Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 857
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  "Източни пиеси".

Прекрасен филм.

Инжектирай ми  любов...

Отново авторите са бургазлии, и режисьорът, и главният актьор, вероятно и по-голямата част от екипа. Талантлив народ са това бургазлиите, много талантлив.
  Четох за това, как Камен Калев е решил да снима филма. Как се е чудил откъде да намери пари, отказал се е от една своя първоначална идея именно по финансови причини.
  Почти без никакви средства и с много, много хъс режисьорът и целият екип от ентусиасти , тъй като повечето от тях не са професионални актьори, са направили нещо толкова силно и различно.
  Истинско удоволствие беше за мен да гледам този филм. Толкова е тъжно, че един такъв талант като Христо Христов го няма вече. Успехът на филма се дължи в най-голяма степен на неговата прекрасна, искрена изповед. Той не играе, той разкрива себе си. Той е толкова истински в тази своя първа и последна роля в киното, че ще остане завинаги такъв, какъвто го видяхме- самотен, объркан, търсещ....с една последна измъчена надежда в сърцето си.  

Дори само  в този епизод от филма е казано много, почти всичко за съвременното ни общество:

- Христо среща “лечителя” в лицето на възрастния Иван Печев. Каква е неговата история извън филма?

- Този 83-годишен човек, който събира картони по улиците на София, е много важен за филма. Историята му е изключително интересна - той е кръвен роднина на Ботев. Прабаба му е сестра на даскал Ботьо, бащата на Ботев. Казва се Иван Николов Печев и е жива енциклопедия. Навремето той е бил оператор в зората на българското кино, писал е исторически студии. Накрая е работил като пазач в синода, а сега просто събира кашони...

Какво ти липсва?...Сол, сол и пипер ми липсват...

Разговор с режисьора в две части:

http://www.youtube.com/watch?v=LolOe_njZ-A&feature=fvw

http://www.youtube.com/watch?v=Li3dhNvCsYs&NR=1

Филмът е пълен с култови реплики:

- Абе, брато...Знаеш ли защо в Стар Трек нема араби?
- Не знам...Защо?
- Ами щото е в бъдещето, бе...

...........................
- Каква татуировка ще си праиш ?
- Не знам, чудя се..
- Какво се чудиш, сложи некво  куче с кръст нещо...
- Кво куче,бе, брат???
- Ами куче, бе...Немски овчарки некви, с кръстове...

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 08:29 от С О Н Я

# 121
Edge of Darkness - http://www.imdb.com/title/tt1226273/ - този е интересен

# 122
На мен нещо не ми хареса, твърде банален ми беше.. Tired И по-тъпи съм гледала ама.. Mr. Green

# 123
 "Източни пиеси".

Прекрасен филм.

Абсолютно Peace

# 124

Не бях гледала "В Брюж"/http://www.imdb.com/title/tt0780536/ (премиерата му в България беше миналата година по това време) - голям пропуск от моя страна, страшно ми хареса. Най-после великолепен Колин Фарел (и Ралф Файнс беше добре, както и партньорът на Фарел), сега имам по-голямо желание да го видя и в "Незараснали рани", благодаря за препоръката и коментара на Соня  bowuu

Гледах го отдавна, мног го бях отлагала, но и мен ме изненада приятно. Уловена и предадена атмосфера "ала Йеронимус Бош" с лека нишка черен хумор (за ценители и познавачи Simple Smile ).

На мен нещо не ми хареса, твърде банален ми беше.. Tired И по-тъпи съм гледала ама.. Mr. Green
Laughing
Краят го превъртях, хареса ми единствено достоверното предаване на бащинските чувства от Мел Гибсън - твърде уморен го видях, включително неприкритата плешивина на темето.

# 125
  • Пловдив
Снощи попаднах на хубав филм по БНТ - "Божия град" (срещла съм го и като "Градът на Бога") http://www.imdb.com/title/tt0317248/ Показва живота в едно гето на Рио де Жанейро - друг свят и друга действителност, но без излишен драматизъм. Като визия малко ми напомни Гай Ричи.
Хареса ми. Препоръчвам.

# 126
   Аз снощи направо се размазах! Егати готиния филм, велик!

Easy Rider (1969)/Волният ездач

Умопомрачително хубав филм!  Laughing

Кажете ми, как може Джак Никълсън да  играе все в  най-великите филми на всички времена?
    Гледаш готин филм и хоп, и Джак Никълсън там.  Персонажът му тук е незабравим.  За Питър Фонда и Денис Хопър- думичките са излишни.
     Класика!
     А музиката.... Heart Eyes

Steppenwolf - Born To Be Wild

Don't Bogart That Joint

Easy Rider - The Byrds - Wasn't Born to Follow

Easy Rider The weight by the band

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 10:20 от С О Н Я

# 127
Снощи попаднах на хубав филм по БНТ - "Божия град" (срещла съм го и като "Градът на Бога") http://www.imdb.com/title/tt0317248/ Показва живота в едно гето на Рио де Жанейро - друг свят и друга действителност, но без излишен драматизъм. Като визия малко ми напомни Гай Ричи.
Хареса ми. Препоръчвам.

Точно този влязох да препоръчам. Хареса ми разказът от първо лице на едно момче от гетото, чийто живот наситен с наркотици, убийства, грабежи го подтиква за момент да приеме, че това е правилната формула, че и той "трябва" да е част от това. Но за щастие e или твърде страхлив, или с твърде добро сърце и тръгва по своя път на фотографията. Хареса ми много и като режисура, и като монтаж.

Присъединявам се към положителните отзиви и за In Bruges.

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 23:28 от Криста

# 128
Изгледах "City Island" и смея да твърдя, че това е един от най-обърканите и откачени филми, които съм гледала Mr. Green Въобще не ми хареса.. Peace

# 129
Pour Elle/Anything for her    http://www.imdb.com/title/tt1217637/   по препоръка по-напред в темата,хареса ми даже много,максимум напрежение до края,премерени престрелки,страхотно присъствие на главния герой и една голяма любов...

# 130
Никак не съм съгласна с коментарите за филма "Shutter Island" ("Злокобен остров") Naughty За мен филма беше много интригуващ, интересен и добре направен. Скорсезе както винаги много добър, дори повече от обикновено! Леонардо ди Каприо също е перфектен актьор за мен, няма лоша роля просто, много умее да се превъплъщава! Филма беше като глътка свеж въздух и ми върна надеждата, че все пак има и хубави филми след купищата БОЗИ, които се правят и, които гледаме обикновено. Препоръчвам го на всички, които като мен харесват трилъри мистерии Peace

# 131
Да дам своята препоръка за 3 френски филма, посочени вече в темите. Приятни за гледане със забавни даже смешни моменти.

Le placard (2001)
Le code a changé (2009)
Embrassez qui vous voudrez (2002)

Thinking не за всички има бг.субт.

Харесвам френското кино - моля за линкове, намерих само първия.

# 132
   Captain Abu Raed (2007) / Капитан Абу Раед

Доста хубав филм от Йордания. За тези, които ценят препоръки на Майкъл Мур, има го в неговия списък на най- добрите филми от последните години.  bowuu
  А и е взел наградата  на публиката на фестивала Сънданс .
   Филмът отначало ми се стори някак наивен,  направен като за деца.  Но после ти става много приятно от съвсем простичко и непретенциозно разказаната история за човечност, за топлота. Пък и досега не бях гледала йордански филм.
  "Човек трябва да живее не заради обществото, а заради себе си".

In Bruges (2008) / В Брюж също ми хареса, благодаря на kiki29   и Tsugumi  за препоръката.
  Колин Фарел наистина е много добър и в този филм. Брендън Глийсън също.
  Интересна роля и за Ралф Файнс - чувствителен гадняр с принципи и съвест. Добре направена черна комедия, в която тъмните краски преобладават над комичните и накрая донякъде я превръщат  в драма.  
  Филмът е една много добра реклама на град Брюж като туристическа дестинация. Тази белгийска бира, която непрекъснато посръбват героите, готическите сгради и камбанарии, водните канали с  лебеди...Идва ти да отскочиш до там и да се насладиш на всичко това...Ако бяха показали и как похапват белгийски шоколад, изкушението щеше да е пълно. Grinning  

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 18:27 от С О Н Я

# 133
  • MJF
 Triage ми хареса заради играта на Colin Farrell и Christopher Lee и сравнително плътните им образи в сценария. Иначе предсказуем сюжет.
In Bruges съм го запомнила с добра актьорска игра и като  динамичен, ставащ за гледане.
Pour Elle го определям като трилър, гледаем е. Свалих го след като тук го споменавате и видях определението му и като драма но по този показател доста стандартен, но все пак не това е акцента. Криминален трилър. Simple Smile
City Island ми хареса с начина по който е разказана историята и кастинга. Едновременно е комедия и драма с разнообразни образи. Фактът, че съм му дала 8 от 10 говори, че ме е провокирал.
Edge of Darkness по същия начин като Pour Elle реших да го погледна. Като криминален трилър става.
Everything Is Illuminated е добър за мен филм. Но лично на кино много трудно изтърпявам да гледам дълбоката драма, гротеска, която изживяваме народите в "нашия" район от света, поради исторически, икономически ...причини. Да, част от реалността ни но понеже е наша и ми е в поече да я гледам и на кино. Когато не е нашата а на други нямам този проблем. Затова и много трудно да не кажа въобще се навивам да гледам български филм. Относно Everything Is Illuminated, заложено е и на гротеската именно за подчертаване на драматичната тема на филма. Към края има силни  Cry моменти.

# 134
  • MJF
 Flushed извинявам се за спама в темата но заради молбата.
Smiley* , свалям предимно от торенти, които не ме тормозят с регистрации и  ooooh! рейтинг. Добър сийд и без горните щуротии  Simple Smile тук:
Le code a changé
Embrassez qui vous voudrez
Smiley*,  пиши ако не ти се отварят за да търся  друго.

Последна редакция: нд, 28 мар 2010, 14:58 от 6o6ul4o

Общи условия

Активация на акаунт