Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 747
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • В светлината на слънцето
Точно това е грешката, бих казала, че повечето хора свързват Ларс Фон Триер предимно  с "Антихрист", и донякъде с "Догвил". Но най-добрите филми на Триер са трите от трилогията му "Златно сърце"-"Порейки вълните", "Идиотите" и "Танцьорка в мрака".

Взе ми думите от ръката, точно мислех да го напиша.  Grinning И прекрасен коментар!  Peace

zico2, в никакъв случай не бягай. Много интересна съпоставка, беше ми супер интересно да прочета мнението ти. Peace За едното гледане си мнооого прав. Има филми, които колкото повече гледаш, толкова повече преоткриваш. Peace

# 571
Не съм почитател на Ларс фон Триер /Догвил е един от малкото  филми, които не догледах/, но за мен неговата "Танцьорка в мрака" е един от най-добрите филми в световната киноистория. "Антихрист" отлежава и чака своя момент, но някак не мога да събера кураж да го гледам...все още.
Препоръчвам и то с две ръце следните два:
"Робин Худ" - след ревюто на lulumba в събота се оказах на кино, и то точно на този филм. Страхотно забавление, филмът си има всичко - и поучителна история, и любовна история, малко шеги /много на място/, много екшън и малко гол до кръста Ръсел Кроу  Wink Никъде не "заби", не досади и нито веднъж не си погледнах часовника. Което най-много ми хареса е, че след филма от залата излезнаха само усмихнати хора и никой не мърмореше "Кво беше това". Ако искате една приятна киновечер - това е филма!
"Триаж" - филм на другият полюс. Съвсем не съзададен да забавлява, а точно обратно - да ни накара да спрем за малко да се забавляваме и да видим какво става със света около нас. Филм колкото за смъртта, толкова и за живота, и за тежестта да останеш жив. Филм за триажа/ решенията, които е най-добе никога да не трябва да взимаме. Великолепен Колин Фарел и каст на неговото ниво. Кристофър Лий е без коментар,само аплодисменти. Няма мелодраматично заиграване с боси кюрдски дечица или жени, има сурови кадри на една разкъсвана страна и опитите на един лекар да спаси нещо от нейните войници. И въпреки цялата си тежест, филмът оставя следното послание /предадено от героя на Лий/: "Загубих цялато си семейство, майка си, съпругата си, останах сам и въпреки това светът е едно прекрасно място!"

# 572
Тази вечер сме на кино и се чудим на кой филм да ходим дали на Robin Hood (2010) или на Clash of the Titans 3D ?
Може ли някой да ме посъветва?

Гледах, че  в imbd оценката накланя към Робин Худ, но все пак...

На Михалков гледам в момента Сибирският браснар и се забавлявам доста.
 А миналата седмица ми пропоръчаха един турски филм: The Ottoman Cowboys (2010) Не съм очаквала, че така мога да се смея и забавлявам на подобен филм.

# 573
  • В светлината на слънцето
звезди, изобщо не се колебай - "Робин Худ". Другото е като за тийнейджъри.

# 574
"Триаж" - филм на другият полюс. Съвсем не съзададен да забавлява, а точно обратно - да ни накара да спрем за малко да се забавляваме и да видим какво става със света около нас. Филм колкото за смъртта, толкова и за живота, и за тежестта да останеш жив. Филм за триажа/ решенията, които е най-добе никога да не трябва да взимаме. Великолепен Колин Фарел и каст на неговото ниво. Кристофър Лий е без коментар,само аплодисменти. Няма мелодраматично заиграване с боси кюрдски дечица или жени, има сурови кадри на една разкъсвана страна и опитите на един лекар да спаси нещо от нейните войници. И въпреки цялата си тежест, филмът оставя следното послание /предадено от героя на Лий/: "Загубих цялато си семейство, майка си, съпругата си, останах сам и въпреки това светът е едно прекрасно място!"

Много ми хареса коментарът ти.    bouquet Hug

# 575
звезди, изобщо не се колебай - "Робин Худ". Другото е като за тийнейджъри.

Аз не че не ходя на Вампирската сага, но ме е страх мъжОто да не захърка в тъмното. Явно ще е Робин Худ, че и той е на това мнение. Аз силно се колебаех заради Лиам Нийлсън, че ми е любимец. Blush

# 576
 да си напиша впечатления от "Робих Худ", а после ще прочета и вашите -  е много мразя да чета ревюта или мнения за филм, камо ли да гледам трейлър, че държа на пълна изненада Mr. Green

Филмът е много динамичен. Лек -  е, на едно-две места ме присви гърлото, ама може и да е от хормони. Общото ми впечатление е, че е компилация от  различни филми( напр. Съмърсби). Но определено е много добра идеята да се направи филм"кой е бил Р.Х.?".
Саундтракът е много, ама много хубав.

Така че се определено го препоръчвам на хора, които търсят развлечение.

# 577
А Просто въобще не знам имена на режисьори, даже и на актьори, гледам и или ми харесва, или не Blush

Не се изчервявай, H0uSse_Baby  Wink При някои хора така започва любовта към киното и докато се усетят са изгледали всички филми и на Бергман и на Фелини, и на Тарковски...и така нататък, но тези трима велики се споменаха най-скоро  Simple Smile

А като стане дума специално за Бергман, немея...

# 578
Със сигурност във всяка творба има следа от почерка на този, който я е правил, в което намирам обяснение за "автобиографичния" елемент, за който говори Фелини (при цялото ми уважение към него като брънка от историята на киното, не е Моят режисьор), но лично мен слабо (да не кажа почти изобщо) не ме вълнуват посланията, които носи един филм. Очите ми търсят други елементи от това изкуство, в какъвто и смисъл се изказах преди по повод интересната жизнена съдба (без да изключвам, че понякога е по-интересно, в каква насока е била провокирана) на различни кинотворци и техният избор на техника, която да прозира не само на ниво визуална провокация или сюжетно развитие. Много е интересна и историята на избор на актьорски състав при Триер, например. Признавам обаче, че избягвам режисьори, които търсят да бъдат различни по един експресивен начин, без да отричам, че вероятно за тях това е Начинът да изразят и предадат това, което искат. Фактът, че аз не ги гледам, не означава, че няма зрители, на които успяват да въздействат и да намерят Пътя, чрез който да достигнат до тях Simple Smile

Със сигурност в темата е ставало дума, но нямам спомени - мнение за The Dark Knight? Има главозамайващ рейтинг в IMDB.

Звезди, благодаря за коментара. Ще ми се да гледам този филм, но на кино. Четох наскоро интервю с кмета на мястото, от където е Р. Худ и попаднах дори на еретичната идея, че може и да не е бил ездач  Rolling Eyes
Аз харесвам Р. Кроу като актьор и не се съмнявам, че се справил отлично.

# 579

Със сигурност в темата е ставало дума, но нямам спомени - мнение за The Dark Knight? Има главозамайващ рейтинг в IMDB.

Отваряла съм дума за него, но ми изядоха главата в темата  Joy Не се харесва тук, но за мен е добър  Sunglasses

# 580

Звезди, благодаря за коментара. Ще ми се да гледам този филм, но на кино. Четох наскоро интервю с кмета на мястото, от където е Р. Худ и попаднах дори на еретичната идея, че може и да не е бил ездач  Rolling Eyes
Аз харесвам Р. Кроу като актьор и не се съмнявам, че се справил отлично.

Ровя из съзнанието си дали си струва да се гледа точно на голям екран, ама май може и на малък. Да комбинацията Кроу и Бланшет е доста пламенна.

А и гримът на Бланшет бяха скапали... особено имаше един момент с вода... където се запитах дали са се сетили, че ще е на голям екран това нещо.

Но и снощи довърших "Сибирският бръснар" и съм под неговото въздействие -  действието се обърна на 180градуса от средата на филма. Толкова хубав филм, без излишни преувеличения и сладникави истории...

The Dark Knight не съм го гледала. Ама и аз американско кино два пъти в годината гледам...

В четвъртък съм на "Принцът на Персия: Пясъците на времето (2010 г.) " на IMAX , но там е предимно заради ефектите. Party Party Party

# 581
За мен серите са Батман са като Бергман за други  Wink Обожавам ги!!! С изключение на недоразумението Клуни. Но откакто Крисчън Бейл и Кристифър Нолан се захванаха - поредицата отиде на едно друго ниво. The Dark Knight e много, ама много добър - има Батман, има добро/лошо,има умна мацка и да не забравя - има Хийт Леджър, като за последно  Cry Препоръчвам,но с уговорката, че съм субективен Батман-маниак.
Робих Худ според мен трябва да се гледа на голям екран. До колкото знам филмът е снимам малко "старомодно" - с дектори и без компютърни шашми - пейзажите са страхотни, а плочките на корема на Ръсел Кроу изглеждат по-внушителни  Sunglasses

# 582
  • София
Centurion - някой гледал ли го е ? Смятам и на него да отида на кино (и Робин Худ) Simple Smile

# 583
За мен серите са Батман са като Бергман за други  Wink 

veselinka , не знам как , но някак си съм съчетала и Батман и Бергаман в любимото ми кино  Grinning Факт е, че до момента си единствена, която споделя страстта ми към Батман, де  bowuu Много се радвам за което  Simple Smile Понеже следя коментарите ти, мога да кажа да кажа, че това е от редките случаи, когато мненията ни се припокриват  Sunglasses

Сигурно си спомняте, че едва едно денонощие след Бергман си отиде и Антониони (30-ти и 31-ви.07.2007г.) Няма да забравя думите на мой познат-голям кинолюбител и професионално свързан с киното: "Ето, отидоха си и последните най-големи. Какво ли ще се случи с киното сега? Ще има ли пак най-големи?" Ще има ли наистина такива с представка "най"? Според мен едва ли, защото и изкуството като много други сфери, е вече твърде широко поле за да има "най"  Thinking... 

# 584
Разбира се, че ще има. За всяко време си има най.

Общи условия

Активация на акаунт