Слънчев ден, Ахтопол

• 11 211
  • 8
  •   1
Отговори
  • Sofia
Накрая все пак намерихме места на бунгала Слънчев ден в Ахтопол и ще ходим там. След дълго търсене, това като че ли е най-подходящото за нас, което намерих. Исках хем да е бунгало или къщичка, хем да е с храна, че да не готвя. Та ако някой е ходил скоро там моля да сподели мнение.  Hug

# 1
Там бяхме миналата година,много ни хареса,дано си прекарате и вие хубаво!!! Hug

# 2
  • Sofia
Ние бяхме юли месец в началото, вече втора година ходим там - зависи какво търсите, не е лукс, съвсем обикновенни са, храната е добра, плажа е до самите бунгала, само дето стълби има доста за качване. Питай ако нещо те интересува друго.

# 3
  • Sofia
Изобщо не търся лукс. Само да има място за две кошари, топла вода, храна и плажа да е близо. А от бунгалата до плажа може ли да се стигне с количка? Пък макар и по обиколен път...  newsm78

# 4
  • Sofia
Топла вода има, храна има и плажа е близо, но за количка незнам как ще стане, ние също го обсъждахме това с мъжа ми, че другата година живот и здраве ще трябва да ходим някъде другаде, защото няма как да влачим количка по стълбите, а обиколен път незнам да има т.е. има някакъв баир ама с количка да го минаваш сигурно е доста трудно, бунгалата са с 2 стаички и нещо като холче - в самите стаи има по 2 легла и незнам дали ще се съберат две кошарки вътре.
Може би трябва да се обадите и да попитате - миналата година бунгалото ни беше с друго разположение и едната стая беше доста широка т.е. там със сигурност може да се съберат, но трябва да се обадите и да питате.

# 5
Здравейте, искам да попитам ходилите там как точно стои въпроса с храната.Т.е  само по един вид ядене ли предлагат или може да си избереш между няколко. Също така как е плажа и има ли свободна зона защото не ми се плаща за чадър. Обмисляме да отидем началото на септември и още се чудя.Като цени иначе е много изгодно.

# 6
Върнахме се от Ахтопол преди 2 седмици. Не бяхме в бунгалата, но мога да кажа за района и за плажа. Наистина там е стръмен баир с доста стъпала до плажа, мисля, че не е удачно за детска количка. По друг път - да, но за да стигнете до друг път за плажа, трябва да ползвате колата.
Ние ходехме на плаж с колата именно за да избегнем катеренето на баира на връщане.

Плажът е хубав, чист, пясъчната ивица не е много широка, но пък е много дълга към 2 км мисля. Чадъри и шезлонги има навсякъде, по 5 лв. за парче. Има свободна зона, имаше и много хора със собствени чадъри. По плажа има няколко заведения пръснати на горе-долу еднакво разстояние, същата работа и с душовете и съблекалните. Тоалетни, обаче, няма...и в заведенията няма (те май са временни).  Mr. Green
Абе не е лош плажа, но има какво още да се желае откъм стопанисването и поддържането му. По Черноморието имаме много други по-добре организирани плажове.

За цените - в Ахтопол е като в София, цените по заведенията и магазините са същите. Няма безумни надценки като на Слънчев бряг.  Mr. Green Доколкото разбрах от нашите домакини там, сезонът в Ахтопол е малко по-кратък от другаде, към края на август вече го считат за отиващ си. Така че през септември там сигурно е много приятно и още по-евтино със сигурност.  Peace   

# 7
  • Sofia
Днес се върнахме от Слънчев ден. Ако някой все още го интересува - бунгалата са доста мизерни и стари (има няколко обновени с нови мебели май), но пък са широки, двора е хубав, има люлка и пързалка, има зидани барбекюта в двора  и е на 5 мин от плажа (без количка обаче). Храната е чудесна и в голямо количество, но няма избор - по едно нещо се готви (смисъл на обяд първо, второ и плод, вечер - основно и десерт). Ние четиримата три порции не можехме да изяждаме. Наоколо има сергии и магазинчета за хранителни стоки, в които има почти всичко необходимо, а цените в околните заведения са по-ниски от София. В центъра на Ахтопол са малко по-високи, но не много. Бунгалата са на 1,5 км от центъра (по пряката пътечка по-малко), но не се лъжете да ходите пеш на разходка. Ние веднъж отидохме без кола и изобщо не се сетихме, че като се връщаме ще е тъмно като в рог.  Mr. Green Плажът на мен лично много ми харесва - широк, няма много хора и относително чист. Чадърите официално са платени, но на нас за 1 седмица никой не дойде да ни иска пари. Не знам защо.  newsm78 С две думи - ние сме доволни. 1 седмица за 4 човека с храна за 490 лв определено си струва парите. Че бунгалата са стари мен лично не ми пречи, защото квартирата на морето я ползваме само да се къпем и да спим. Не седим вътре.

# 8
  • София - Бургас
Савина, извадили сте късмет с чадърите! Heart Eyes
И с мен стана така, цяло лято бях там и нито веднъж не платих, въпреки че постоянно виждах персоналът да щъка.. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт