Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 861
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
Гледали ли сте филми с Мерилин Монро?

Май не, но вчера се сетих за Фернандел. Едни от първите ми спомени за кино, думите на майка ми тогава, че когато починал заглавията във вестниците били "Отиде си смехът на Франция"... Та вчера гледах ето това клипче Louis de Funès-Boniface Somnambule(1951) - една дума не разбрах, но ми беше толкова приятно.

Тези дни гледах The Boy in the Striped Pyjamas (2008), не е лош, ама слаба ракия, особено ако си гледал The Reader (2008) преди това. Странно, но края на филма ми напомни Коса...

Гледах, хареса ми и препоръчвам Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (2009). Гледах и интервютата на ДВДто и чак тогава се усетих, че е филм за нараняваните хора и че винаги има надежда за изход за тях, а аз през целия филм си мислех за родителите, възрастните, които дори и да не са точно чудовището на Моник, пак трябва да са много, ама много внимателни с поверените им деца.

И накрая да препоръчам нещо леко и "холивудско" - Sunshine Cleaning (2008). Малко хумор, малко драма, нищо прекалено и префърцунено. Ако някой го е гледал, би ли ми казал на лични или тук с дребен шрифт къде отива Нора в края на филма?

# 406
Гледах на кино Remember Me и изненадващо, но ми хареса страшно много. Роб Патисън се справя с ролята си и е доста убедителен в персонаж ала Холдън Колфийлд. Филмът беше heart-breaking

# 407
Гледах на кино Remember Me и изненадващо, но ми хареса страшно много. Роб Патисън се справя с ролята си и е доста убедителен в персонаж ала Холдън Колфийлд. Филмът беше heart-breaking

Сериозно е такъв героят му? Стана ми любопитно.
На другия ти въпрос -да, почти всичко с М. Монро. Бях изчела и всички биографии, които намерих за нея, много ме вълнуваше преди години.

# 408
Не знам, аз си направих такова сравнение. Имаше разговорите с малката му сестричка, неговата обърканост и донякъде самотност, която си остана, въпреки че намери нея, имаше го починалия брат (само да не се изложа, но нали и в "Спасителя.." имаше такъв? )Въобще в клишираните сюжети за много фрустрирани младежи може да се каже, че са копия на Холдън.

# 409
"Spring, Summer, Fall, Winter, and Spring" - "Пролет Лято Есен Зима и Пролет"
Не е лошо филмчето, наистина страхотни пейзажи Heart Eyes Но на мен ми беше малко мудничко Peace

"A Good Year" - "Добра Година"
И този не е лош, но не ме и впечатли с почти нищо освен с Ръсел Кроу, разбира се Mr. Green Heart Eyes

Бих искала да имам градината от "Добра Година" и едно такова къще/храмче от "Пролет Лято Есен Зима и Пролет" Laughing
Само да отбележа, че имам 85 изтеглени филма и още 6, които ще свалям и всички съм ги взела от тук Crazy

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 22:03 от H0uSse_Baby

# 410
  • София
Extraordinary Measures - не си спомням от кога не съм ревала на филм, но на този направо ме разсипа. Още повече, че не прочетох резюмето, свалих го заради имената на плаката и не очаквах такова нещо.
Много силна игра на Брендън Фрейзър, не бях го гледала в такова амплоа.
Харисън Форд също се представя много добре, но той си ми е любимец.

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=217983&hit=1

# 411
Изгледах "Nine" 2009 - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=219025&hit=1 Не ми хареса особено, нямаше развитие... но като повечето флми претрупани със звезди напоследък ми е малко бозъв, бил той и мюзикъл.

# 412
Amidala изгледах го и аз снощи.Хареса ми,много силна актьорска игра,препоръчвам Hug

# 413
По темата за сексапилните забравих Gaspard Ulliel

# 414
  • София
Не е лошо филмчето, наистина страхотни пейзажи Heart Eyes Но на мен ми беше малко мудничко Peace

стига де, "филмчето" за изкуството на Ким Ки Дук звучи направо обидно Grinning

откакто гледах "Мъжете се взират в кози" ми се ще да поговоря с някой за него (бях сама на кино и общо взето никой около мен не го е гледал и няма с кой да споделя). имам чувството, че нещо не разбрах, нещо ми убягна и затова така с лека ръка го класирах в графата "глупав".
обаче се връщам към него тея дни и се чудя - прилича на хумора на братя Коен, който никога не съм разбирала през годините. може и този паралел да правя и затова да се получава така.
обаче, Сонче, моля те с повече думи и изречения, както ти можеш, а аз обичам да те чета, разкажи ми повече за това какво изпита ти като емоция, освен забавлението?
как така филма е по действителен случай? кое, че е имало такива шматки, които наистина са се смятали за джедаи ли? или че малко или много се смахват в тая война? доколко е истински героя на Клуни? и изобщо каквото и да кажеш за филма, ше прочета с интерес Wink

# 415
  Aurora, веднага се отзовавам. Hug
  Благодаря, че попита.. Laughing

Аз възприех филма като една много силна сатира, като метафора на това, какво представляват войните на САЩ през последните години. Войните отдавна са се превърнали в бизнес. От една страна са "джедаите", от друга-козите.... Laughing
  Защо аз се възмутих толкова много на филма на Катрин Бигълоу, дето обра Оскарите ? Ами забеляза ли там иракчаните как са представени-като някаква измет, като животни някакви, кози...Те бяха единствено пушечно месо, дори момчето с мината в корема...Само биологичен материал един вид...Но да не се отклонявам.
 В този филм героят на Джеф Бриджис се опита да възпита едни нови бойци, които да спасят света. Самата идея САЩ да спасяват целокупното човечество е кощунствена, като че ли са богоизбрани да раздават световно правосъдие... Grinning
  И на това се присмиват авторите на филма. Един хипар, проповядващ мир и любов, цветя, а не оръжия....Общо взето пародия на военната дисциплина и приповдигнат патриотизъм, който вече не е никакъв патриотизъм, а просто начин да хвърляш прах в очите на света.
  Като го гледах, се кефех искрено не само на свежия хумор, но и на антивоенните му настроения, в синхрон с моето виждане на нещата... Laughing
  Ще се разровя да видя за това, дето казваш, че е по действителен случай. Аз не съм чела почти нищо за филма.
  Идеята според мен е, че военачалниците на Натовската армия вече са се самозабравили, живеят си в свой собствен свят и се мислят за "джедаи", за по-висши същества от останалите, за свръх човеци и им е позволено всичко. Но това е показано в пародиен план, че тази свръхсила може да се насочи тъкмо в обратната посока -не в произвеждането на "мини с въздушна възглавница", а в общуването с кози.... Laughing
 Според мен филмът е почти гениален и го смятам за един от най-добрите , правени на тази тема. Има прилика с хумора на братята
 Коен, има и нещо от Кубрик дори, има и романтика ако щеш...
 За актьорите каквото и да кажа, ще бъде малко-бяха великолепни. Джеф Бриджис и Йън Макгрегър ги гледам задължително аз, много любими. Кевин Спейси и Джордж Клуни не им отстъпват вече, много задобряха и те. Laughing

Сложих доста смеещи се емотикони, но то  е защото докато пишех не спрях да се усмихвам на този филм, наистина много свеж и забавен. Laughing  Hug

Сега погледнах няколко публикации за филма. Едноименната книга на журналиста Джон Ронсън , която е послужила за сценарий, набляга най-вече на безумните опити на правителството на САЩ да въвежда паранормалните способности в армията. Доколкото разбрах, имало е солиден бюджет, отпуснат специално с тази цел.  Може би точно това е документалното във филма. Но иначе ето това изречение ми хареса и е точно казано :
  "На ръба между документализма и черната комедия, new age философията и иронията към нея, паранормалното и пълната измишльотина –  "Мъжете, които се взират в кози" безмилостно се хили в лицето на хората, които са готови да повярват в каквото и да е."

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 13:35 от С О Н Я

# 416
Снощи имах удоволствието да гледам "Мъжете,които се взират..." и се забавлявах от сърце. Наистина много силна сатира на напъните на някой световни сили /тук за разнообразие бяха включени и французите/. хареса ми почти детското заиграване с "добрия" /Клуни/ и "лошия" /Спейси/ герои - от самото им включване в историята беше ясно кой е на "тъмната страна". Страхотно беше и цялото заиграване с Междузвездни войни" - обучението на героя на Клуни - Лин за джедаите - той преподаваше философията на джедаите на Оби - Уан Кеноби?!
Препоръчвам филма, но с едно наум - не мисля, че е филм, който би бил харесан от масовия зрител, доказателство за това бе и празната зала снощи.
Иначе - "търсете оптималната си тракетория"  Wink

# 417
Много точно казано за козите, Соня, стилна сатира. Моментът с иракчанина, когато им помогна "не всички сме лоши", оттам безмълвния отговор на Клуни" и не всички американци сме за войната". Засегнати много сериозни теми, прикрити дълбоко зад шеметна олигофрения. Добър филм.

# 418
Много точно казано за козите, Соня, стилна сатира. Моментът с иракчанина, когато им помогна "не всички сме лоши", оттам безмълвния отговор на Клуни" и не всички американци сме за войната". Засегнати много сериозни теми, прикрити дълбоко зад шеметна олигофрения. Добър филм.

Peace   Hug

# 419

стига де, "филмчето" за изкуството на Ким Ки Дук звучи направо обидно Grinning
Вече не мога да редактирам, но ще си взема бележка Grinning Flutter Peace

Общи условия

Активация на акаунт