Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 59 586
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
The Men Who Stare at Goats (2009)/ Мъжете, които се взираха в кози

Или "мълчанието на козите"... Laughing

Много як филм! Много! Комедия, сатира, интелигентен, забавен, прекрасни актьори, върхът...Хипарско филмче отвсякъде, силно препоръчвам!
  А заради този пич Джеф Бриджис сега ще тръгна да свалям някои от старите му филми. Велик е просто.

# 226
"Frozen" - "Измръзнали"
Леле, много ми хареса този филм.. Направо останах ей така Shocked Силно препоръчвам! Peace

# 227
  • Paris
Shutter Island (2010) - леле, мале!

това е невероятен филм, изобщо за какво се мотах досега, изплашена от това, че някои дами в темата ми посочиха с пръст "кайзер созе".
велик, велик Скорсезе и умопомрачителен Ди Каприо...това е може би най-най, ама наистина най-изключителния актьор на нашето време (според мен, де bowuu).
специални поздрави на Киора и очаквам с нетърпение коментара й  bouquet

bouquet С всеки следващ филм все по-добър и по-добър. Най-добрият!!! Сега се сещам, че в "Защо тъгува Гилбър Грейп" до последно мислех, че той не играе роля, а е наистина момче с подобни проблеми.

# 228
   Няколко стари и златни филма, които гледах за пръв път тези дни :

Barabba (1961)/ Варава

Доколкото разбрак, има и датски филм по романа на Par Lagerkvis. Не можах да го намеря, може би е хубав. Като се има предвид, че холивудската версия е малко ...позагладена. Но това е съвсем леко, удоволствието да гледаш Антъни Куин и Виторо Гасман в един доста добре режисиран филм по оригинален сценарий е голямо.

А другият е просто ....

La strada (1954)/ Пътят

Джулиета Мазина ти къса сърцето в този филм. И Антъни Куин също.
  В ранните си филми Фелини много ми напомня  Чаплин. Ролите на Джулиета Мазина и тук, и в Le notti di Cabiria (1957)/ Нощите на Кабирия  сякаш са женския вариант на малкия човек с голямо сърце от филмите на Чарли Чаплин.  И музика на Нино Рота допринася доста за това.
  Джулиета Мазина в известна степен играе самата себе си. Тя е била таква и в живота, същото дете-жена, наивна и доверчива, търсеща и раздаваща любов.  За "Нощите на Кабирия" повечето коментари на хората са възторжени, дават му оценка 10/10 и   аз също така бих го определила:  

Един от най-добрите филми, правени някога, ясен и прост.

Аз няма да твърдя, че може да има по-добър филм, преди и след Cabiria. Може би. Но никога няма да има друг като  "Нощите  на Кабирия".

В митологията на киното „Оскар“ е най-голямата награда. Аз нямам нужда от митове. Моите мечти и митове са моят истински живот, а фантазиите са нещата, от които са направени моите филми.”
Федерико Фелини

И все пак за La strada и за Le notti di Cabiria  Фелини е награден с "Оскар"- за най-добър чуждоезичен филм.
Тогава  "Оскарите" са били престижни. Но не и днес.
     Маестро, как ли щяхте да реагирате, ако знаехте, че днес "Оскарите" са се превърнали само в лъскави статуетки, които може да грабне всеки посредствен режисьор, стига да успее да се хареса на журито, и най-вече на политиците...

Понеже напоследък доста коментирате Скорсезе и филмите му, негов кумир доколкото разбрах е Фелини.
 Даже четох мнения , че Скорсезе и Уди Алън (???  Rolling Eyes  ) били негови наследници в съвременното кино. За първия може и да се съглася донякъде.... Laughing

А любимият филм на Стенли Кубрик пък бил I vitelloni (1953)/ Мамините синчета.

Аз го гледах и после няколко дена на спрях да мисля за него. Удивителен филм. От начало до край този горчив смях, характерен за маестрото, който на моменти преминава във вопъл. Но пак намира сили да си изкриви лицето в нещо като усмивка...или тъжно-весела гримаса. Освен това филмът е почти автобиографичен. Даже последните думи на Моралдо към момчето на перона- "Сбогом, Гуидо !", са с гласа на самия режисьор.

Човек от време на време да гледа по един филм на Фелини, стига му. Нищо друго не му трябва.

Ето още нещо, което прочетох :

"Когато бях на седем години, – спомня си той - родителите ми за първи път ме заведоха на цирк, където бях най-силно потресен от клоуните. Не разбирах, кои са. Но имах странното чувство, че са ме очаквали. А после бях очарован от цирковото шествие по улиците на Римини. За мен, циркаджиите бяха едно голямо, дружно семейство. Оттогава връзката ми с цирка е много здрава. Сънувам го през целия си живот. В тези сънища имах усещането, че съм си у дома. Като малък още не знаех, че животът ми ще протече именно в цирка. Защото какво друго е киното, ако не цирк… карнавал… шутовщина".

http://kastel.blog.bg/izkustvo/2010/01/20/90-godini-ot-rojdeniet … iko-felini.476172

Веднъж на гости на Фелини дошъл негов стар приятел. Режисьорът решил да му покаже Рим. Преминавайки край едно кино, той с усмивка отбелязал: „О, тук, май дават мой филм!” Надникнали в залата, но там нямало жива душа. „А къде е публиката? – удивил се гостът. Фелини отново многозначително се усмихнал и казал: „О, моята публика умря”.

Не Маестро, вашата публика никога не е умирала. Както не могат да се забравят и филмите ви, никога...

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 08:46 от С О Н Я

# 229
It's Complicated - отлагах известно време да го гледам, но не съжалявам. Забавлявах се доста. Филмът не претендира за нещо кой знае какво, Алек Болдуин въпреки огромното си тяло, се отнася с много хумор към положението. А Мерил Стрийп както винаги готви Joy Достави ми удоволствие и ме разтовари.  Peace

Подкрепям! Голямо удоволствие ми достави - Стрийп, Болдуин и Мартин в едно!

Искам да похваля The Blind Side/Сляпата страна http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=212647&hit=1 Сандра Бълок е страхотна, заслужен Оскар.

Гледам, че си говорите и за Фатих Акин...Аз от месеци съм свалила Срещу стената/Gegen die Wand http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=25394&hit=1 но все не мога да се хвана в настроение за него...

# 230
Като споменахме Фатих Акин, последното негово нещо, което гледах, е Solino.
Очаквах история, подобна на Soul Kitchen, но настроението през цялото време беше по-скоро минорно. Интересното е друго - в повечето филми използва едни и същи актьори, но те така добре влизат в роля, че забравяш въобще, че си ги гледал някъде преди.

# 231
Фреш, влюбена съм в Солино.  Heart Eyes Преди година и нещо го бях препоръчала, но не се намираше по никакви тракери. Аз съм го гледала по телевизията като излезе. А за актьорите си напълно права - виграват се в новите роли просто неузнаваемо.

# 232
 Джулиета Мазина в известна степен играе самата себе си. Тя е била таква и в живота, същото дете-жена, наивна и доверчива, търсеща и раздаваща любов.  
Да, Соня, наскоро я гледах в друг негов филм Juliet of the spirits. Там стои абсолютно по същия начин.

# 233
 Джулиета Мазина в известна степен играе самата себе си. Тя е била таква и в живота, същото дете-жена, наивна и доверчива, търсеща и раздаваща любов.  
Да, Соня, наскоро я гледах в друг негов филм Juliet of the spirits. Там стои абсолютно по същия начин.

Благодаря , Тина.  Hug Ще го гледам, свалила съм всички филми на Фелини, които успях да намеря.
  Като знам, че ще гледам да си открадна два часа за негов филм и нямам търпение да дойде вечерта, толкова много ми допада. Направо празник. Simple Smile

# 234
Един глас от мен за Desert Flower/ Пустинно цвете  Peace

Специални благодарности на Лени за препоръката!! Свалила съм и другия филм на подобна тематика!

Un prophète - също много добър, макар и да не е от любимия ми жанр филми.

Shutter Island, не ми хареса (чак към края на развръзката ме заинтригува), но го изгледах заради Лео..много-много добър! Трябва да получи най-накрая Оскар този човек  Peace

# 235
"Frozen" - "Измръзнали"
Леле, много ми хареса този филм.. Направо останах ей така Shocked Силно препоръчвам! Peace

И аз много го харесах

# 236
"Quantum Apocalypse" - "Квантов Апокалипсис"

Това е един от най-малоумните и левашки филми, които съм гледала. Отделно отвратителната актьорска игра... ooooh! Направо по едно време ми идваше да си отхапя ръката  Mr. Green Силно НЕ препоръчвам!!!

# 237
"Frozen" - "Измръзнали"

И аз много го харесах
Това пък беше един от филмите, на който човек възлага големи надежди само като им види картинката в замунда и вече доволно потрива ръце, че е свалил хубав филм. Да ама НЕ! Tired За съжаление за мен филма беше един от най-изнервящите и дразнещи филми, който се разхождаше като хлебарка по нервите ми! Много мразя да гледам добре замислени филми с мноооого глупави хора в тях! Та тия хора имаха един куп шансове да се измъкнат от създалата се ситуация, а те избраха възможно най-тъпите  и безсмислени работи да направят!!! Shocked Да, наистина отстрани е лесно да се говори, докато не попаднеш в такава ситуация няма как да знае човек какво той самият ще направи, но все пак до края на филма не спрях да се удивлявам на отявлените глупости, които правеха героите в него. И това руско аудио беше направо китайско мъчение за ушите ми ooooh! Но все пак съм благодарна на хората, които са си направили труда да го качат, те не са виновни, че на мен не ми е харесал филма.

# 238
Hachiko A Dog's Story един филм по действителен случай.
Има и японски вариант. Мен доста ме разчувства, но аз съм си лигла на филми  Blush
Разказва се за верността на едно куче към стопанина му дори и след смърта му.
Разплака ме този филм! Дълго мислех за него след края му. Как животното обича и е предано на стопанина си, така както много малко хора биха били вярни на друг човек!

# 239

"Suspect Zero" - Заподозрян Нула" ето това е страхотен филм. Отдавна филм не ме беше грабвал така. Силно препоръчвам Peace

Съгласна съм! Филма беше добър и имаше слисъл, а не някаква гнусна безсмислена касапница, от която освен да ти се доповръща друго не може да прорди у човек /пример - Хотелът на ужасите Sick ooooh!/. Напомня ми на "Седем" с Брад Пит - също много хубав филм.

Общи условия

Активация на акаунт