Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 867
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
  Кюбит,  Laughing Hug

С Макгрегър май нямаме големи шансове. Един от малкото верни съпрузи в тези среди, доколкото знам. Laughing

Джуд , благодаря за  Stay/ Остани . Ще се гледа.  Peace

Гледах най-сетне  филма на Майкъл Мур : Capitalism: A Love Story (2009)/ Капитализъм : Една любовна история

Хареса ми  филмчето. Финалните думи, емоционални, крайни, но има истина в тях :

"Капитализмът е едно зло. А вие не можете да контролирате злото. Трябва да го елиминирате и да го замените с нещо, което е добро за всички хора. И това нещо се нарича демокрация."
  А какво е демокрацията, още Президентът Рузвелт го е казал :

http://www.youtube.com/watch?v=3EZ5bx9AyI4&feature=related

И да, надеждите на американците, а и не само на тях, са отправени към Обама. Много добре е показано във филма, един от най-вълнуващите моменти. 

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 10:55 от С О Н Я

# 391
  • Toronto
tuparowa, от кога чакам да кажеш за Джулио Берути Hug
Laughing Нали? Ми jaklins, знаеш моята слабост - красив, по-красив, най-красив, Джулио Берути! Heart Eyes

Снощи гледах най-после тези "Източни пиеси", сигурно съм последната, ама сега ми се отдаде случай. Хареса ми, държа ме отначало докрай. Чувство за безнадежност и отчаяние направо те помита в самото начало още като видиш празното изражение на Георги. Лошото е само, че това някак си е характерно за българското кино от годините на "демокрацията" - вади се на показ само чернилката. Знам че има такива хора, такива съдби, такива животи... но все пак освен безнадежността има и надежда, освен отчаянието има и радост, все пак на света има и щастие, което по никакъв начин не е свързано със социалния строй или политическия живот. Българските филми са ми малко еднопластови в това отношение, обобщавам разбира се, не говоря за "Източни пиеси" в момента, ама ми се ще да видя и нещо друго.

# 392
  • София
tuparowa, точно същото усещане носи бг киното и у мен, затова така приятно се изненадах от непринудеността и майтапа, който лъхаше от "Мисия Лондон" Wink

# 393
Здравейте момичета,

За сега само ви чета ( всеки ден ), и си гледам разни препоръчани филми, но не мога да не споделя моите идоли за сексапил:

Моника Белучи и Венсан Касел - и двамата са ми супер любими, а комбинацията им е най-сексапилната двойка, която съм виждала  Crazy

Юън Маккрегър определено не ми харесва особено като мъж, но признавам, че има доста сексапилно излъчване, да не говоря, че ми е леко перверзен.  Blush

Гледах "Brothers", но нещо останах с едно чувство, че филма не е доразвит  Thinking
Също и за кучето Хачи, много ми хареса филма, много ме разчувства, колко верни са животните и като се замисля, колко отчуждени са хората... ( по принцип ).

# 394
Мисия Лондон - горещо препоръчвам Heart Eyes Свеж и забавен, нищо общо със "сивотата" на някои от последните български филми. Най-накрая никой не ни навира идеята "колко лошо е било при комунизма", най-сетне никой не говори за "доносници", "наш'те хора" и 'майката партия". Няма я и "безнадеждността на демокрацията". Просто нещо истински разлчино Peace
Комедия на абсурда, но всичко е поднесено в лека опаковка, с огромна порция хумор. Не съм се смяла толкова на филм, от години Hug  - особено момента с патиците беше убиец Mr. Green Имаше го и повея на британския хумор, но от хубавия Wink
Зад комичното обаче се крие трагичното, засягат се важни социални теми Peace Изключително точно описание на най-лошите черти от българската природа, на "байганьовското", на идеята "сакам на Вуте да му е зле". Хареса ми как е представена неадекватността на живота в съвременна България, проформа функционирането на българските институции и държавната администрация и прочие злободневни теми. Имаше я и любовната нишка Flutter Дори комерсиалните неща ми допаднаха Hug
Страхотен стайлинг, изчистен звук (най-накрая добре озвучена БГ продукция, алелуя!) и качествена картина. Единственото, към което имам забележка, е фолклорното представление, тип fire diving Laughing - тук можеха да се постараят повече. Разбирам, че трябваше да се акцентира на пародийното, но съзрях някаква "гавра с историята" Peace Трябваше по-меко да се представят ключовите моменти от българската история - визирам най-вече историята за Крум и черепа на Никифор Peace

P.S. И аз не съм гледала Матрицата, нямам и намерение Mr. Green. Опитах няколко пъти (безуспешно) с първата част , умрях от скука и се отказах!

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 22:12 от kiora

# 395
  • Toronto
Aurora, само на кино ли го дават тази "Мисия Лондон"? Има ли го някъде в нета? Ще ми бъде интересно да го видя. Все пак българското кино не е само отчаяние и безнадежност. Да си спомним "Оркестър без име" (който ми е най-любим по чисто лични причини), "Двойника", "Опасен чар", "С деца на море" и т.н. Има такива култови реплики, че почвам да се хиля само като се сетя Laughing
Stra4iatela, като стана въпрос за двойки, ето и моята любима - Хавиер Бардем и Пенелопе Круз:

И разбира се, Джулио Берути и Сара Фелбербаум, за мое огромно съжаление, засега само екранна двойка:

# 396
  • София
tuparowa, аз гледах "Мисия Лондон" на кино Peace
Киора, много хубав коментар си написала Hug наистина звука беше много добър, а музиката чудесно подбрана!

а на мен много ми хареса фолклорното представление, старанието да се покажем пред кралицата, беше страшно смешен този нашенски напън и на място (и сега наши ансамбли правят неща, които трябва да илюстрират нашата история, произход и величие в миналото, но се получава такава...пародия и видяно през други чуждоземни очи, наистина изглежда гротескно).

и аз така не се бях смяла отдавна, препоръчвам на всички, които искат да се забавляват два часа да идат на кино. мисля си, че с това озвучаване и музика, а и пълната кино зала си е несравнимо усещане.

# 397
  • с трима мъже :)
От известно време сьм се сетила за един филм, който бях гледала по телевизията преди повече от 15 години. Казва се Венеция през зимата.

Аз пък имам спомен, че като бях малка, сестра ми и майка ми гледаха един филм с това име, но беше игрален и се разказваше за една жена, която прави катастрофа и в болницата я спасяват, като й присаждат мозък от друга женя, която така или иначе умира и не могат да спасят. Натам филмът се разказваше за изживяванията на оцелялата - не познаваше кожата, тялото и лицето и т.н. Не беше лош филма, но съм била прекалено малка, че да го разбера.

И все пак - може да бъркам имена на филми тука  newsm78

# 398
The Back-Up Plan (2010) с Дженифер Лопес.

Страхотен женски филм. Peace

http://www.imdb.com/title/tt1212436/

# 399
"Taken" - "Твърде лично"
Никак не е лошо филмчето Peace

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 16:53 от H0uSse_Baby

# 400
# 401
Редактирах се, по инерция съм написала нищо Embarassed Rolling Eyes

# 402
Нищо не съм гледала скоро време , но пък се ровя често да видя в кой сайт кво дават интересно.
http://www.filmi-bg.eu/peacock/2010-video_c61885d5c.html
Peacock(2010)
Някой от вас гледал ли е този филм ???
Отзиви ???Леко откачен , но интересен ми се стори.

# 403
Гледали ли сте филми с Мерилин Монро?

# 404
  • в сърцето на един мъж...
Гледали ли сте филми с Мерилин Монро?

Gentlemen Prefer Blondes
Some Like it Hot

Гледала съм тези двата.

Общи условия

Активация на акаунт