Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 851
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Така е Кюбит, ама едно врабче, пролет не прави... Laughing

Да де, да. Аз "кредит" дадох, да не е съвсем "по детски" жесток коментара.  Joy

# 106
  • в сърцето на един мъж...
Е, аз сега след вас двете как да го гледам тоя филм Crossing Arms Ще чакам депресивно състояние, за да потърся и аз убиеца Thinking

# 107
    Triage / Незараснали рани (2009)  гледах.

Аз съм пристрастна, режисьорът ми е любим. Но и да не беше така, считам, че филмът е много хубав. Според мен Колин Фарел прави тук най -добрата си роля. Много ми хареса.

# 108
Препоръчвам горещо.
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=214009&hit=1
Страхотен филм, страхотна история ,прекрасна игра,само Наталито нещо....тцЪ.И все пак  добрият стар Джим Шеридан е ненадминат.

# 109
Препоръчвам горещо.
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=214009&hit=1
Страхотен филм, страхотна история ,прекрасна игра,само Наталито нещо....тцЪ.И все пак  добрият стар Джим Шеридан е ненадминат.

А заглавието на филма какво е? Защото не всички имаме достъп до замунда Peace

# 110
   Гея, филмът е Brothers / Братя (2009), по-късната версия. Аз гледах датския, правен преди него-2004 година. Много е добър .

Ето ви диета. За ролята си в  Triage Колин Фарел отслабнал с 20 килограма. Режисьорът искал от него да свали само 15, но той се престарал. Прочетете тук . Ял е само риба тон, кафе и кола.

Фарел признава, че подобен хранителен режим не препоръчва на никого, тъй като е доста вреден и разкрива, че буквално прекалявал с кофеина, за да има все пак някаква енергия. За сметка на това обаче, след края на снимките си е направил солидно пиршество.

"Когато свършихме с работата, първото което направих, е да се натъпча като свиня. Естествено, организмът ми не прие случващото се и още на следващия ден имах сериозни стомашни проблеми. Сега обаче съм добре и смятам да си върна загубените килограми", признава той.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 10:02 от С О Н Я

# 111
Соня, благодаря ти Hug Гледах го, шведския обаче не съм, за да сравня кой е по-добър Grinning А диетата на Колин Фарел е ужасна Mr. Green

# 112
  А диетата на Колин Фарел е ужасна Mr. Green

Да, не е здравословна, но е по мой вкус. И трите неща са ми любими- и кола, и кафе и риба тон. Какво да се прави... Laughing

Ето  част от сценария на  No man's land , типичния черен хумор на Танович, който казва: "Оцеляхме с хумор в абсурда."

Откъс от сценария:

Третият войник: Кажи ми, знаеш ли каква е разликата между песимиста и оптимиста?

(Четвъртият войник повдига раменете, сякаш му е все едно):

Третият войник: Песимистът мисли, че по-лошо от това не може да бъде. Оптимистът знае, че може.

В новия му филм пак го има чувството  за хумор, но сякаш с мъка вече се смее. Не му е до смях.
  Ето още за подготовката и снимането на Triage (2009) :

По време на подготовката за ролята Колин Фарел прекарва известно време в Сребреница, за да навлезе в драмата. „Трудно е да се опише до каква степен въздухът и земята са отровени от дивашките кланета (8000 убити), случили се в рамките на един ден”, признава актьорът.

Така е, на някои хора им е нужно "да навлязат някак си в драмата", а други цял живот не могат да излязат от нея.

Сега нали избухна международен скандал за клането в Сребреница. Обвиняват умиротворителните сили от Холандия . Заради това, че по-голяма част от тези военни били хомосексуалисти, т.е. не били достатъчно добри войници и не могли да се намесят и да предотвратят по някакъв начин касапницата.
 Още през 2001 година Данис Танович се присмя на тези "милосърдни ангели", направи ги на пух и прах във филма си "Ничия земя". Това, дали са гейове или не, не знам дали има някакво значение, но че са некадърни и че не са си мръднали задниците да спасяват хората е неоспорим факт. Хората от западната ни съседка, независимо дали са босненци, хървати или  сърби , ще бъдат белязани во веки от тази гражданска война. И продажните ни политици дадоха небето ни на НАТО, за да ги бомбандира. Това е най-черното петно в съвременната ни история. Помня, когато даваха по новините тези нападения, стискахме зъби от безсилие и гняв и нищо не можехме да направим, нищичко. Можехме поне на демонстрации да излезем...но си мълчахме. Имаше хора, които надигнаха глас, но никой не им обърна внимание. Гърция не позволи на самолетите на НАТО да преминат през въздушната и територия...А българите слушаха новините и вярваха на Соломон Паси, че така трябва, че това е нашия принос към световната справедливост...Гадост...

Направих доста дълго отклонение, но когато става дума за босненския режисьор няма как да отмина тази тема.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 12:07 от С О Н Я

# 113
Абе и аз обичам, ама толкова дълго време само това да ям...

# 114
Соня, винаги с удоволствие чета твоите коментари и ако не твърде лично бих искала да те питам откъде идва този твой голям интерес към военната тематика?
Раните си ги бях заплюла на Филм Феста, както и още много филми, но за съжаление се разболях и успях само за Пророк. Но като чета вашите отзиви за един друг очакван филм - "Бялата панделка" май не съм изпуснала много.....
За "Братя" - преди време датския филм ме беше запленил - страхотна режисура, актьорска игра, история, всчико необходимо за добрия филм, и рещих да "проверя" как са се справили "братята американци" и спрях филма на 20-та минута. Уж филмът е едно към едно с датския, дори и репликите на места са еднакви /това го знам, з-то си бях проговорила и датския/, а филмът никак не се е получил - Натали Портман не ме убеди, че може да е майка, химията и онова напрежение, което трябва да има с героя на Джейк Джиленхол никакви ги нямаше, Спайдърмен само се "цъклеше" и въобще не рабрахмеза нечовешката борба, която се води вътре в него самия. Така че, бих искала да препоръчам датския филм "Братя", а не холивудския вариант.
Друг филм, който искам да препоръчам е Агора - филм, който има много почитатели тук във форума. Сега, и аз се присъединявам към тях, защото филм, който показва с такава красота и размах силата на човешката потребност от знания, правото да се съмняваш и да отстояваш това, и една странна, но смела любов, за мен е прекрасен. Филмът е направен майсторски, операторската работа е впечатляваща. Горещо препоръчвам.

# 115
Соня, винаги с удоволствие чета твоите коментари и ако не твърде лично бих искала да те питам откъде идва този твой голям интерес към военната тематика?

veselinka, и аз не знам всъщност. Тази тема ме вълнува през последните години.
  Вероятно е, защото одъртявам и илюзиите и романтиката отстъпват място на .."...С живота под вежди се гледаме строго..."  Hug

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 15:10 от С О Н Я

# 116
В този клип Radiohead идеално пасват на настроението на Into the wild

# 117
В този клип Radiohead идеално пасват на настроението на Into the wild

Така е, да и все пак Еди Ведър е голям удар на Шон Пен в избора на саундтрака, нали  Simple Smile
Благодаря за клипа    Sunglasses Тооолкова го харесах този филм  Simple Smile

Не бях гледала "В Брюж"/http://www.imdb.com/title/tt0780536/ (премиерата му в България беше миналата година по това време) - голям пропуск от моя страна, страшно ми хареса. Най-после великолепен Колин Фарел (и Ралф Файнс беше добре, както и партньорът на Фарел), сега имам по-голямо желание да го видя и в "Незараснали рани", благодаря за препоръката и коментара на Соня  bowuu

# 118
Изгледах "Crazy Heart" - "Лудо сърце" и честно казано не ми беше мн интересен, не беше тъп, но на моменти ми доскуча, но не ме и докосна.. Краят ми хареса най-много Wink Peace
Изгледах и "Everything is Illuminated" - "Всичко е изяснено". Никак не ми хареса, ужасно, ужасно безинтересен ми беше.. Един единствен момент ми направи впечатление.. Радвам се, че свърши Mr. Green

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 03:37 от H0uSse_Baby

# 119
Гледах City Island /2009-хареса ми,доста забавна комедия. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт