Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 509
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Момичета,,дайте идеи,много ми се чете нещо интересно(книга).Вечер нещо ,немога да заспивам въпреки умората .Обичам да чета всичко,но в моментъа,се нуждая от по лека литература,но не любовни роман Simple Smile.

Категорично поддържам Elwing за Тери Пратчет, ако харесваш подобна литература. Много е разтоварващ и зареждащ. Ако имаш регистразия във фейсбук, може да видиш страницата за феновете му . Може и Удхаус (също е признат хуморист).

Шу, аз бих оставила парите за платените операции за присаждането и другите операции, а тези "рутинните" за разделяне на пръстчетата бих направила в Англия, още повече щом казваш, че и болницата е добра.

# 481
Хайде преди края на деня да честитя Рождения Ден на порастналия вече Константин (прекрасно име) и на гордите му родители!   bouquet

Шу, аз също си помислих за Франция, ама не смея да давам съвети. Дано да решите това което ще е най-добро! За мечтата ти за почивка без деца, на мен ми се струва невъзможна и за това дори не си го мечтая, поне на този етап.

# 482
  • София
Честит имен ден на патерица на всички малки и големи цветя   bouquet
Честит рожден ден на синеочкото Константин на Айрис  Tada newsm59 Tada

ТаняР, ние у дома ядем кисело мляко Боженци 2% Peace Като го въвеждах, Калин хапна 1-2 лъжички. След това няколко дни си искаше от моите овесени ядки с кисело мляко - по 2-3 лъжички. А онзи ден отказа друга закуска и изяде... 200 гр. кисело мляко  Shocked

Тони_ст, съчувствам ти, релаксирай  Hug Hug Hug

Поли+
, Тери Пратчет да препоръчам с две ръце, както и на Б. Акунин много лека за четене серия кримки с един Фандорин, примерно  Peace За Пратчет не знам, но на Акунин съм вземала цялата поредица от Столична библиотека - на пл. Славеков  Peace

Пък да ви се пУФаля, днес моето момче благоволи да направи няколко стъпчици навън, подпирайки се за един стол (досега единствените опити бяха ужасни - мята се да пълзи, а аз не давам). След което ми скри шапката, като настоя да си бута количката доооста дълго... брей, как растат тези дечица  Mr. Green

# 483
  • София
 Честито на днешния рожденик Косьо и на патерички на Митето

Честито и на всички празнували имен ден Калия на stasi, Калина на tedsan, Калин на зеленкото, Росен на miramar, Калина-Мария на videlina , Билянка на TaniaR, както и на мамите cvetka-koketka, rossykv и margoto Дано не пропускам някой  Embarassed

Честити християнчета на ТаняТ и stasi - много здраве им желая и Бог да ги пази

От събота и аз си имам малко християнче вкъщи.  bishop Попът беше много мил и не претупа нещата както обикновено се случва, а направи страхотен ритуал. Е, на Тео му писна и си поплака накрая, но после като си го гушнах пак аз, му мина сръднята. Времето беше чудесно и децата си играха в дворчета на ресторанта, въобще целия празник мина много добре. Сестра ми пропусна тържеството, защото е с контракции и от десетина дни пие хапчета, и трябва да пази леглото. Аз разчитах главно на нея да снима, но връчих апарата на племенницата и тя направи няколко снимки, а когато имах възможност и аз щраках. Повечето важни моменти ги хванахме, та не ме е яд. Лелята на мъжа ми също снимаше, та сега и от нея чакам снимки.
 Вечерта обаче ми потече носа и в неделя вече бях ни жива ни умряла, направо едва се движех. Болеше ме всеки милиметър от тялото и нямах глас. Не успях да отида на погачата на бебето на братовчед ми, но поне пратих подаръка по нашите. Днес вече съм значително по-добре, надявам се до няколко дни и хремата да ми мине напълно.

Шу, прекрасни са ти дечицата. Боян ме смая как добре се държи на дъската, сякаш цял живот е карал сноуборд. За Яна нямам думи - расте и хубавее все повече сладурката.
 Относно операцията аз бих изчакала да чуя мнението на английските доктори, щом става въпрос за рутинна операция и то в добра болница. Ако не ви хареса това, което ви кажат, винаги може да отидете при французите. Доколкото знам няма нужда да бързате, така че няколко месеца по-рано или по-късно не са от значение, а пък става въпрос за доста пари.

Кисело мляко давам съвсем от скоро. Нашата педиатърка ми е казала да не давам мляко с повече от 2% масленост. Давам го на закуска с овесени ядки, пшеничен зародиш и/или бисквити или пък за следобедна закуска, пак в комбинация с изброените неща.

Тео вече определено предпочита придвижването на два крака пред пълзенето и е станал доста бърз. Дори и навън си щъпурка уверено и не дава да го държим за ръка. Скоро ще правим и прощъпулник, но ще изчакам да ммине Великден най-вероятно.

На преглед на гърдите съм ходила само веднъж до сега и не знам дали беше точно при мамолог. Преди 6-7 години имах някакви бучки в гърдите и личния ме прати при някакъв да ми ги помачка  Mr. Green , гледа ме и на ехограф и каза, че няма нищо обезпокоително и наистина след няколко месеца изчезнаха. Живот и здраве, като спра да кърмя, ще ходя да се прегледам.

Забравих какво друго бях си намислила да пиша и ще взема най-накрая да си публикувам поста, че ще стане утре  Laughing

# 484
  • гр.Плевен
Честит рожден ден на Константин! Да расте здраво и много весело дете!

Шу, и на мен ми се иска да отида някъде за 2 - 3 дни без деца и мъж, ама скоро няма да ме огрее.  Grinning И тъй като гледам в близките около 7 години няма да е, ама поне вечер след 12 ги наритвам по леглата и аз си върша нещо само мое си.

Поли, препоръчвам Роджър Зелазни - "Донеси ми главата на принца". Фентъзи, с доста хумор в него.

Отивам да доприспя домочадието и да се отдам на себе си.  Twisted Evil

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 00:09 от margoto66

# 485
  • Варна
Аз да подкрепя напълно ТаняТ - и за Удхаус, и за операциите на Яна. Най-кратичко и обосновано казано. А за Удхаус - аз само с него си се приспивам, когато нямам сили за друго. Мярнах и Зелазни - Хрониките на Амбър ми бяха много интересни, препрочитала съм ги даже.

Честити Рожден ден на малкия Константин, да расте здрав, весел и прилично палав! Честит празник на мама Айрис и дано всичко лошо ви остави вече и да си се радвате на воля.

Искам да попитам нещо - Ния много ходи вече, страшно е бърза и непослушна Simple Smile , но ми прави впечатление, че едното си краче извива навътре, т.е. стъпва на вътрешната половина на ходилото. Като я преобувам на повивалника, пак ми се вижда, че е така извъртяно. Минавали сме 2 прегледа при ортопед - на 2 и 8 месеца, нищо не е казвал. Оставих я да си проходи, когато реши, без проходилки и т.н. У дома ходи с онези чорапи-мокасини, навън с обувки на Делфи, смятам, че са качествени. Някакви съвети? Ще питам педиатърката, но моля мамите с по-големи деца да споделят - израстват ли се такива неща, дали да се притеснявам. Знам, че много деца ходят на пръсти или нещо друго "бъркат" в походката, но все пак ...... да не се изкриви това краче ......  newsm78

# 486
  • София
Бухта, аз Ники съм го водила на ортопед като проходи стабилно (така ми беше препоръчал самият той, като ходихме да му гледа тазобедрените стави, като бебе) и след това като навърши три години, за да види как се е оформил свода. Сега Тео също ще го водя.
 На мен пък ми се струва, че много разкрачен ходи  Thinking, но най-вероятно прекалено се вглеждаме. То по-добре така, отколкото да не им обръщаме внимание, де. Аз лично предпочитам да отида и да си платя да ме успокоят, отколкото все да се терзая има ли му аджеба нещо, или не.

Сетих се и друго какво щях да пиша. Аз лично не празнувам на Цветница  Naughty нито пък на друг ден в годината. Преди няколко години ми казаха, че имало цвете Вероника, но някак не го чувствам като да ми е имен ден и така си карам. 
 Опитвали са се и на 17 септември да ме карат да черпя, защото съм кръстена на баба си Вера, но аз и тогава не празнувам

Много ви се чудя как се приспивате с книги. Аз като се зачета и ми стане интересно, въобще не ми се приспива и не оставям книгата, докато не я прочета. Това е и причината скоро да не съм подхващала книжлета, защото знам, че няма кой да ме остави да си чета на спокойствие. Иначе много харесвам Стивън Кинг, Артър Хейли и Джон Гришам. На Пратчет тръгнах преди време да чета Килимените хора, но нещо не ми тръгна и така си остана.

Леле, то почти два часа станало, а аз още ровя като кокошка из нета, вместо да си лягам  ooooh!

# 487

Леле, то почти два часа станало, а аз още ровя като кокошка из нета, вместо да си лягам  ooooh!

Хихих,не си сама!  hahaha

# 488
  • Варна
Добро утро!
Вчера нямах нет и направо се почувствах в изолация от света (особено в това дъждовно време, когато не можеш да мръднеш от къщи). Не осъзнавах колко съм пристрастена към "влизането уж за малко" в любимите ми сайтове Crazy
Честито на Константин и на другите пропуснати от мен рожденици! Честито на патерица и на именниците с прекрасните имена на цветя! Честито на християнчетата!
Днес имаме годишнина с мъжа ми - 7 прекрасни години, от които въпреки трудностите и чат-пат някое скандалче, равносметката ми е повече от добра  Heart Eyes Мислехме да ходим някъде с приспиване за повода, но сега пък няма лев Sad Очаквам с нетърпение Великденските празници, че да оставим децата на бабите и да обиколим кафенцата с приятели като мома и ерген (макар и в Добрич). В този смисъл, Шу, напълно нормално е да ти писва от непрекъснатата 24-часова отговорност за децата. Моята мечта е да ги оставя за един ден и да обикалям магазините с часове, да ида на масаж, на козметик - въобще да се поглезя. Но уви, дори шопинга е обвързан предимно с това от какво имат нужда децата, и ако остане нещо, тогава и аз мога да намажа  Crazy
За книгите - в момента чета "11минути" на Пауло Коелю, но честно казано не бих я препоръчала с две ръце.
Щях да се доизказвам по "дискусията" за обечките (да не би случайно да си остана недоизказана Mr. Green), но няма да зачеквам пак темата, и без друго Веси е изказала мислите ми Peace
Днес времето се очертава хубаво, затова ставам да чистя, че да излезем навреме. Хубав ден!

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 08:51 от Gery Moore

# 489
  • Костинброд
Добро утро и от мен.
Честити християнчета на ТаняТ,veroniki и stasi-Бог да е с вас.
Честит рожден ден на Константин на патеричка.
Аз имам една молба-моля мамата,която ще прави новия колаж ако може да вземе снимка на Алекс от тук http://adenis.snimka.bg/baby/bebe-aleks.482617.17799728 BlushБлагодаря.
Слънце,благодаря за отговора за питката ама дай малко инфо за ритуала де.Доколкото разбрах от снимките след като се сложи пояса всички се хващат за него и детето трябва да пристъпи така ли newsm78
За книгите и аз немога да заспя на интересна книга,но пък точно фентъзито не е моя стил четиво.Моя мъж ми се чуди как мога да чета исторически и биографични книги без грам диалог в тях Rolling EyesНо напоследък чета по-леки книжки,защото нямам особенно време да се задълбочавам.От творчеството на Пауло Коелю не съм очарована.
Това е от мен засега.Лек и усмихнат ден.

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 09:24 от adenis

# 490
  • София
Аз да подкрепя напълно ТаняТ - и за Удхаус, и за операциите на Яна. Най-кратичко и обосновано казано. А за Удхаус - аз само с него си се приспивам, когато нямам сили за друго. Мярнах и Зелазни - Хрониките на Амбър ми бяха много интересни, препрочитала съм ги даже.

Честити Рожден ден на малкия Константин, да расте здрав, весел и прилично палав! Честит празник на мама Айрис и дано всичко лошо ви остави вече и да си се радвате на воля.

Искам да попитам нещо - Ния много ходи вече, страшно е бърза и непослушна Simple Smile , но ми прави впечатление, че едното си краче извива навътре, т.е. стъпва на вътрешната половина на ходилото. Като я преобувам на повивалника, пак ми се вижда, че е така извъртяно. Минавали сме 2 прегледа при ортопед - на 2 и 8 месеца, нищо не е казвал. Оставих я да си проходи, когато реши, без проходилки и т.н. У дома ходи с онези чорапи-мокасини, навън с обувки на Делфи, смятам, че са качествени. Някакви съвети? Ще питам педиатърката, но моля мамите с по-големи деца да споделят - израстват ли се такива неща, дали да се притеснявам. Знам, че много деца ходят на пръсти или нещо друго "бъркат" в походката, но все пак ...... да не се изкриви това краче ......  newsm78

Бухта, аз имах същите притеснения. Първо махнах чорапите и сложих обущета вкъщи, а после детето проходи стабилно и спря да го извива навътре. Само когато е уморена го прави, но вече значително по-рядко. Както ми обясниха, ако обувките значително по-голям номер, както беше в нашия случай, е възможно до стоне. Затова ги смених с по-малки.

Честито на всички рожденници и христианчета!

Вероники, къде правихте кръщенето?

У, заспивам си с книжката като стой та гледай, независимо колко ми е интересно. Затова спрях да чета на Pocket PC, че много болезнено ме удря. Иначе съм с две ръце за Тери Пратчет.

Светланка е значително по-добре, но има сополи и вече незнам как да се боря с тях. Днес ме на ДК, но сигурно ще пропуснем ваксината. За сметка на това на мен така ми тече носа, че чак са ми заглъхнали ушите Joy

# 491
  • София
Привет!  Simple Smile Как така днес няма рожденик?  Laughing Но пък има годишнина - честито на Гери Мур!   bouquet
Бухта, Алекс също си криви едното стъпалце навътре, аз също се притеснявам и ще питам педито ни дали трябва да ходим на ортопед  Tired Баткото не е правил така, та съвет не мога да дам.
Зеленко, много ми е познато това с пълзенето  Mr. Green Все отлагам прощъпулник, защото си мисля, че баш на него Алекс ще реши да долази до погачата, а не да отиде до нея  Crazy  ooooh! Когато иска си ходи, когато реши, че му е трудно - минава на 4крако придвиждане. А и не е супер стабилен като ходи, все още.
За книжките - колкото и интересни да са, ползвам ги за приспивателно  Blush Коелю, въпреки че много го плюят, че е посредствен, обичам до го чета  Embarassed В момента препрочитам Парижката Св. Богородица, не я бях чела от както я учихме в у-ще.
За релакса - имам нужда, огромна. Но както казва баща ми - ще почивам като почина  Tired

# 492
  • Стара Загора
Аденис извинявай аз не съм разбрала, че искаш инфо за самия ритуал. Значи: Пъхнахме кравая на кръста на Симона и всяко едно дете ( и майките) си чупят от питката и бягат, за да "бяга" и тя после без да се спъва. След като минат всички, се нареждат предметите и детето се пуска само да отиде и да си хване предмет, за да се разбере каква ще е професията му. Симона се чуди 10 мин какво да си хване. Хубаво ги огледа всичките и чак тогава реагира!
Гери честит празник и от мен   bouquet

# 493
Привет и от нас Hug

Ето го и Д-р Коко зъболекар Laughing:

Содената ми питката стана страхотна и вкусна, изяде се цялата:

# 494
По въпроса за походката, аз също щях да ви пиша, но не остава време-Радо също доста си криви крачетата, стъпва понякога накриво.Мислих си че е от обувките, но вчера педиатърката го огледа много добре, каза че има добре оформен свод и тазобедрените стави са наред, просто понеже все още не е стабилен затова така понякога ходи. PeaceАма той вечно бърза занякъде и още време няма да е толкова стабилен... Rolling Eyes Каза ми да слагам отвреме навреме лявата обувка на дясното краче и обратно, но честно казано това не го разбрах много добре... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт