Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 510
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • София
 Много ви благодаря за пожеланията за малкия ми рожденик и бабето. Тя миналата година толкова се беше ошашкала, че беше забравила, че има торта и не я бяха нарязали  hahaha
 Ето ги и двамата рожденици и Тео с подаръка си (Извинявам се, че ги показвам така, но в момента нямам време да се боря със сайта на снимка.бг)

Честито на днешните момци, празнуващи първата си годинка - Миро и Илия. Да растат здрави, весели и безгрижни. Честит празник на семействата им.

bdbaloni  ЧРД и на порастналата кака Маги и племенника на cvetka  newsm67  baloni

Вчера направих над 30 снимки на Тео с тортата и на повечето от тях той не гледа напред, а си чопли нещо по тортата  - много му беше интересна (аз накрая се отказах от единица и направих влакче, защото той много им се кефи напоследък). Вчера му проряза и четвъртото зъбче и беше доста кисел, а лигите течаха от усатат му все една си пуснал чешма.

Тео също все още спи по два пъти на ден към 10.00-11.00ч. сутринта и следобед към 15.30-16.30. Напоследък взе да се буди все по-рано и в 6.30 е кукуряк, а преди поспиваше поне до 7.00ч. Като стане толкова рано няма начин да издържи до обяд без сън и да спи само по веднъж дневно, въпреки че вече два пъти отказва да спи следобед, като сме навън. Само се надига в количката и иска да гледа какво става наоколо, а пък като срещнем куче или кон ще изскочи от количката направо. Надявам се сега като сменят времето да успеем да се нагодим някак и постепенно да преминем на едно спане дневно, което да е вкъщи, защото навън заспиването вече е Mission Impossible.

oki4, в събота ходих до Бонжур на Славейков и видях яйцата на Tomy, които си беше харесала в Тойс-а. Цената им е 12лв.
 Минах и през Мухоморката и взех на Тео шапка (от тези двулицевите като качулка), блузка и пантофки. Много се изкефих, че имаше от нашите пантофки, че иначе трябваше пак да ги поръчвам. По-скъпи са с 2лв., но пък иначе щях да дам 5лв. за доставка

Бухта, всеки път като гледам снимките ти страшно им се радвам на снимките ти - с много добро качество са, а и моделката е невероятна  Peace

Снимките на Калия са невероятни, нямам търпение да видя снимчиците и на останалите деца и само да приключи зора в работата веднага ще заведа и моите двама хубавци да ги нащрака.

Много ме е яд, че съм пропуснала идването на зеленкото в София Crossing Arms Можех да отскоча до Люлин да се видим, тъкмо щях и dyMa и адашчето да видя, че тя нещо вече не идва по срещички. Кажи кога ще ходиш пак до Люлин, че да взема и аз да се домъкна. Вече знам къде живее Роси и няма опасност да се загубя  Laughing

За Великден сме правили чичко Тревичко в яйце и се получи много симпатично. Много хубаво става и като се налепят натрошени парченца от боядисана черупка, получава се нещо като цветна мозайка, или като се омотаят цветни конци Пчеличка също сме правили преди, но не съм я снимала. Сега съм решила да оцветя яйца с естествени продукти, освен с готовите бои. Купила съм някакви боички, с които се рисува по яйцата директно, лепенки, бандероли, а и от миналата година имам останали разни неща. Вчера в едно списание видях и едно много готино пиле, направено с балон по техниката папие-маше и мисля и него да го прообваме с Ники - после ще показвам ако стане добре. Купих две дървени боадисанияйца за децата, че Тео другите ще ги направи на салата от мачкане и удряне. В магазина имаше и небоядисани с нарисувана картинка, която сам да си оцветиш, а в Слънчоглед продават стереопорени, които също можеш да ползваш за украса.

Всички болни мами и дечица бързо да оздравяват и да се юрват навън. Аз лично много се кефя на хубавото време.

# 301
Здравейте !
Честит рожден ден на малките мъже Илия и Станимир да растат здрави и много щастливи деца.

Приятен и усмихнат ден на всички.

# 302
Честит Рожден Ден на Илийката и Миро!!!Големи сладури са ми те! PartyДа растат безгрижни и здрави,умерено послушни и мнооого любвеобилни дечица!А на майките им-весело посрещане на празника и много емоции! Hug

Може ли и ние в кюпа към неспалите тази сутрин? ooooh!
И към нервозните мами.При положение,че вечер заспиваме в 23-23.30ч,сутрин ставаме в 6.30.И по принцип се мъча да го успя поне час още,като за целта го разнасям на ръце.И избеснявам,ама няма избор-реве със затворени очи и се съдира при опит да го оставя-ни вода иска,ни биба.Само да го нося. ooooh!
А днес реши,че в 7 вече е време за ставане и това е. Twisted EvilНа 1 година ще ми спи по 8 часа нощем,е гати,то на мен не ми стига този сън!... Twisted Evil

А какви истерии ми спретва от снощи. WhistlingТакъв рев,че чак почва да повръща,направоооо!!! #Cussing outЧудо.
Оплаках се. Mr. Green

Слънце hahaha Joy На мен ми закъснява два дни,да вземеш  и за мен една питка да направиш. Mr. Green

veroniki,както винаги,невероятни неща сътворяваш.Страхотни са тези яйца,колко време отнема да ги украсиш всичките така?Сигурно баЯ,но резултата е супер!
А снимката на двамата рожденици е страшна! Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 13:16 от •.¸¸.ஐ ПетЯ ஐ..•.¸¸

# 303
Честит рожден ден на Станимир и Илия! Да са умерено палави и разумно послушни и да израстнат силни мъже!
Честит рожден ден и на кака Маги!
Честито и на вчерашните рожденици Калия и Теодор! Много радост и слънчеви дни им желая!!!

rossykv, на Боровец бяхме. Да не би да си била и ти и да не съм те разпознала?  Embarassed Доста лош физиономист съм, но от снимките тук вече ви чувствам близки и си мислех, че ще позная, ако видя някоя мама от форума.

SZA, твоето гардже много приказливо! Професор ще става, май. Митко още е безсловесен (е, казва "мама" и "баба", но баща му и чичовците най-често са "кака", а напоследък като види баща си и бръмчи, защото така се закачат двамата).

За къпането - ние сме още в корито на стойка и веселбата е да замеря хората с играчките за баня. Много се радва и да пляска с ръце по водата. В Боровец баща му пробвал да го измие във ваната, но такъв рев е настанал, че банята пропаднала. Подозирам, че е защото баща му се сетил да вземе нещо от стаята и моето гардже решило, че ще го оставят само.

Белтък още не съм давала. Може и да пробвам с палачинки - там топлинната обработка е по-добра от застройката и ще съм по-спокойна. Все пак за ваксината вероятно се има предвид балтъка от жълтъка на яйцето (там са потенциалните алергени).

Зеленко, при Митко туширахме грапавите участъци с А-дерма Exomega и не съм използвала Нахткерцен, въпреки че ми го похвалиха като много добър. По този повод не мога да ти дам съвет и за семената.

Шу, и ние така оправяме багаж, та напълно те разбирам. При нас помагат кучетата - малкия хуква да ги гони и аз бързо прибирам каквото трябва.

Окич, Митко се събужда в 6-6.30 и до 10.30 се е уморил от ходене, та може и да поспи час-два до обяд (днес заспа в 11.30 и още спи). Следобяд понякога не спи, но по-често заспива към 4-5 на разходка и спи от половин час до 2 часа (зависи колко се е уморил). Вечер се къпем в 9 и заспива в 10.

Вероники
, страхотна торта!

22, бях чела някъде, че и на прощъпулник се прави сладка пита. Аз я правих само с брашно, мая, прясно мляко и захар (без яйца), че да могат да си хапнат и децата, защото едното ни гостенче е алергично към яйца. Не стана много хубава, защото пробвах компилация от две рецепти и стана доста сладка, а така с мая не бухват много.

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 17:49 от ТаняТ

# 304
  • Ловеч
Честито на Станимир и Илия. ЧРД и на голямата кака Маги и на рождениците от миналите дни.
Зелено човече - защо не се обадихте като сте идвали, аз и без това се чудя къде да се мотам с дребното.
Роси искрено съчувствам за асансьора, хайде да го оправят че ми е за вас.
Ама и спор сте завихрили безконечен. Около мен е пълно с майки, които си спират децата от градина поне за седмица веднага щом им потече сопол и не ги разбирам. Горните 4зъба на дребосъка изникнаха с едномесечно сополясване. Ако беше на ясла месец да си го държа вкъщи ли, а кой ще плаща сметките?
Ние снощи орязахме бретона на Косьо, горкото дете на нищо не прилича, но поне няма да му слагам вече фибички Mr. Green.
Два дена сме без детска кухня, но поне засега има вода. Справка тук http://www.sofiyskavoda.bg/future_water_stops_05.aspx
Бях забравила че МПР е с белтък, ама че съм бяла птица newsm78
При нас къпането е в коритото на стойка, двамата с мъжа ми къпем Косьо набързо и после ги оставям двамата да беснеят до изплискване на водата.
Момичета какви са тези кремове за по 60лв  Money , при проблем/зачервяване, подсичане, грапави бузи/ аз мажа с Бочко, Судо и едно кремче на Чико.

# 305
  • София
Честито на малките рожденници Миро и Илия!
Честит рожден ден на голямата щерка на veselina_s_p и на племенника на cvetka-koketka!
Да са здрави и много щастливи деца!
За белтъка. Днес питах доки и тя каза: Препоръчвам след навършване на годинка, детето да се захрани с белтък, за да е подготвено за ваксината след 13-тия месец и за детска кухня.
22, Честит празник и на теб! Хич не си се уляла. Един от любимите ми изрази е – Стигне, кога артише  Simple Smile  Питка направи каквато можеш, няма специална рецепта за прощъпулник. Майка ми е факир на погачите, та ако искаш ще я питам за рецепта  и ще ти я пусна на лични.
Мойта шматка, днес пак я пробвах на гърнето, но става и бяга от него все едно й слагам на топъл котлон дупето  ooooh! Сещате се не успях да взема пиш за изследванията. Раздава го джобно гадже, 74см, 8300кг. Антибиотика ще го пие го неделя, иначе е по добре.
slancetoo, как да се пробвам да меся, като може да ме споходи твоята съдба  Whistling  Joy
За къпането. Виктория от миналото лято я къпем все в банята, в корито, с подвижния душ.
stasi8510, само първите два пъти Вики гледаше стреснато. Сега, като се разплиска, иска да хване струйките вода и да ги дава на баща й  hahaha
Gery Moore, аз не предлагам играчки или някакви залъгалки да я задържа на гърнето, защото смятам, че сяда, за да прави друго, а не да играе. Братовчетка ми можеше да седи с часове на гърнето, като й дадът играчка. Даже се е случвало да заспива там  ooooh!
~Elg~, щерката на моя приятелка също имаше период, в който маризеше всички и всичко. Тя се беше притеснила да не вземе да посяга на други деца. Сега бандитката е толкова внимателна и мила, все едно никога не е минавала през онзи дивашки период. Дано и при вас бързо отмине.
SZA, взимай си бележка и драскай по-често, иначе взимам лаптопа под мишка и все на някоя от близките площадки ще ви намерим  Wink Joy
veselina_s_p, таз подложка не събира ли гадости отдолу или само като къпете децата я слагате?
oki4, аз от дете не съм имала желание да боядисвам яйца. Майка има писалка за восък, стават много красиви, ама е доста връткаво. Козунак купуваме от години, от готовите , чужбинските, в кутиите – ужасно меки и вкусни. Преди да започнат да ги внасят леля ми ни носеше от Италия.
Еееее,  veroniki, искам да съм бебе, а ти да си ми майка, за да може да се насладя на всичките ти идеи за забавление, домашни лакомства, играчки и т.н.  Hug
Приятна вечер!

# 306
Ох, Ники не заспа следобед и аз не можах да седна д апоработя, та пак се зарових във форума...

Ваксината МПР е противопоказна към деца, чувствителни към яйчния БЕЛТЪК, пише го в Приложение 4 към Наредба 2 за видовете имунизации в РБългария.

Аз въведох белтък първо в соленки, солен кекс, в баница, в принцеси, а после дадох и от сварено яйце (давах в продължение на 4-5 дни настърган закуската или в обяда, ако е без месо). Всъщност, въведох цялото яйце по този начин Simple Smile, а после дадох отделно сварени жълтък, а после и белтък.

Зелено човече, грапавите петна могат да бъдат израз на няколко диагнози - атопичен дерматит, контактен дерматит, себореен дерматит или просто много суха "зимна" кожа. Но щом ви е изписан кортикостероид, по-скоро е едно от първите три. Ето ти малко инфо да прочетеш:
http://www.puls.bg/illnes/issue_48/part_2.html
http://www.health.com/health/library/mdp/0,,ug2638,00.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Eczema

Вероники, тортата е страхотна, не бях разбрала, че ти си я правила. С какво направи влакчето, с маса за моделиране ли или с марципан? А с какво я оцвети?

За Великден смятам да правя козунаци - миналата година ми беше първи опит и според мен успешен като за първи път. Тази година съм решила да направя и кифлички, но ще разчитам на помощта и насоките на баба ми. Украса купих вчера от Джъмбо, а и имам от минали години, а за Гого взех комплект за оцветяване на великденски заек Simple Smile Иначе имаме една книжка за Великден и всички празници около него, която взех на Гого миналата година, много е хубава и обяснява празниците, има и приказки и стихчета... Използвах я, за да "разкажа" на Гого за празника и защо е важен. Естествено, боядисваме и яйца и миналата година Гого се справи страхотно.

Подсетих се един въпрос покрай това, който е към майките с по-големи дечица, които не са кръстени или са кръстени на възраст, в която разбират. Гого ме пита защо е нужно да се кръщава (ние още не сме го кръстили, умишлено исках да е по-голям за да разбира за какво става дума и да има спомен). Сега обаче се сблъсквам с проблема, че трябва да му обясня защо е нужно да се кръщава и да го убедя да го направи... Опитах се да му разкажа на популярен език историята за Христос и как всъщност кръщаването означава, че приемаш идеята, че има добро и то трябва да е в основата на отношенията между хората. Но накрая той каза, че все пак не е сигурен иска ли да се кръщава  newsm78 Идеи?

# 307
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИТЕ МЪЖЛЕТА   СТАНИМИР И ИЛИЯ newsm59

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ПОРАСНАЛАТА ГОСПОЖИЦА МЕГИ!!!
bdbaloni newsm51

Айрис, много е неприятно това с кухнята, незнам защо решиха да не готвят и в нас си има вода и то силна, аз живея в 9-ти. Само дето вчера тея от кухнята ме наплашиха та съм напълнила всички кофи, легени, тенджери. Казаха, че до петък нямало да има никаква вода.
Вероники страхотна торта smile3501

Стаси, фотосесията е супер, разкажи ми малко повече, ако е удобно, очарована съм.

И накарая да се похваля имаме си 5-ти зъб и вече сме по спойни. И от една седмица Андреа вече ходи съвсем сама из цялата къща , дори и вън се справя много добре-ходим за кухнята за ръчичка без количката.

# 308
  • София
Пропуснах - честит 4ти рожден ден на Маги! На племеника на Цветка също! Да са здрави и щастливи!   Hug Heart Eyes   bouquet  bouquet
Петя, не разбрах - 8ч сън без прекъсване ли имате?
С тези кроасани ме убихте  Rolling Eyes Ивайло не може да изяжда по един, на Алекс не съм и предлагала. Браво на ящните деца, все така да са!  Peace
Вероники, всичко, което правиш ми харесва винаги  Peace Blush  Hug
Окич, аз чаках да взема и другите, но щом викаш - ето няколко Simple Smile

# 309
  • Стара Загора
Крисче не се смейте, че знаете ли кво е гадно!  Crossing Arms
Нашата прощъпулка мина с рев - като сложихме питката около кръста на Симона и тя като ревна, голям рев - нещо се уплаши. Хвана си лак за нокти и ножицата. Ще си отваря салон за красота детето и ще прави прическите и ноктите на мама!

# 310
Честити рождени дни на Миро и Илия! Да растат весели и щастливи!
Честити 4ти рождени дни на Маги и на Цвети на племенника! Желая им всичко най-хубаво Simple Smile
Вероники, много си сръчна признала съм те! И аз като Крисче нямам против да съм ти дете  Wink
Стаси, Елуинг, разгледах снимките във фейсбук и съм очарована!
Слънце, браво на Симонка! Снимки ще сложиш ли?

# 311
  • Стара Загора

Опитвам се да ги кача във ФБ но не става. Ще се мъча докато стане - как иначе без снимки!  Wink

# 312

Опитвам се да ги кача във ФБ но не става. Ще се мъча докато стане - как иначе без снимки!  Wink
Ще стане, ще стане.  Grinning И при мен понякога не става и много се дразня. #Cussing out

# 313
  • София
А стига с тоз ФБ!  Crossing Arms Направих си регистрация с надеждата, че ще мога да ви гледам снимките. То пък трябвало да ви търся, пък да ме приемате  ooooh! Вчера добре, че stasi8510 ме просветли как става номера  Embarassed Може ли да качите по някоя снимчица на по-лесно достъпно за всички мами от темата място  Praynig

Какви кроасани давате? Не са ли малки за такъв тип закуска?  newsm78

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 20:29 от kris4e

# 314
Ние се завърнахме от една дълга разходка и сега героите са уморени.
Ходихме с Елия до съда при мама и беше лудница. Сума ти прокурори и съдии я разнасяха. Та се чудя дали да не и хвърля пъпа там.

Вероники- страшен ви е подаръка.  Със здраве да си возите дупето там.
Нашата триколка тати ще я сглобява тези дни.

Белтък и аз не съм въвела, но съм и давалаа баничка да яде. Та ако това се брой. Иначе и аз се замислиф дали да не дам другата седмица, така и така е Великден.

Великден- мойта мама ме е снабдила с разни неща и няма да си купувам нищо. Яйца боядисвам по стандартния начин и тук таме нещо украска. Иначе ползвам и кристалчетата.

Слънце- ми то ти от толкова кипрене какво искаш да си хване Симона.  bouquet

Крисче- дано да мине този период, че не знам какво ще я правя. Тя леко на брат ми мяза, той като малък раздаваше шамари. Сега си е същия ку-ку. На раздава шамари, но е инат и половина.

Хайде стига толкова от мен, че и аз съм гроги.

Общи условия

Активация на акаунт