Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 848
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • MJF
Първите два филма стават за запълване на времето. Не съжалявам че ги изгледах. Добрата актьорска игра ме държа.
Tara Road леко филмче , макар че темите са сериозни но представени лековато.
En kort en lang датска комедия-трагедия. Сложни човешки взаимоотношения представени трагикомично.

Marvin's Room цяла тежка холивудска артилерия. Хареса ми и историята и играта.

Изгледах три филма с Isabelle Huppert. Първо гледах La dentellière и понеже филма ми хареса реших да погледна и още няколко с нея.

Un barrage contre le Pacifique (2008) филм с тематика реалността във фр. Индокитай. Семейна история. Нищо особено но не съжалявам че го гледах.

Une affaire de femmes (1988). Много теми в един филм. Отново "студена " атмосфера. Морална деградация. Има и обща тематика с филм, който съм гледала Vera Drake (2004). Хареса ми.

La dentellière (1977) филм който се помни. Допадна ми като цяло атмосферата на филма, изчистени образи, без излишна мелодрама и шум и в същото време достатъчно реалистично драматично.

Още един стар фр. филм ми допадна като актьорска игра.Сценарият е разказ с неочакван край малко. Не съжалявам , че го изгледах- Tirez sur le pianiste (1960)
 Peace За повечето не открих бълг. субтитри   Rolling Eyes

# 91
  • MJF
Във връзка с последните постове макар, че ще се повторя но благодарение именно на тези теми дотук изгледах страхотни за мен филми. Направо открих силните източни филми. Пропуснати европ. и амер. стойностни филми. Няма стари и нови филми а такива , който си заслужава да видиш и такива , които може да пропуснеш.

Crazy Heart 2009  и на мен ми хареса и като игра и като история. От номинираните за Оскар този път и аз бих дала наградата на Jeff Bridges, макар че това му е амплоато. Често играе именно ''шумен''/ недоразбран/ поучукан от живота музикант

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 19:21 от 6o6ul4o

# 92
музиката ми допадна, абе готин филм, кънтри от край до край Peace

Тогава потърси "Шоу на колела" - Honeysuckle rose с Уили Нелсън. Старичък но си го обичам!

# 93
Последно гледах Remember Me/Не ме забравяй.Очаквах да е голяма боза,но останах приятно изненадана-доста ми хареса,препоръчвам.И Робърт май може да играе. Mr. Green
Знае ли някъде къде може да намеря филма по "Отива една жена при лекаря"?

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 00:04 от Stardust*

# 94
  • Universe
Ех... кино "Дружба" - моят оазис за стойностно кино Heart Eyes А какви преводачи имаше Simple Smile

bowuu Тарковски, Бергман - любими мои режисьори също   bouquet /май бяхме правили някаква класация и там ги посочих  Peace/

6o6ul4o,  с участието на И.Юпер препоръчвам още два:  "Мадам Бовари" и "Учителката по пиано"

Елпида, покрай филма с Джеф Бридижис се сетих точно за "Шоу на колела"  Hug

# 95
Гледах филма "Жените" 2008 г. с Мег Раян, Анет Бенинг и мн. др.  В тон с нашия женски форум в този филм няма нито един мъж, даже не преминава и статист. И кучето женско. Лек филм, забавлявах се .

# 96
  • Plovdiv
Гледах The Boys Are Back. Благодаря на Geia  и останалите за препоръката.
Хареса ми, не усетих минаващото време. Hug

# 97
Последните филми, които гледах и горещо препоръчвам:

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Alice in Wonderland 3D (но не го препоръчвам на деца)

Star Trek

# 98
  • MJF
Гледах и ми харесаха следните филми. Препоръчвам ги.
Anklaget (2005)
En kærlighedshistorie (2001)
Rene hjerter (2006)
DeUsynlige (2008)
Общото е психологически драми."Бръкнато" е дълбоко в чов. душа. Силни сценарии, интересно  представени са образите. От препоръчани в стари теми датски и др. скандинавски филми по линия на режисьор, актьор се спрях на тези. Оценявам ги високо.

# 99
Гледах и ми харесаха следните филми. Препоръчвам ги.
Anklaget (2005)
En kærlighedshistorie (2001)
Rene hjerter (2006)
DeUsynlige (2008)
Общото е психологически драми."Бръкнато" е дълбоко в чов. душа. Силни сценарии, интересно  представени са образите. От препоръчани в стари теми датски и др. скандинавски филми по линия на режисьор, актьор се спрях на тези. Оценявам ги високо.

За норвежкия  филм - DeUsynlige (2008)  много говори Майкъл Мур в писмото си в нощта на Оскарите. Аз още не съм го гледала, трябва да го потърся. Peace

Гледах Джеф Бриджис в Crazy Heart (2009)/ Лудо сърце.
 Много готин пич е. И в Кралят на рибарите го гледах, благодаря на Тина Хрис, там е още по-готин. Изобщо е прекрасен актьор.  Пак ми се гледа The Big Lebowski , там е велик.
 Тина, "Кралят на рибарите" много ми хареса. Иска ми се да постна тук цялата приказка за Светия граал, ама много дълго ще стане.
  Ето тук, който желае да си я припомни.  Hug

Вече го има  Triage / Незараснали рани (2009) тук - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=49681.

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 18:21 от С О Н Я

# 100
  • Далече
Troubled Water  (DeUsynlige) е хубав филм препоръчвам и аз - за престъплението, наказанието, вината , прошката...
Тъжен е.

# 101
  • София
музиката ми допадна, абе готин филм, кънтри от край до край Peace

Тогава потърси "Шоу на колела" - Honeysuckle rose с Уили Нелсън. Старичък но си го обичам!

много, много благодаря, веднага го дръпнах! Peace

Знае ли някъде къде може да намеря филма по "Отива една жена при лекаря"?

не знаех, че е излязъл филм, книгата изключително много ми хареса. ако някой го срещне, нека свирка Wink ммм, да...ето му оригиналното заглавие - http://www.imdb.com/title/tt1365474/

Тина
, и аз съм пропуснала "Кралят на рибарите" и ще поправя пропуска си. съгласна съм със Соня, че Джеф Бриджис изглежда голям пич.

имате ли отзиви за Green Zone - http://www.imdb.com/title/tt0947810/?

6o6ul4o , всичките ми приковаха вниманието, благодаря  bouquet

# 102
Да, Кралят.. е много хубав филм. Моля, Соня.
 Гледах Бялата панделка. Не ми хареса, с две думи. Позволявам си да цитирам дружка от темата, дето каза, че ѝ се сторило като криминален роман, на който му липсва последната глава. Аз само добавям, че липсваше и първата...
Ако може, и ако не е нахално, разбира се, момичетата дето издадоха "кой е убиеца" в "Злокобен остров", да ми кажат кой беше убиеца и в този филм, моля.

# 103
Гледах Бялата панделка. Не ми хареса, с две думи.
Ако може, и ако не е нахално, разбира се, момичетата дето издадоха "кой е убиеца" в "Злокобен остров", да ми кажат кой беше убиеца и в този филм, моля.

И аз много искам да знам.  Flutter
Също не ми хареса филма. "Нов черно-бял филм" не е равно на "хубав филм". Но пък давам кредит на артистката, която играе Ева и малкото момченце с врабчето.

# 104
Така е Кюбит, ама едно врабче, пролет не прави... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт