Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 852
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
  • София
момичета, оставихте ме безмълвна относно "Козите...".
Соня, прекрасен коментар. не мога да оборя никое от нещата, които пишеш, само кимам малоумно с глава, докато те чета. освен да го пусна пак, тъкмо и мъжа ми искаше да го гледа.
или не съм била в настроение и нагласа, или този тип хумор, който всъщност ми е убягвал винаги, но през цялото време имах чувството, че не разбирам филма и се оказа точно така. не го възприех като сатира, а някак буквално.

актьорите бяха невероятни, всичките Peace

# 421
Remember me – хареса ми, препоръчвам! Peace

http://www.imdb.com/title/tt1403981/

Започна като романтичен филм с лек драматичен привкус, но с развитието на сюжета се разгърна в истинска драма. И точно, когато си мислех, че гледам обикновена драма за порастването, възмъжаването и сложните взаимоотношения родители-деца, финалът ми заседна на гърлото Confused
Филмът е леко клиширан - цитата на Ганди за усилията на човек да прави добро, философията да следваш желанията си "сега", защото единственото, с което разполагаме е настоящето и пр. заучени фрази. Но е направен "емоционално", без излишни претенции. RPattz хваща окото Flutter и е "вървежен пич" Mr. Green, както казват в един български сериал, но не ме впечатли с играта си Peace. Ролята на "бунтовник без кауза" обаче определено му отива Wink.

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 23:04 от kiora

# 422
Remember me отдавна го гледах и въобще не ми хареса. Разтеглен и скучен до безобразие.

Гледах аз страааашен филм. Руски. Толкова необичаен че няма до къде. Сюжетна линия и няма особено.
Обаче е невероятен. Ще го гледам още поне няколко пъти. Аз все се чудех защо се говори толкова за него.

Казва се "За какво говорят мъжете" ( О чем говорят мужчины). Всъщност, целия филм е разговори между мъже за отношенията с жените. Mr. Green Страшно поучително, страхотни мъдрости събрани в забавни случки.

# 423
  • София
Къде го гледа?Този-руския?

# 424
Delusion, благодаря за препоръката. Отдавна го гледах по тракерите, но не съм му обръщала внимание. Имаше подобен френски, но този, като че ли ще се окаже много по-сполучлив. Изобщо, руското кино радва все повече Simple Smile

# 425
Най-сетне излезе A single man
Любими Колин Фърт и Матю Гууди.

# 426
Здравейте! Правя втори опит да се приобщя към прекрасната ви тема и група и този път ще е по-успешно, надявам се  Blush

Реших да ви проследя от началото на тази тема и вече гледах два от препоръчаните филми. Предполагам, че ще бъда отегчителна да споделям мнение за филми, които вече сте обсъдили, но за да не е съвсем безсмислен постът ми, искам да ви поздравя с това парче от сандтрака на "Забриски пойнт":

http://www.youtube.com/watch?v=F84QpFYtDvI&feature=related

Ще наваксвам бавно, но където мога, ще се включвам. Надявам се на снизходителност и ви благодаря за прекрасните предложения, коментари, ревюта  Peace  bouquet

# 427
   Два филма на Дани Бойл.

28 Days Later... (2002)/ 28 дни по-късно...

Хареса ми този филм.
 Въпреки, че не съм почитател на продукциите с много ефекти, този е направен с вкус и  зрелищните сцени не са самоцелни. Има доста кървави сцени със зомбита, които може да ви отблъснат на моменти. Но има и мисъл зад всичко това, което се случва на екрана. Прилича малко на филма на Фернандо Мейрелес- Blindness (2008)/ Слепота. Идеите са сходни.  Филмът е за това, как една прослойка хора манипулира останалите с почти всички средства, за да си осигури комфорт, забавление, авантюри...Как животът на хората може да бъде превърнат в разменна монета, в средство за игра и забавление....Много добър филм.

Другият е :

Sunshine (2007)

Една изискана фантастика, която може да се мери с най-добрите постижения в тази област. Не съм чела много за филма, може би е с огромен бюджет. Има наистина впечатляващи ефекти. Много приятни актьори, начело с Клиф Къртис.
  Всичко е изпипано в детайли в този филм. Направен е отново красиво, това е характерно за стила на режисьора. Музиката към филма е  прекрасна, невероятна. Накрая наистина би могло да се посъкратят отново някои от ефектите, но това е субективното ми мнение. Друг може точно това да хареса. И за този филм оценка осем от десет от мен. Grinning

Avenue of Hope - I Am Kloot (Sunshine)

Sunshine Soundtrack

Underworld - To Heal Sunshine

Намерих една статия, пише, "че е със скромния за този жанр бюджет от 50 милиона долара". Работили са и в двата филма заедно с писателя Алекс Гарланд ("Плажът", "Тесеракт"). Отлична работа.
  Тандемът Гарланд-Дойл правят хем висококачествени, хем в известна степен комерсиални филми, така ми се струва. Но лично на мен ми допадат.

mili, благодаря за поздрава !  bouquet Hug

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 15:09 от С О Н Я

# 428
  • в сърцето на един мъж...
Triage - много благодаря за препоръката! Hug Много интересна роля на Колин Фарел. И много тъжен филм - за вечното търсене, за приятелството, за любовта... Доста дълго го обмислях този филм Sad

# 429
Вчера гледах Everybody's Fine и страшно ме разчувства,
даже си поревах.Горещо препоръчвам!

# 430
mili, благодаря  Hug
Обичам Антониони (по-ранните му филми от "Забриски пойнт" повече Wink ).
Какво снизхождение, споделяй най-спокойно. Различни гледни точки са много интересни. Peace

Delusion, снощи изгледах филма, който препоръча. Подкрепям мнението ти.

# 431
Extraordinary Measures - не си спомням от кога не съм ревала на филм, но на този направо ме разсипа. Още повече, че не прочетох резюмето, свалих го заради имената на плаката и не очаквах такова нещо.
Много силна игра на Брендън Фрейзър, не бях го гледала в такова амплоа.
Харисън Форд също се представя много добре, но той си ми е любимец.

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=217983&hit=1
Peace Филма е наистина страшно разтърсващ.

# 432
Ами благодаря за приемането   bouquet

Филмите, които изгледах тези дни, сте ги обсъждалри преди време. Ще добавя скромното ми мнение за тях.
По чудесното ревю на Соня гледах "Забриски пойнт". Сякаш съзнанието ми е настроено на "модерен" тип кино, така че в голямата си част филмът не ме увлече, особено първата част. Замислих се даже колко сме нечувствителни на доброто изкуство, на класиката дори, само защото консумираме вече от години друг тип изкуство, друг тип изразни средства. Колко съм закърняла във възприятията си заради един затворен тип изкуство, на което те са привикнали в лицето на Холивуд. След като изгледах филма, прочетох много неща за Антониони, за самия филм, изгледах интервюто на двамата актьори и така "Забриски пойнт" е вече завършена история за мен. Намирам, че за времето, в което е правен филмът, идеите и изразът им са революционни, смели, крилати, макар и екстравагантни на моменти. И благодаря, че ми го препоръчахте   bouquet

Гледах и The Boys are Back. Много харесвам Клайв Оуен и съм щастлива, че именно на него беше поверена ролята. Не може да не те накара да се замислиш, дори да не промени нещо в отношението ти към възпитанието. Тези дни, докато общувам с детето си, се сещам десетки пъти за филма и онова, което той показа. А иначе настроението в него - и тъжно, и красиво, и мило, и жестоко. Не бих сложила русата жена вътре, макар че и тя имаше своето значение извън "животът продължава". Просто нямаше да ми липсва тази линия във филма. Мисля, че появата на починалата съпруга също беше прекалено "холивудска". Твърде разчувстваща, а основната идея е достатъчно силна да те разчувства, че и нещо повече.

Изтеглила съм си "Жертвоприношение" и "Nine" - така че до скоро  Peace

# 433
Здравейте  Hug
Аз съм в сесия   и  основно  ви  чета ..но когато съм в сесия   се  налага  да  ходя  и  до  София ...гледах"  Мисия Лондон " и  "Храна за душата " на Фатих Акин  един след друг  Heart Eyes
Много ми хареса   "Храна за душата  " -  всеки негов  филм чакам и гледам с нетърпение ,радост за сетивата  ,прекрасен саундтрак ,артистите  сме ги гледали  и  в останалите  му  филми   но са все така   добри, превъплътени  в   едни по различни персонажи.
Дойде  ми    точно  като  "храна за  душата", почти  не усещах умората след него  много  положителен ,весел , ястията   бяха  толкова  красиво  приготвени и украсени, че    ти се иска да протегнеш, и да си откраднеш  малко  от онзи  десерт  хубавия "Еликсир на любовта " . Кинезитерапевтката беше впечатляваща с   специалните  лечебни  масажи  :love С две думи   препоръчвам  Peace
За " Мисия Лондон" -  забавен беше ..но   не е   моят  филм  Wink

# 434
The Back-Up Plan (2010) с Дженифер Лопес.

Страхотен женски филм. Peace

http://www.imdb.com/title/tt1212436/

И аз го гледах днес и го препоръчвам.Много забавно филмче,на места даже успя да ме разсмее доста  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт