Незабравима(unutulmaz)-тема- 20

• 32 576
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
това, което аз разбрах досега от огромното слабоумие на тия, дето развиват сюжетната линия (по-скоро не я развиват), аз очаквам следното (ако продължат по същия дебилен начин):
- сериалът се опитва да ни покаже борбата на една забранена, греховна любов и здравите връзки и морални устои в турската семейна единица
- за показаното за 36 серии, греховната любов губи постоянно, а другото, моралното семейство печели (няма да си правя труда да слагам кавички, зная, че ще ме разберете)
- все пак тази борба трябва да има финал, да има един вид победител. Всичко и всички в сериала са срещу забранената любов на Еда и Харун. Няма дори най-малък знак, че тяхната любов ще надвие, т.е. смятам, че моралното турско семейство ще спечели. Сега стигам до въпроса за цената: на каква цена ще стане това? И тъй като вярвам, сценаристите да не са олиго-дебили-имбецили и идиоти (тва са все фази на едно заболяване), то те ще дадат по нещо хубаво и за двете страни - да тушират малко лошото. Но, внимание: тяхното хубаво не значи, че това е нашето хубаво. Оф, отплеснах се ...
- та, в тон със сивите краски досега, смятам, че Еда ще роди, бебето ще е ОК, но Еда ще загине. Това би обяснило и най-добре заглавието на сериала. При един такъв развой, на Харун ще му е все едно дали е женен за Мелда, Ферда, баба Яга или Моника Белучи. Единственото важно за него ще е бебето Ямур - единствената му връзка с голямата му любов Еда.
- Мелда /женена или не за Харун/ ще си носи нещастието си до края на живота си. Защото, ако физически я имаше Еда, тя, Мелда имаше начин как да направлява гадостите си, но ако Еда я няма - нищо не може да направи и споменът за Еда ще е неизтриваем. Тва е баси и проклятието и не знам тая крава дали разбира кво я очаква.
-другите не искам да ги обсъждам, че съвсем ще ми се пре***** деня. Интерес за мен все още представлява Бату и евентуалното му положително развитие, но (пак има но) сценаристите се проявиха кати супер олигофрени по отношение на Еда/Харун, откъде накъде да са умни и добри по отношение на Бату? Ми нема никва логика.

Извинявайте за дългия пост!

# 586
Нещо не направих както трябва ,та моите писания излязоха към цитатите, които изках да ползвам.Извинете!

# 587
  • Sofia, Bulgaria
това, което аз разбрах досега от огромното слабоумие на тия, дето развиват сюжетната линия (по-скоро не я развиват), аз очаквам следното (ако продължат по същия дебилен начин):
- сериалът се опитва да ни покаже борбата на една забранена, греховна любов и здравите връзки и морални устои в турската семейна единица
- за показаното за 36 серии, греховната любов губи постоянно, а другото, моралното семейство печели (няма да си правя труда да слагам кавички, зная, че ще ме разберете)
- все пак тази борба трябва да има финал, да има един вид победител. Всичко и всички в сериала са срещу забранената любов на Еда и Харун. Няма дори най-малък знак, че тяхната любов ще надвие, т.е. смятам, че моралното турско семейство ще спечели. Сега стигам до въпроса за цената: на каква цена ще стане това? И тъй като вярвам, сценаристите да не са олиго-дебили-имбецили и идиоти (тва са все фази на едно заболяване), то те ще дадат по нещо хубаво и за двете страни - да тушират малко лошото. Но, внимание: тяхното хубаво не значи, че това е нашето хубаво. Оф, отплеснах се ...
- та, в тон със сивите краски досега, смятам, че Еда ще роди, бебето ще е ОК, но Еда ще загине. Това би обяснило и най-добре заглавието на сериала. При един такъв развой, на Харун ще му е все едно дали е женен за Мелда, Ферда, баба Яга или Моника Белучи. Единственото важно за него ще е бебето Ямур - единствената му връзка с голямата му любов Еда.
- Мелда /женена или не за Харун/ ще си носи нещастието си до края на живота си. Защото, ако физически я имаше Еда, тя, Мелда имаше начин как да направлява гадостите си, но ако Еда я няма - нищо не може да направи и споменът за Еда ще е неизтриваем. Тва е баси и проклятието и не знам тая крава дали разбира кво я очаква.
-другите не искам да ги обсъждам, че съвсем ще ми се пре***** деня. Интерес за мен все още представлява Бату и евентуалното му положително развитие, но (пак има но) сценаристите се проявиха кати супер олигофрени по отношение на Еда/Харун, откъде накъде да са умни и добри по отношение на Бату? Ми нема никва логика.

Извинявайте за дългия пост!

Това ,което казваш е точно така УВИ!Освен това не забравям за пожеланието-проклинане,което Тюркян отправи към детето си/Еда/.Според стари поверия клетвата на майката е най-страшното нещо,което може да бъде изречено!Не ми се ще да я застигне тази клетва Еда,но май натам отиват нещата.

# 588
и да допълня: в желанието си да ни вкарат в супер мега драмата, ония дебилни сценаристи извратиха нещата и тва, между Еда и Харун вече в никакъв случай не бих нарекла, че е любов, а по-скоро мазохистична перверзия

# 589
  • София
Плашите ме с тези сценарии и сценаристи. Сега пък Еда трябва да умре. И защо точно тя при толкова много други по-подходящи и заслужили кандидати? Защото има кой "с любов" да я зарови ли? Ами нали това си говорехме, че хората в Турция искат същото като нас. Или аз поне с такова впечатление останах. Тогава за какви морални устои и ценности говорим - тези на сценаристите под диктовката на турския СЕМ ли? Така ако се прави изкуство, дори и масово, да си го правят само за членовете на СЕМ и те да си го гледат.

# 590
Точно това ще се случа, Харда.
Еда ще умре при раждането, като ще помоли Харун и мелда да отгледат детето й Ямур.
Всички ще са доволни от такъв край.
Егати извратения филм.

# 591
Плашите ме с тези сценарии и сценаристи. Сега пък Еда трябва да умре. И защо точно тя при толкова много други по-подходящи и заслужили кандидати? Защото има кой "с любов" да я зарови ли? Ами нали това си говорехме, че хората в Турция искат същото като нас. Или аз поне с такова впечатление останах. Тогава за какви морални устои и ценности говорим - тези на сценаристите под диктовката на турския СЕМ ли? Така ако се прави изкуство, дори и масово, да си го правят само за членовете на СЕМ и те да си го гледат.

Вече не остана друга възможност, няма никакво развитие в позициите на героите, тази любов тяхната ни убедиха, че е невъзможна. Харун, ако умре нищо не се решава, затова ще уморат Еда, а и филма е Незабравима.
Бясна съм от такъв край, но никаква надежда вече за друг, по-добър край на тази истолия не виждам.
И жалко за изгубеното време и нерви.

# 592
Еда ще умре при раждането, като ще помоли Харун и мелда да отгледат детето й Ямур.
Егати извратения филм.

Никой няма да е доволен от такъв край!

# 593
  • София
Това ,което казваш е точно така УВИ!Освен това не забравям за пожеланието-проклинане,което Тюркян отправи към детето си/Еда/.Според стари поверия клетвата на майката е най-страшното нещо,което може да бъде изречено!Не ми се ще да я застигне тази клетва Еда,но май натам отиват нещата.
[/quote]

На майката - да, но това не е майка, а чудовище някакво, приело човешки образ. Само забравихме за циганката, дето им гледа. За да се сбъдне предсказанието й, остава сега и Харун и той да умре, че с Еда да са завинаги заедно на оня свят, а пък Мелда да гледа Ямур.  

# 594
Според мен проблемите с бебето неслучайно станаха по-сериозни около сватбата.
Не си представям Харун да разбере,че Еда трябва да ражда , понеже бебето и тя не са добре и в следващия момент да се ожени.
Още по-нелепо ми се струва Харун да се ожени за Мелда накрая, след като разбере,че го е лъгала. Дори няма да иска да я вижда, защото му причини много страдания и то не само на него. Но да сме живи и здрави да гледаме , пък ще видим как ще се развият нещата  Hug

права си   bouquet не вярвам и аз харун да зареже еда и ямур и да тръгне да се жени за онзи коркозъбел - по-скоро нея ще зареже пред олтаря (пред тяхния вариант на олтар)

Аз и това вече очаквам. Измислен (отворен) финал. Да се оженят Мелда и Харун. Еда и Харун да плачат повече от Ямур и да си мечтаят как един ден ще бъдат заедно. А ние да чакаме продължението в което ще се случи това което искаме (всички очакват едно и също) .......... типично по “сериалски”.

ПП а аз в един момент ще се усетя, че не съм на възрастта на баба си, все още, и че изобщо не ми дреме за “Еда Харун и Ко.”

# 595
  • София
След последните няколко драматични серии мисля че ви е обхванало тотално черногледство  newsm45 newsm45 newsm45
Защо трябва някой да умира.Гледайте малко по ведро на нещата.То е ясно,че сценаристите попрекалиха с драмите,ама все пак след лошото винаги идва хубаво. newsm10 smile3521 smile3521 txtloves

# 596
  • София
Егати извратения филм.

Е не съм от тия, дето ще са доволни от една такава лигаво-сълзлива и пошла перверзия.

# 597
Виждам, че продължавате да пишете за смъртта на Еда и заглавието на филма. Нали назад из темите някой грамотен и знаещ езика писа , че нямат род и заглавието може да се преведено и като незабравим или назабравимо, тъй, че може да се тълкува по много начини,напр. незабравима любов ,незабравима Еда, незабравим Харун, незабравима родина /при положиние, че живият в чужбина двамата накрая/, незабравимо семейство, незабравимо дете, незабравима майка, незабравим баща, незабравима сестра ,незабравим брат и т.н. до като разберем какво са имали предвид сценаристите.
По никакъм начин не мога да възприема утвърдените им семейни традиции и ценности, ако това се опитват да ни покажат до тук.

# 598
Въпросът е, че до голяма степен турските сериали се правят със цел реклама- да се покажем пред Европа колко сме модерни.
Само,че аз разбрах от този сериал следното- турците лъжат яко, изневеряват, бият, не дават никаква свобода и право на избор на децата сии т.н. Все неща, които ми се струва, че не са много присъщи на средностатистическия евроопеец. Изключвам България, защото тук нещата не са по-малко сбъркани. И още ми остава въпроса- Какво целят да ни покажат с тази история?

# 599
Не вярвам Еда да умре  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт