега пък свеки. Този път изобщо не е питала, а направо е действала. Тази сутрин пристигна колетчето, вътре има комплект перли да си прави герданчета, но едни супер миниатюрни, както и да е. Но другия подарък е една настолна игра за деца от 8 (!!!) годишна възраст  ooooh!  за минимум 4 играещи (а ние сме трима вкъщи  Whistling).

# 612
Но другия подарък е една настолна игра за деца от 8 (!!!) годишна възраст  ooooh!  за минимум 4 играещи (а ние сме трима вкъщи  Whistling).

Татянски, извинявай, ама ти не разбираш.
Намек ти/ви е направила жената, бе, wake up! Laughing

# 613
Но другия подарък е една настолна игра за деца от 8 (!!!) годишна възраст  ooooh!  за минимум 4 играещи (а ние сме трима вкъщи  Whistling).

Татянски, извинявай, ама ти не разбираш.
Намек ти/ви е направила жената, бе, wake up! Laughing
Оле-мале! Ама дебел намек!
Татянче, не се коси. Такива са еъзрастните.

# 614
И при нас е общо взето питам и отговор не искам, пращам каквото ми хареса  Twisted Evil Laughing

Общи условия

Активация на акаунт