Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХXI

• 58 724
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
  • Belgium
Тъкмо мислех и аз да пиша за План Б, но  Калина е изказала моето мнение - предвидимо и скучновато.

Снощи случайно хванах по телевизията Панаир на суетата (Vanity Fair)- http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=16396&hit=1

Добра екранизация по Текери, не бях я гледала.

За най-нетърпеливите вече го има Робин Худ в Замундата, но не е с добро качество. За мен не беше особено интересен, нито оригинален. Не ме грабна, както и Гладиатор, истерията по който така и не я разбрах.

# 631
  • В светлината на слънцето
"Последна песен" мен лично ме докосна. Но както казах още преди месец, мнението ми е твърде субективно. Най-тъжната част съм я преживяла лично, два месеца след като се роди дъщеря ми.  Cry При други обстоятелства може би щях да имам по-различно мнение. Не знам. Иначе за Майли Сайръс съм съгласна - ужасно не ми хареса.
"План Б" - да, това е точно от филмите, които може да гледаш, може и да не гледаш. Става за час и половина загубено време. Дали ще бъде приятно или просто загубено време, е въпрос и на лична нагласа. Далеч не е киното, което аз харесвам. Но показва с леко поднесен хумор познати емоции, изпитани в периода на бременност. Затова си позволих да го препоръчам на всички онези, които биха се забавлявали, припомняйки си някои моменти. А че не е нещо особено, спор няма. Grinning

# 632
Riverworld - Речен свят (2010)

Не ми хареса особено.. Много неубедителна актьорска игра при доста от актьорите Tired Малко неразбираем и объркващ е. Като цяло става за гледане, ако няма какво да правиш 170 минути Mr. Green Peace

# 633
  • Стара Загора
lulumba, ти от къде си изтегли "Последна песен"?
Гледах няма го в DMCA-removal-from-Google

# 634
"Последна песен" мен лично ме докосна.

Мен също, препоръчвам Hug Книгата не съм чела, но филмът ми хареса Peace Много добре представена любовна история - изобщо харесва ми начина на изграждане на любовната нишка в последните екранизации на книгите на Н.Спаркс...всичко е простично, лесно....само жест, докосване, поглед....любовта се движи по ръба на нереалното. Аз лично изпитвам нужда понякога да гледам филми за сърцераздирателни любовни истории, нереални и невъзможни любови Mr. Green. Този филм определено не спада към love мелодрама категорията Wink, но правя паралела Peace, доколкото любовната история на двамата герои е представена идеалистично. В този дух се сетих за цитат от статия (за друг филм), който, мисля, е подходящ за "моя" случай Laughing:

Only hopeless romantics need to be told yet again that love is an illusion, that it dies, that it is for lunatics, addicts and fools. The rest of us may occasionally like - even love - a little respite from what we know. This is what Hollywood movies, so humanely, have always been for.

Личната драма също бе трогателна. Добра актьорска игра на Jonah Miller, Майли Сайърс (която смятам за грозновато девойче Embarassed) също ми хареса как играе Shocked - сълзите й бяха истински, нещастието се изписваше на лицето й, най-малко съм очаквала от разглезена Дисни звезда да си изиграе прилично ролята Peace

# 635
lulumba, ти от къде си изтегли "Последна песен"?
Гледах няма го в DMCA-removal-from-Google

Не съм го теглила, гледах го преди месец на служебна прожекция. Принципно повечето от филмите ги показват много по-рано от реалната им премиера. Някои (като "Робин Худ" например) нямат такъв скрининг, а правят нещо като официална българска премиера. В интерес на истината аз за доста от заглавията нямам време, но има такива, които задължително трябва да видя по една или друга причина. Затова и малко изпреварвам събитията с инфо. Иначе и аз като всички си тегля филми, но това са неща, които ми доставят удоволствие и които вече съм гледала един или повече пъти. Grinning

# 636
  • в сърцето на един мъж...
"План Б" не претендира да е нещо кой знае какво, но е филм за разтоварване. Аз лично го харесах, просто защото седнах за час и половина, посмях се, припомних си какво съм чувствала по време на бременността и съответно как ми се е искало да направя това или онова, но след това го забравих моментално Mr. Green Весел, без претенции, но разтоварващ.

# 637
Благодарна съм на препоръчалите ми "The reader" ( 2008).
 Започнах го с големи очаквания... И стоях гледах, въртях се на стола цял половин час с мислите: " Колко банална история, сега голотии до безкрай... после ще има драми и сълзи, щерката ясно от кого е и т.н. и т.н. "
 Докато в един момент не замръзнах на стола и в главата ми възниква въпроси "А сега какво ли ще стане?",
а същевременно бех погълната от дълбочина на чувствата, от  истинността на  ситуациите.

# 638
  • София
лулумба, книгата е написана чудесно, наистина. и има ужасни разминавания с нея във филма, не знам как Спаркс се е съгласил да се изгради една истрия със съществени различия от неговата идея.
във филма е заличено как дъщерята живее с чувството, че баща й е виновен за раздялата с майка й, как го мрази и "наказва" почти цяло лято, а накрая разбира, че историята, която й е поднесена е съвсем различна. вината, съкрушеността, всичко е показано много силно и трогателно. във филма са решили да го изрежат. не знам какво би било, ако не бях прочела книгата, но съм сигурна, че ако я бяхте чели щяхте да сте на сходно на моето мнение.
май досега не ми се е случвало така силно да възнегодувам срещу филмирана история, която иначе на хартия ми е била увлекателна и трогателна.

"Последна песен" все още тече премиерно в кината Peace

# 639
  • в сърцето на един мъж...
Аурора, аз първо четох книгата и може би и аз ще се чувствам като теб като гледам филма. Историите му са прекрасни и не мога да повярвам, че е съгласен с осакатяването им Confused

# 640
не знам как Спаркс се е съгласил да се изгради една истрия със съществени различия от неговата идея.

Всъщност той е сценарист на филма.  Mr. Green А най-интересното е, че първо е написан сценария за филма, а после идеята го вдъхновява и той я развива в книга. Това той сам го разказва в едно интервю.
Чела съм книгата (преди филма), но понеже знаех историята около създаването на лентата бях подготвена откъм очаквания.

# 641
  • София
ааа, това е важна информация, която не знаех и променя донякъде нещата. Simple Smile

а пък малкият иска да го водя на Iron Man...някой гледа ли го и може ли да каже дали е поносим?

# 642
"Desperation" - "Отчаяние"

В началото започна много обнадеждаващо, много ми хареса с това лудо ченге, но после Так нещото ми дойде малко в повече, даже краят ми беше леко банален и скучен Simple Smile Peace

"The Skeleton Key" - "Шперцът"

Този определено по ми хареса от горния, но можеше да поработят още малко върху въздействието върху зрителя, че не ми беше много страшен Mr. Green Но краят беше велик Crazy
И обобщавам - ако бяха взели началото на "Desperation" и края на "The Skeleton Key" щеше да стане супер филм Laughing В смисъл не самия сюжет, ами емоцията, която носят Sunglasses Peace

# 643
  • Belgium
A Single Man (http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=221091&hit=1) - гледах го с високи очаквания и може би заради това не ме грабна  Thinking

Играта на Колин Фърт и Джулиан Мур обаче беше на ниво. Приличаше ми по-скоро на фотосесия за списание (особено подредения по конец дом на Колин Фърт), отколкото на филм. Личи си, че режисьорът е в  модния бизнес.

Сега съм подготвила за гледане малко руско кино, да видим дали ще ми допадне.

# 644
5x2 - приятен и тъжен филм на Франсоа Озон. Много естествен и въздействащ чрез flashback. Четох един от коментарите imdb, в че този филм остава недооценен заради шокиращи филми като Irreversible и захаросани като Amelie, които забавляват мейнстрийм публиката.

Общи условия

Активация на акаунт