Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 323
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Честит рожден ден на Гиновева и Виктория! Да са красиви, ухажвани и много обичани дълги години! И да радват мама и тате!

Ние днес благополучно се прибрахме и сега героите (тате и син) са уморени и сладко спят, а мама си наваксва по форумите! Видях, че Мама-бебчо е писала за срещата, но и аз да си кажа - много съм доволна, че се запознахме. Адашчето е сладур и е взело очите на мама. Мъж с характер се очертава, като всички мартенчета. И съвсем по мъжки се впечатли от топката, но и на адаша си обърна внимание. И баткото беше сладур, но то какво да очакваш при такава мама Wink

Шуши, и Митко се зажглежда по триколки и тротинетки, но смятам да го изчакам да си покара малко камиончетата за бутане, че цял автопарк сме събрали, а още само им върти волана или гумите.

И да не пропусна - Воистина воскресе! Дано да възкръсне и светлината в душите ни!

Нинче, избягвам да давам съвети за отглеждане на дете, но ще си позволя един към теб - недей да учиш детето да пишка при течаща вода. На мен такъв силен условен рефлекс ми бяха създали, че години наред щом завалеше дъжд, тичах към тоалетната. Добре, че децата в училище не се усетиха, че щях да си имам проблеми. Все още има позив за тоалетна, щом чуя течаща вода, но поне сега вече е доста по-слаб.

Като ви чета преживяванията покрай зъбките и ми се изправя косата (а тя си е къдрава). Ние още си имаме само 8, но от две седмици се лигави като за световно (до сега не го е правил), а от няколко дни е неспокоен нощем, та сигурно кътник ни расте. Днес цял ден беше крив, дреме и пищи, плаче насън и не мога да го събудя, заспива 4 пъти през деня за чалко и ми вися на гърдата по целия път от Благоевград до нас (за протокола - на връщане минахме през Люлин, че тате имаше малко работа и чак тогава се прибрахме в Младост).

# 661
  • София
Аз проспах възкресението  Embarassed Воистина възкресе!
Със закъснение  Embarassed Честита първа годинка на Виктория! Да расте здрава и щастлива! Да радва много мама и тате!
Само ние ли сме кореняци софиянци и сме останали в София за празниците? Бяхме на гости 2 дни с преспиване при свекървата и Вики много се кефеше на двора, запозна се от близо с флората и фауната. Като се затопли, ще ходим по-често   grinning039
Tony_st, Виктория също се събужда с рев понякога, но мисля, че е от зъби, а не от социалния й живот примерно.
slancetoo, в предаване за алергиите в детска възраст казаха, че се израствали някои алергии. Имало вариант при малки дечица да се пребори алергията след изследвания. Може да разпиташ по въпроса някой специалист.
vasida, чесно ти казвам, че се скъсах от смях на твоя пост  Joy  твоя син може да ходи сам, но пък мойта щерка е най-хубава  smile3534 а пък мъжете и ние си ги обичаме Heart Eyes, просто споделяме ситуации, в които са ни ядосали в някаква степен. Няма да се лъжем, всички сме си спретвали домашни скандалчета  Simple Smile
Всички се хвалят със зъборастеж, а Вики само 3 има на 12м. В една книжка четох, че на 14-18м трябва да са с 12 зъбчета. Ние ли не сме в час или вие избързвате?
Имам проблемация с взимането на урина  Rolling Eyes на гърне не иска да сяда въобще, с пликчета нещо не ни се получава, а нали казахте, че не трябвало с памук, заради утайката. Какво да правя?

# 662
Добро утро Simple Smile
Танче, мерси за съвета, ще го взема под внимание. Peace
Крисче, ами Радо на 13 м. има 11 зъба, така че вървим точно по книгите. Mr. Green
Уффф, тук вали и се очертава да е така цял ден, ей сега като се събудим и ще ходим до лекарката. Praynig

# 663
Добро утро  Grinning

Гледам много зъби пак са се показали. Ние си нямаме нов зъб от нколко месеца  Whistling Все още сме си с 8 и нещо не виждам признаци кътниците да се показват скоро. Ама аз и не мога да ги познавам много кога ще изникват, докаот не се пкажат почти  Laughing

За алергиите да кажа, че в тази възраст не се правят никакви изследвания освен, ако не е нещо много сериозно и създаващо серозни здравословни проблеми. Маги мина по пътя на ходене по алерголози и изследвания на 2год, заради лудатата си баба /майка ми/  Close Сега много съжалявам, че въобще й се вързах на акъла  Crossing Arms Сумати доктори след това ми казаха, а го прочетох и на много места, че изследванията за алергия на толкова малки деца въобще не са показателни. Те се менели постоянно и ако се направи същото изследване след 6мес, ще посочи друго. Освен това лекарствата за толкова малки деца са 2-3 /в общия случай/ Така, че с изследване или без - ще се изпише един сироп и едни капки и това е  Wink Така, че аз бих отишла до педито да ми каже кое от сиропчетата да купя и как да започна да го давам и толкова  Peace
А хранителните алергии се хващат най-трудно. Освен, ако не е някаква силно изразителна. И аз от време на време все се обривам от нещо, но още не мога да хвана какъв ми е проблема  Laughing

Нинка  Hug за теб и Радо  Grinning

Днес май няма да става за разходки  Rolling Eyes Дано поне да не вали та да излезнем с количката да напазаруваме.

Хайде ние отиваме да закусваме, че мен и гимнастика ме чака след това  Crazy Че покрай тези козунаци, сега трябв да ги смъкваме  Laughing

# 664
Леле, леле колко сте изписали не е истина!

Воистина восресе! Честит ви Великден!  Hug

Честит рожден ден на Вики на Деси и на Гиновева!  Hug Да растете здрави, умни, красиви и щастливи деца!

Ние в Плевен си направихме нещо като импровизирана форумска срещичка (на няколко пъти) с Вили и Алек, Шуши и Маргото и техните красавици.  Hug Снимков материал чакаме от Вили, че с нейния фотоапарат снимахме.

Аз имам мускулна треска от цялото обикаляне - не сме се спрели тези 3 дни. На всичкото отгоре от разходката онзи ден в градската градина сме настинали и тримата и кихаме един през друг. Пусто време - с такива температурни амплитуди, нищо чудно, че сме в това положение. Дано само с това се разминем де.

Крисче, не знам какво да те посъветвам.. Ние с пликчетата с отвор и лепенка успявахме, все от 2рия път.  Thinking

Понеже бях повдигнала темата за кашите Блевит (така и не стигнахме до ХИТ-а, че в магазинчето бяха заредили) - да ви питам нещо: купували ли сте от кашата с мед и крем (прах, де) от лешници и бадеми? И дали сте давали от нея. Добре знам за меда, но се чудех дали от каша може да му стане нещо..  newsm78 Все пак е обработен един вид. Не знам дали спорите биха могли да предизвикат някаква реакция. Ако изобщо може да се случи де. Че нали си е до организъм все пак, а и не сме бебета на 6м.

Това за алергиите е много наболяла тема в последните 10-15г в целия свят. Още май не се знае много за тях..  newsm78 Аз също получавам обрив от "въздуха". Понякога буквално. Всеки път като сменя климата например, се обривам. Все едно комар ме е хапал, ама яко. Даже вчера като се прибрахме вкъщи мернах 3 броя на десния крак.  #Cussing out Направо ми е писнало вече да се мажа с гелове, за да не ги разчесвам.

Днес дано поспре вятъра, че да излезем за малко поне..  Whistling

Веси, и ние нямаме зъб от 3-4 месеца май..  newsm78

# 665
  • София - Рим и обратно
Здравейте от нас Hug Завърнахме се от София, беше ужасно кратко и не го усетихме Sad Затова пък програмата беше запълнена до пръсване, разходки до насита, бях забравила колко е приятно да си гледаш детето в БГ /колкото и смешно и тъпо да звучи/, сега си чакам Юни месец да се върнем пак, луда работа съм Rolling Eyes.
Честито на всички рожденици от миналите дни и честити светли Великденски празници на всички ни  bouquet Hug
Не съм чела още темата назад, но най бавничко е вървяла тези дни. Мернах само колко мнооооого зъби имат повечето дребоси, нашите си стоят само 4 от около 3 месеца. Но не бързам де, все ще излязат Whistling
Отивам да оправям багажите /някой ако види шестте буци краве сирене в хладилника, ще ме помисли за не в ред Crazy, ама Софи толкова си обича попарата сутрин.../. Лек ден на всички.

# 666
Добро утро!
Минаха и тези празници. Сега ще чакаме следващите Rolling Eyes
Моето мъжле сутринта замина за болницата и на мен сега ми е едно такова свито Sad Поне да беше хубаво времето та да можехме да се разхождаме, а сега ще откача тук ooooh!
Ние след зверските температури си имаме нов зъб. Алек вече е добре - детенцето от вчера е спокойно, папка си, спинка си, смее се. Голяма мъка беше като си спомня какво беше си мисля, че косата съвсем ще ми изсветлее (побелее) докато излезнат всичките Flutter
Снимките от срещата довечера, че майка ми снощи забравила да ги свали Rolling Eyes
От алергии като малка толкова съм страдала - безброй изследвания, бодения, лекарства, инжекции, че по едно време бяха спряли да ми правят впечатление. Силно се надявам детенце това да го пропусне и гледам да го пазя (особено от млякото - моето най слабо място)

ЧРД на патеричка на Геновева и Вики - безгрижно детство им желая newsm67

22 май по едно и също време сме писали, та аз дописвах след теб Wink

# 667
  • София
Здравейте мили момичета Simple Smile

И ние се завърнахме от обиколка по домовете на баби, дядовци, чичовци и лели, прабаби... Наистина неусетно минаха тези празници, а имахме леки опасения, че 4 дни ще ни дойдат в повечко  Embarassed Хубавото е, че успяхме и да си починем и понаспим - майка ми взимаше Бибата като я чуеше, че вече е будна и ние поспивахме до към 9-9.30-10... направо лукс. Много странно, обаче вчера като се прибрахме и се почувствахме доста изморени.... та се зачудихме София ли ни влияя така, що ли.. то и времето се скапа, а в Пловдив си беше чудничко. Сега чакам една забежка до Велинград, където и да понагреем малко кости.

Нинче, много тъжно с изгарянето на Радо. дано бързо да се оправи детето мило. Но наистина са много опасни тия пусти изгаряния. Братът на мъжа ми и до ден днешен си има доста огромен белег точно от изгаряне... Но неговото е било доста по-сериозно - подхлъзвайки се пада и се подпива в кофата, в която се топли вода с нагревател... а е бил на 2 и малко..... Абе ужас ви казвам. Всеки път като я слушам тази история и направо тръпки ме побват, а вече се замислям и какво й е било на свекърва ми... Така че наистина трябва да сме супер супер нащрек, с очи и на гърба, дето се казва.

Имам и още да ви се оплаквам, но пък да не започваме така седмицата, нищо, че е вторник

Много усмивки желая на всички и дано да има слънчице за по-приятни разходки

Ааааа и да не забравя ЧРД на всички рожденици от близките дни и специално на сладката бонбона Вики и нейната мама  Hug

# 668
Честито Възкресение Христово мили момичета!

Честит Рожден Ден на всички пораснали мъници от изминалите 1-2 седмици!

Теди вече се опитва да е пешеходец , но все още не се справя така добре! Зъби няма много- 5. Продължава да е много пакостлив и съответно аз изобщо не мога да се оправя със домашните си задължения. Единственото спасение е на вън и много му харесва да ходи хванат за една ръка.  Laughing

Нинче , много ми стана мъчно за Ради!  Hug

Доскоро! Heart Eyes

# 669
  • София
 Честит рожден ден на изтърсачетата на темата Вики и Гиновева, да са здрави и много щастливи:)   bouquet
 Ние изкарахме едни 3 много кратки "празнични дни" - в събота боядисвахме яйца и месихме козунаци с мъжа ми, в неделя гостувахме на свекърите в Банкя, а вчера посрещнахме кумовете на обяд, след което си направихме разходка в новия мол:)
 При нас също няма ново, с 4  зъбчета си е Влади, не е проходил, но се опитва да се изправи сам, без опора, служи си с вилица и лъжица, неумело, но се справя:)
Нинче, Слънце, дано се оправят бързо момчетата!
 Зеленко, е сега поне си знаете какво е положението и няма да се тревожите за храненето.
 Аз съм с гърлобол и вероятно ще ни отложат ваксината, а съответно няма и да го премерим Влади, та ще се съберат 2 месеца от последното мерене, та дано да е качил някое грамче за това време Mr. Green вчера, освен кърма няколко пъти хапна само плодово пюре и малко кълнове, но много ги хареса, не се дави от нищо, което го отдавам на фактът, че е нормално захранен на 6м. , а не ранно:)
 С нетърпение чакаме да се установи по-топличко време, че да сме по цял ден на разходки, както миналата година Simple Smile

# 670
ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН!!!

Честито и на всички които празнуваха тези дни  bouquet
Изкарахме страхотни празници и вчера си пристигнахме и ние в София. Ходихме на едно манастирче направо райско кътче... толкова хубаво и така те заражда с енергия. Беше страхотно не ни се трагваше Cry
Нинче, чувала съм за някакви мехлеми който не оставят белези от изгаряне от баба ми,ако искаш ще се поинтетересувам. Дано бързо се оправи Радо.
И ние сме само с 5 зъба.
Айде отиваме за кухнята.
Хубав ден на всички Hug

# 671
Нинче, сутринта забравих да споделя за Радо - и на мен ми стана мого мъчно. Аз имах случай с ютия като малка - може би на 3г. Както си гладеше майка ми, аз нещо си играя около кабела, дърпам го и хоп - на прасеца. Дълго имах белег. Мнооого ме болеше. Sad Знам, че медицинска пречистена мазнина (вазелин или нещо такова) с алое, градински чай или невен много помагат за белезите и бързото заздравяване.  Peace Hug

Никой ли не е купувал от кашите с мед на Блевит?   newsm78

# 672
  • София
Честит рожден ден на патеричка на Виктория на Десис   bouquet

Мойто диваненце почна вече с белите: вчера докопал дистанционното в кухнята, отворил му някак капачето, извадил батериите и до заварих с голяма радост да ги смуче Joy

Иначе днес тук още вали  Tired

# 673
Здравейте и от мен следпразнично
какво му стана на това време - много студено, все едно зимата пак се завръща. Ние се поразглезихме в последните дни с хубаво слънчице, аз взех че извадих вече тънките дрешки и то какво стана... да не бързах толкова  newsm78

Не знам зъби ли са при нас, що ли ама Лора много лошо се държи напоследък. Една нервна, една ревла ... просто се чудя какво му става на това дете. Като я храня и не иска повече да яде ми перва ръката с лъжицата или цялата купичка и да не ви казвам как хвърчи храна. И с къпането е скарана, последният път в банята беше невероятна истерия, едвам я изплакнах от пяната, от тогава не смея да повторя че знам ли какво ни чака.
Оплаках ви се хубаво, сега отивам да я проверя, дали се е събудила, че изцяло си обърка графика и заспива по никое време

# 674
  • Варна
Здравейте!
Сутринта писах, писах и накрая без да искам си изтрих поста Crazy
Първо да се похваля, че днес бяхме на кардиолог (по здравната каса) и съм много щастлива, защото дефекта на Монката се е смалил още повече newsm44 Дано скоро се оправи напълно силното ми момиче!
Нинче, съжалявам за неприятната случка с Радо, но колкото и да се опитваме, не можем да предпазим децата от всичко. Аз дори изпадам в крайности и непрекъснато ходя като квачка след Симона, за да не й се случи нещо, но това не ни е спасило от няколко ужасни падания, задавяния и т.н.
Ние имаме 4 зъба и всички излизаха с болест, така че ми се изправя косата, като се замисля още колко има да вади.
За помощта на мъжете - зависи от характера на мъжа, но и от това как го е научила жена му. Аз моя много го жаля, затова като ми кипне, първо се сърдя на себе си, че съм го свикнала така. Но аз не одобрявам и мъже, които са експлоатирани от жените си, защото историята познава и такива случаи Simple Smile
Симона се държа учудващо добре с бабите си, при все че е свикнала само с мен. В събота за първи път ще я оставям с приспиване и се надявам да се чувства добре без нас (и ние без нея Mr. Green).

Общи условия

Активация на акаунт