Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 846
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Гледах Злокобен остров- Уф,уф, УФ! Сто часа филм, не ме заинтригува целия пълнеж между началото и развръзката и накрая едно голямо нищо. Добре,че беше последното изре4ение,което маршала каза,че да се замисля малко какво всъщност става в главата му съвсем накрая.
филмът беше в стил - '' Разказ с неочакван край " , както и Обичайните заподозрени ,
например ,
на мен ми хареса , торентът беше с ужасно качество , на кино би ми харесал повече ,

преди години имаше действителен случай в Щатите- една психоболна бе удавила 5-те си деца и аз тогава се запитах - този баща как ще живее оттук насетне, загубил за един ден цялото си семейство , като гледах тоя филм се сетих за тази история , направо имам чувството , че оттук е взета идеята на филма ...

# 76
Като заговорихте за Лео Heart Eyes гледах "Catch Me If You Can" - "Хвани ме ако можеш".. Направо невероятен филм.. Аз никога не го бях гледала целия, но съм очарована. Heart Eyes Силно препоръчвам, ако има някой, който не го е гледал.
Изгледах и "Crossing Over" - "Преминаване"..  И той не ме впечатли с почти нищо..

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 01:50 от H0uSse_Baby

# 77
Хубаво де, разбрахме, че не ви харесва Злокобен остров. Защо се скъсахте да ни казвате кой е убиеца, обаче? А? Аааа?

# 78
Zdravejte gledah ''Alisa v stranata na chudesata " mnogo mi haresa Simple Smile) Jony Dep   prekrasno e preobrazen v rolqta  na ludiq shapkar Simple Smile)
Helena Bonym Kartyr e  neuznavaema  :mrgreen:Dokraq  go izgledah s interes ..Preporychvam   bouquet
V samoleta    gledah  po preporyka na Tsugumi  dvata italianski  filma ...imenata  shte gi napisha utre ...che sega neshto ne moga da gi otkriq ..

ps : syjalqvam  che pisha   na latineca  kb e  thailandska  Blush

Tyrsq subtitri   na anglijski  za L ultimo  baucio .

# 79
  • София
ох, и аз се дразня да ми разказвате "Злокобен остров", айде малко тактичност все пак  Crossing Arms

Crazy heart
обичам американски филми с гледки и пейзажи от прованса, от някой забутан щат или огромен път по средата на нищото. и кънтри музиката ми пасва на това. за мен този филм беше наслада без да е някакъв шедьовър, просто два часа ме откъсна от всичко. да, бавничък е и може би не подходящ за всяко настроение, обаче пък Джеф Бриджис наистина прави страхотна роля. музиката ми допадна, абе готин филм, кънтри от край до край Peace

# 80
  • Бургас
А, моля моля да се оправдая веднага- от моя пост нищо не се разбира  Naughty

"Хвани ме ,ако можеш" е велик филм и аз подкрепям Hug

Днес ще гледам "Светът е голям..." да видим какво са сътворили нашите Mr. Green

# 81
  • в сърцето на един мъж...
Мдаа, заради спойлерите и аз ще си почакам сега със "Злокобен остров" Crossing Arms

Момичета, който се интересува още за Източни пиеси - това е от мастерс. Има го вече пуснат, така че може да се тегли.

Гледах вчера The Brave One - без да претендира за нещо особено, филма докосва и разглежда доста важни проблеми. Джоди Фостър е както винаги страхотна, а Терънс Хауърд е много добър в ролята на полицая, борец за справедливост. Препоръчвам го Peace

# 82
  • В светлината на слънцето
И като заговорихте за филми от личната десятка, то има два, които си поделят първото място в моята класация и които безкрайно много харесвам.
"Жертвоприношение" на Тарковски - http://www.imdb.com/title/tt0091670/
"Фани и Александър" на Бергман - http://www.imdb.com/title/tt0083922/

Велики филми!

# 83
Нямам моя класация на филми, защото ги поставям в различни контексти и оттам имам предпочитания, но не мога д аговоря за абсолютни фаворити. По-скоро имам любими режисьори и техни работи, които мога да гледам до безкрай Simple Smile

Коментарите за този "Остров" (чака ме и мен също) не ги четох, така че съм се спасила от спойлери Simple Smile
По-скоро ми е интересно, как някои потребители изразяват емоции по повод заглавие, преразказвайки сюжета Simple Smile

Блувелвет, италианските филми рядко са с преводи. Намерих някакви за L`ultimo bacio (който вероятно няма да гледам), но не знам, доколко са надеждни (не са български), ще ти ги изпратя на ЛС.

# 84
   lulumba, благодаря за отговора.  Hug

Тарковски ми е много любим. "Жертвоприношение" съм гледала няколко пъти. Поразителното в този филм е, че актьорската игра е на толкова високо ниво, колкото и самата режисура. Когато става дума за уникален филм, сещам се именно за него.
 Никой не би могъл да снима подобен филм, като "Жертвоприношение". Невъзможно е да се направи римейк, би било проява на изключително лош вкус. Права си, че този филм може да се гледа отново и отново. И винаги да откриваш нещо ново, различно. Това е филм сякаш насочен към всеки човек поотделно, нищо не ти натрапва, за нищо не претендира. Дори не те предизвиква да съчувстваш на героите. Единствената съдба, на която си отначало до край съпричастен, е тази на детето.

Любимият ми филм на Тарковси обаче е "Сталкер". Харесвам много и автобиографичния "Огледало". Тарковски е много богата и тъжна душа. Чела съм писмата му, той би могъл да е прекрасен писател, ако не беше велик режисьор.

"Фани е Александър" също харесвам много. Само веднъж съм го гледала, бих го видяла с удоволствие пак. На Бергман съм гледала сравнително малко филми, имам да наваксвам.

Приятно  е да си говорим и за стари филми, не само за нови. Надявам се и други момичета да се включат. Peace

Tsugumi, писали сме заедно.

Права си, че е много трудно да се изберат фаворити от любимите филми.

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 16:05 от С О Н Я

# 85
   Приятно  е да си говорим и за стари филми, не само за нови. Надявам се и други момичета да се включат. Peace
Правила съм го преди, с почти никакъв отзвук. Някои филми (наричам ги "христоматийни) съм ги гледала преди много години (най-често в "Одеон") и следвайки заглавието на темата в смисъл - настояще, - също спрях да пиша за тях.
Аз гледам много старо японско кино, но съм избрала да не го коментирам тук Simple Smile

# 86
Eden lake - http://www.imdb.com/title/tt1020530/ - отвратителен филм

# 87
  • В светлината на слънцето
Ооо, аз бих говорила и чела с интерес за стари филми. Peace

СОНЯ, много точно казано - наистина би било проява на много лош вкус да се прави римейк на точно този филм на Тарковски. Аз за себе си установих, че всеки път като го гледам откривам нови и нови неща. Просто е гениален този човек. Peace
А към Бергман и този му филм съм лично пристрастна. Синът ми неслучайно се казва Александър. Mr. Green Филмът е любим и на мъжа ми.
Бергман има един любим оператор, който според мен е съвършен в представянето на студена атмосфера, изпълнена с много символика, виртуоз в заиграването между светлини и сенки - Свен Нюквист. С него е снимал "Есенна соната", "Сцени от един семеен живот", "Шепот и викове"... Може да се каже, че Нюквист е допирната точка между Бергман и Тарковски, тъй като той е оператор и на "Жертвоприношение".
Tsugumi, и аз бях от редовните в "Одеон". Heart Eyes

# 88
На мен много ми допадна.. Страшничък.. И още едно доказателство, че по света има всякакви "изроди" ooooh! Препоръчвам го Peace

# 89
Ооо, аз бих говорила и чела с интерес за стари филми. Peace
  И аз бих чела, в говоренето не ме бива.

Общи условия

Активация на акаунт