Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 844
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • в сърцето на един мъж...
За тези, които харесват анимации, един глас от мен за The Princess and the Frog

# 61
The Princess and the Frog и на мен много ми хареса. Един глас и от мен Peace

# 62
What Just Happened (2008)/Тайните на Холивуд

Забавен филм, доста се смях. Скоро го въртяхме в темата за загадките и събуди любопитството ми.
 Ама тези холивудски режисьори и продуценти наистина нямат сърца, как можаха така брутално да застрелят кучето в главата?! Горкото животно!  
   Шон Пен го направиха на решето иначе, ама това си е нормално. Но кучето, кучетооо...newsm45

Брус Уилис май  и в живота бил толкова капризен, вярно ли е? Във филма ме кефи много," ...грижа се за брадата си 24 часа в денонощието..." ха-ха...
 Laughing

Да си кажа и аз за Jarhead (2005)/ Снайперисти.

Доста е слаб филмът.
    Без колебание казвам, че началните сцени и реплики са взети от Full Metal Jacket / Пълно бойно снаряжение (1987).
   Даже в началото си рекох- ами добре, ще гледаме римейк на великия филм, макар че да правиш опит да повториш съвършенството е...не знам какво.
   Но после видях, че не е римейк, а само някои неща са изкопирани. И по-нататък, репликите за "пушката, най-добрия приятел на войника ", това също е от Кубрик.
 Филмът на Кубрик си остава ненадминат, и Бондарчук - младши в "9 рота" беше заимствал началните сцени, но го беше направил малко по-добре от Сам Мендес.
   Ето за сравнение сцените в трите филма:

Full Metal Jacket

Jarhead

9 рота

Мендес не стига  докрай в първоначално заявените си антивоенни настроения. Има доста добри попадения- например върволицата от цивилни автомобили с овъглените човешки трупове в тях...Това беше много силно.
  Но мисля, че не му достига нещо на този филм, за да го направи докрай честен и антивоенен. Оставя си една вратичка, за да се хареса и на тези, дето дават наградите. Мое мнение.
  А подхвърлените небрежно реплики-"Бием се за петрола на Буш!", да, добре, но това все пак е художествен филм, а не публицистиката на Майкъл Мур, нали ? Защо се ограничава само с една гола реплика и толкоз...С една дума, не ми хареса много, да не казвам по-силна приказка.
   Има две позиции по отношение на агресорските войни на САЩ  -едната е подобна на тази на Катрин Бигълоу, дето жъне Оскари безчет.
   Другата позиция е  тази на Кубрик, Копола, Милош Форман, Кен Лоуч, Данис Танович, Кустурица, Бахман Гобади, Ким Ки Дук, Тим Робинс и Сюзън Сарандън и много други,  няма да цитирам известните им вече филми. Средно положение няма. Сам Мендес иска хем така, хем - така. Ами не може. Става боза.
  В една от сцените във филма на Мендес войниците гледаха  "Апокалипсис сега" и "Ловецът на елени"...
   И  как реагираха армейците на сцените с избиването на "жълтурите", ами това беше гадно.....! Те се кефеха на този филм като на някакъв екшън... Това някакъв английски черен хумор ли е, аз ли не разбирам нещо...Как може да се повдигне духа на армията с филми като "Ловецът на елени" и "Апокалипсис сега"...недоумявам просто. Сякаш са някоя дрогирана безмозъчна тълпа.

С една дума, който няма кураж да изрази честна позиция за войните, по-добре да не се захваща за тази тема. Такива като Кубрик и Форман са един на милиони, те го умеят.
  А Сам Мендес  иска  хем да печели пари, хем и да прави изкуство. Несъвместими са нещата.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 16:53 от С О Н Я

# 63
Аз изгледах Alice In Wonderland и честно казано не ме впечатли с абсолютно нищо.. Хареса ми само Джони Деп Heart Eyes Но аз не харесвам приказки.. Tired
Изгледах и Anything For Her..  Определено много ми хареса, ама този френски.. Много ме дразни Mr. Green

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 18:59 от H0uSse_Baby

# 64
  • MJF
Да дам своята препоръка за 3 френски филма, посочени вече в темите. Приятни за гледане със забавни даже смешни моменти.

Le placard (2001)
Le code a changé (2009)
Embrassez qui vous voudrez (2002)

Thinking не за всички има бг.субт.

# 65
Здравейте, аз няма да препоръчвам филми, а ще споделя два филма, които бяха толкова безумно глупави за мен, че повече няма на къде. И искам да спестя на някой малко изгубено време, ако е мислил да гледа някой от тези филми (може би е време за тема "Гледах! Не ми хареса! Не препоръчвам! ...или най-тъпите филми, които съм гледал!")
 1). A Guide to Recognizing Your Saints
 2). Beauty and the Beast/ Blood Of Beasts; http://nanoset.net/torrent/17/18/150031/Blood%20Of%20Beasts%2020 … VDRip%20XviD-FiCO

# 66

Чака ме от много време на комп-а Peace, настроила се съм за качествен independent филм, предвид наградите, които е взел Rolling Eyes, след твоя коментар се замислям Mr. Green Какво не ти хареса?

# 67
Ох, ами не знам, или е наистина много...безсмислен, или просто аз не мога да го разбера-за справка-мненията ни за филмите посочени в тази тема понякога малко се разминават и си мисля че проблема е в мен. Просто мен не ме бива много много във вникването в някои филми-ето, предната вечер гледах The boys are back-еми.....хубав е филма, но...нищо особено за мен. Някак си липсваше му нещо за да ме "докосне", както пише в дебелите книги. И пак казвам-това си е само и единствено мое мнение.

# 68
  • София
Препоръчвам режисьорския дебют на Хелън Хънт- She found me: http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=111118&hit=1; http://www.imdb.com/title/tt0455805/

Отлична актьорска игра и сполучлив дебют(според мен) на Хелън Хънт. Но...ужасно е слаба тази жена, направо се е сбръчкосала!  Sick Яж, бре, Хелън...яж!  Mr. Green

# 69
  • София
Снощи изгледах "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Остави много приятно чувство в мен. Майсторско преливане на моментите които те "хващат" за гърлото, с онези които разтоварват и носят усмивка и умиление Peace

# 70
Изгледах "Auf der anderen Seite" / "The Edge of Heaven" - "На прага на рая" и никак не ме впечатли.. Даже по едно време ми доскуча, може би ако беше малко по кратък.. То 2 часа се побърках Crossing Arms Peace

# 71
Zabriskie Point (1970)/ Забриски пойнт

Филмът на филмите.
 В десетката ми за най-добрите на всички времена. Няма как да бъде изместен оттам.

Знаех си, че има нещо, което ми убягва у Антониони. Нещо, което не се забелязва в първите му филми, може би смътно присъства- например сцената с розовия залив в "Червената пустиня".
Една спотаена мечта, блян, сподавена любов и красота, които в избликват с пълна сила в "Забриски пойнт".
Това е филм за младостта, за това колко прекрасен е животът, когато си млад.
Това е лента, възпяваща свободата .
Това хипарски филм, правете любов, а не война.
Това е филм бунт, това е филм за духа, взривяващ планетата, обвита в материализъм.

Zabriskie Point Explosion / Pink Floyd's 1969-70

Ето музиката от филма:

http://www.imdb.com/title/tt0066601/soundtrack

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 11:52 от С О Н Я

# 72
Забриски Пойнт гледах до половината и не издържах повече. Whistling

# 73
Забриски Пойнт гледах до половината и не издържах повече. Whistling

О, не..Гледай го. То от средата нататък е най-хубавото. Peace

Антониони освен че е направил велик филм, се е оказал пророк за съдбата на Марк Фрешет.
   Младежът умира на 27 години , пет години след излизането на филма, в Масачузетския затвор. Излежавал е присъда за банков обир и официалната версия е, че е починал от задушаване, докато е вдигал щанги в спортния салон на затвора. А неофициално се говори за убийство или самоубийство. Аз мисля, че вероятно са го убили.
 Намерих едно интервю с двамата актьори, малко преди официалната премиера на филма. Ако случайно откриете и второта част ще съм много благодарна.

Mark Frechette & Daria Halprin

За кого снимате вашите филми?
- За идеалния зрител, какъвто съм аз самият. Не бих отстъпил от вкусовете си, заради изискванията на публиката.
Из интервю на Микеланджело Антониони (1980)

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 11:07 от С О Н Я

# 74
  • Бургас
Мили мои,

Гледах Злокобен остров- Уф,уф, УФ! Сто часа филм, не ме заинтригува целия пълнеж между началото и развръзката и накрая едно голямо нищо. Добре,че беше последното изре4ение,което маршала каза,че да се замисля малко какво всъщност става в главата му съвсем накрая.

Ам да си кажа честно малко някак неизпипан ми беше- развръзката трябваше да се доразвърже- това което стана всъщност го о4аквах от началото, трябваше да се преобърне още веднъж сюжета в самия край според мен Mr. Green В смисъл моментът на изненадата приятната липсваше. Голяма сценаристка се оказах и аз  hahaha hahaha hahaha hahaha

Скорсезе ми е любимец,този път малко ме разочарова- лео е велик чисто по актьорски за мен!

Общи условия

Активация на акаунт