Мартенското ни дете от сега си мисли за море!

• 29 509
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИТКО!!!   ura   bigdance2
Да расте весело и бегрижно дете!!!

Gery,  козметичката която проби ушите на Андреа, а тя всъщност ми е добра приятелка, ми каза да й мажа ушите с килородна вода или ако не ми е гадно с урина . Аз се консултирах и с други и стигнах до извода че урината е най- добре, защото не щипе като кислородната вода, а и от неч по бързо зазравявало. Аз я мазах снощи и сутринта, след като се изпишка в гърнето топвам на едно памуче, а може и с капкомер. Целта е да капнят няколко капчиции да се размърда леко обицата, за да може когато свалиш медицинските спокойно да сложиш другите, защото ако не се мърда лиммфичката която се отделя пречи на дупката да се разшири и немогат след това да се сложат други както и да се върнат педишните и за няколко дни дупката зараствала - така ми обясниха. А за постоянните обици ми каза да ги сложа поне след 2 месеца.
При нас за сега всичко и наред (да чукна на дърво) не са й зачевени ушите и ми дава да ги пипам и да ги мажа спокойно, а тя доста си ги подръпва значи не я боли.
Е, надявам се да съм ти била полезна.

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 19:17 от ansipl

# 376
Честит рожден ден на Митето! Да расте здрав и щастлив  Hug
Честито на мадамите сдобили се с обички вчера. Ние пропуснахме по същите причини като Елг.
От няколко дни и аз бера срам с детето в парка - само се лепи на чуждите играчки, особено на коли и колела и то не защото иска да се вози, а е на фаза, че всичко бута и ползва за уолкър. Ясно, че всички го правят, но аз още не съм претръпнала и ми е кофти. Отделно тя си дава всичко, обаче други дечица по-големшки около 2 год. така грубо я блъскат и удрят като посегне към техни играчки, а Мария въобще не може да се защити. Все съм на щрек ви казвам. Относно спора на мамите с по-големи дечица и болестите да ви кажа вчера 2 площадки в парка сменихме набързо щото и на двете имаше болни дечица, които не са на градина, но са в парка сред другите деца и бухаха доста, без да слагат ръка отпред.
Хубав уикенд ви желая  Hug

# 377
Честит първи рожден ден на Митко!Да расте здрав и да радва много мама и татко и всички близки! Hug

Rila всичките ти постове относно вирусите са в десетката,не бих могла да го напиша по-добре,честно!Моите адмирации! smile3501
Не ми се влиза в полемики с останалите,които взеха отношение към неразположението на Дарина-ако можеха със сигурност да кажат от къде са хванали вирус дацата им,при положение че излизат на разходки,ходят до магазина,татковците и роднините с които имат контакт също не са изолирани-ок!Но едва ли имат такива способности,и едва ли спират децата си от подобни социални контакти-затова тази "дискусия" за мен е безсмислена. Stop

Елг с Дарина сме излизали с уокъра на Чико в парка,бях единствена с такава играчка тогава и мамите ми се чудеха на акъла защо съм я изнесла.Естествено всички малчугани на възрастта на Дари се сбутаха край него,и няколко майки ми казаха да го прибера,че бил скъп и ако го счупят трябвало да ми го плащат. Shocked Ми щом съм го изнесла и сме с други деца,мисля е нормално и те да му се порадват.Не съм от тези(има и такива),дето се фукат какво има  детето в къщи и видиш ли по мъничко му го давали да не го счупи.Не виждам смисъл да излизам с по-скъпа играчка и да се отделям от другите за да не я счупи някои.Най-малкото ще изглеждам странна,а и това,което е познато на децата от вкъщи,обикновенно не представлява интерес-гледат да вземат нещо чуждо. Wink

dobro nastroenie партито е било страхотно,а ти цялата сияеш-агейн! Heart Eyes

Gery Moore от вчера сме с обици,но още с нищо не съм промивала.Жената в салона каза от време на време да минавам с памук с кислородна вода или риванол.Не са и зачервени ушите,мърдам си спокойно обичките напред-назад и тя не реагира.Дарина като я продупчваха имаше малко кръвчица първия ден.И преди и сега ми казаха медицинските обици да ги сменя след месец,най-добре два.

ansipl това за урината ми е  Sick И друг път съм чувала за този метод при рани,но бих го пиложила само ако в радиус 10 км.няма аптека. Peace

# 378
Мерси за отговорите.
И аз не съм от тези майки дето искат да се фукат с играчки, дано не сте ме разбрали грешно. Просто ми е странно още. Пък и ние се водим нови по градинките и никоя майка не дойде да пита може ли, не може ли. То е ясно, че ще си дадем играчките, но все пак.

Хайде аз отивам да гледам ББ  hahaha

# 379
  • София
Честит рожден на малкия Митко! А също така и на вчерашните рожденници!

Не съм писала, че така ми е запушен носа, че чак не мога да гледам. Слава богу, детенце е малко по-добре, което ме радва.

Да взема отношение и аз за болестите. В момента, в който разбрах, че Светланка е болна, се обадих на майките, с чиито дечица си играха предния ден, просто да ги предупредя. Въпреки хубавото време, в момента не излизаме, за да не заразиме някое детенце. Утре обаче ще излезна, но на близката площадка, където обикновено няма дечица, че мънечкото вече откача. Според не е редно да се руска болно детенце, но всеки случай е различен. Наистина, има ситуации, при които нямаш друг избор, освен да пуснеш детето на градина. Не всеки има баби под ръка или пък бавачка. Както и да е, смятам, че по тази тема можем да спорим около 200 старници, защото всеки си има мнение. Но просто трябва да се внимава с тия болести, че са направо гадост. Дано повече не си говориме на тая тема, защото дечицата повече няма да боледуват Simple Smile

# 380
  • София
Честит рожден ден на Димитър на  ТаняТ  Tada newsm59 Tada

Ние днес бяхме "градска отпуска" и спретнахме една мини-Люлинска среща - този път в "горен" Люлин. Получи се неочаквано добра комбинация и изкарахме чудесно. Калин беше "най-големият", но се държа като най-голямото бебе... всички се поразходиха, мой калпазан показа как може да пълзи и да се тръшка... на няколко пъти аха-аха да го грабна и да потъна в земята от срам... Най-много си изпати Айрис, пред нея вече за втори път се излагаме смъртоносно, и то пак по същия маршрут  Tired
Не знам колко от вас ще ме разберат правилно, но щом влязохме в Бейби мол-а, направо ми се дорева... от любимата поредица книжки на Калин имало още поне 5, които не бях виждала в Козлодуй.... имаше толкова богат избор на всичко, и то на едно място... честно, приплака ми се...

И накрая да питам нещо странно за ползващите гърне. Да сте забелязали проблем, когато гърнето не е наоколо, напр. на разходка  newsm78

# 381
Честит рожден ден на Димитър, много здраве му желая, да бъде весел, щастлив и гордост за мама и тате.

# 382
  • София
Зеленко, много съжалявам, че не успяхме да дойдем, за пореден път.  Sad А така ми се искаше да ви видя... Алекс спа до късно, докато се храним и обличаме стана 14.30ч  Rolling Eyes Вие докога сте тук?
Рила, и аз ще те поздравя за усърдието и желанието да обясняваш. Аз, честно - нямам нерви и за това. Водила съм Ивайло кашлящ на градина (но не и в случаите, когато пие АБ) Всеки път е с позволението от педито ни и обяснение от нейна страна, че не е заразен, а кашлицата продължава доста по-дълго. Но този спор е вечен. Мисля, че ще го дъвчем и след като тръгнат нашите хлапета по детски заведения  Crazy  Tired
Ще ме прощават майките на момиченца, но просто не мога да си представя кое би ме накарало още на тази възраст да им дупча ушите.  Rolling Eyes Знам, че никой не ме пита, но не се въздържах  Embarassed
Ох, аз не можах да видя снимките от рд на Марти, ще пробвам пак.

# 383
  • София - Рим и обратно

Ще ме прощават майките на момиченца, но просто не мога да си представя кое би ме накарало още на тази възраст да им дупча ушите.  Rolling Eyes Знам, че никой не ме пита, но не се въздържах  Embarassed

Оууу не си сама  Crazy Аз съм с 2 момиченца, но ушите ще си ги дупчат те, като пораснат ако държат, аз не отговарям Whistling.
Не, че нещо ще им стане, просто не ми харесва, не че и мен някой ме пита Mr. Green

# 384
  • Варна
Зa дупченето на ушите - на мен ми харесва и затова го направих и при двете си щерки малко след годинката. Не им пречат и според мен стоят красиво. Не виждам с какво мога да им навредя и защо да го отлагам или да оставям избора на тях. Това са просто дупки и ако след време не им харесват (в което се съмнявам, по-скоро ще си направят по още няколко Crazy) просто няма да носят обеци Peace
Благодаря на всички за отговорите за промиването на ушичките Hug
Ние току-що се прибрахме от гости, където Симона така и не заспа, въпреки че умираше за сън.  Лека нощ и хубав уикенд!

# 385
Искам от все сърце да честитя на всички рожденници и да им пожелая най-вече здраве, пак здраве и щастливо детство!

ЧРД и на днешния рожденик Митко- Таня, да ви е жив и здрав и много радост да ви носи!!!

Аз се запилях за известно време, малко по чужбина, после много работа и така...Постарах се да изчета обаче темите, пълни с празнична атмосфера и страхотни снимки Simple Smile

Виждам, че много дечица вече са проходили, моята мързеланка още е далеч от това постижение, много я страх и върви само с две ръце хваната под 45 градуса наклон Crazy, от няколко дни поне се осмели да се придвижва лекичко по мебелите и на това се радвам Simple Smile

СЗА, видях, че се интересуваш за кръщенето. Моето момченце го кръстихме на 6 години, но не съм се сблъсквала с твоя проблем. Ние също искахме да е по-голям и да разбира какво се случва. За него беше един хубав празник( а докато траеше церемонията се опита да играе със свещта като със сабя Crazy с другото момченце което кръщаваха, та не скуча). А за рождения ден щом Гого има желание да празнува на такова място, довери му се. Всяка година нататък желанията им се променят Simple Smile

И аз започнах битката с килограмите Whistlingи искам да ви питам- правите ли упражнения за стягане и мажете ли се с нещо, че моето коремче доста е зле и незнам като отслабна какво ще се случи с кожата? Имам доста да свалям-поне 10, а и лято идва...

# 386
  • гр.Плевен
Честит рожден ден на Митко! Да здрав, весел и много послушен за радост на мама и тати.

За играчките - аз пък срещам друг проблем по детските площадки, майките постоянно си дърпат децата, за да не взимат на Михаела играчките дори, когато тя не си играе с тях. Направо ми омръзна да обяснявам, че все пак са деца и няма нищо лошо да си поиграят с нашите играчки. Абе явно хора всякакви  newsm78

За дупченето на ушите - аз моите съм си ги пробила на 23 години и не съжалявам, че съм го направила толкова късно. По-добре сами да си решат кога. А може би и къде  #Crazy Joy

# 387
  • София
Честити годинки на всички рожденници, включително тези които сме пропуснали.
И аз немога да влезна в албума да разгледам снимките, НИКАК!
Elwing, аз съм с момиче и също се чудя защо толко бързат мамите с дупченето на уши. За кой ги гласят с обици? А Gery Moore ме разби Shocked При появил се проблем при първата щерка, не бих повторила грешката  Naughty Моята също ще ги продупчи когато сама реши  Simple Smile
shushi_13, преди няколко дни едно момченце на 1,5г два пъти удари безпричинно 2 годишната щерка на моя приятелка. Реакцията на баба му, вместо да му се скара, беше хихикане и похвала, че той бил малко по-буен #2gunfire Идеше ми да скоча и да я размятам тая баба, ама приятелката ми ме спря. Ей полудявам от такива случки  #Cussing out Писнало ми е от безотговони хора Crossing Arms
За болестите само да кажа, че те а навсякъде. В стерилна среда под стъклен похлупак ли да ги държим децата, че да ги опазим? newsm78
margoto66, много хора най-обичат да делят на едно и  мислят, че всички са егоисти, като тях
Още нещо щях да пиша, но съвсем съм оглупяла напоследък  Embarassed

# 388
  • Варна
аз съм с момиче и също се чудя защо толко бързат мамите с дупченето на уши. За кой ги гласят с обици? А Gery Moore ме разби Shocked При появил се проблем при първата щерка, не бих повторила грешката  Naughty
Това ще се направя, че не съм го прочела, защото нямам никакво намерение да се оправдавам. Ако искаш, приеми, че съм майка-садистка. Ще кажа само, че от такава грешка не са застраховани и 20-годишните, но пък Криси нищо не разбра от корекцията. Не допусках, че това пробиване на уши може толкова да ви възмути. Хубав ден!

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 07:27 от Gery Moore

# 389
  • София
Добро утро!
Гери Мур, не съм искала да пораждам поредния спор  Rolling Eyes , изнинявам се, че изобщо подхванах темата! Никак не съм възмутена, просто се чудех  Hug Моите уши са сравнително късно продупчени, към 6г., и сигурно затова разсъждавам така. Харесвам момиченца с обички, но самата процедура не бих изтърпяла да гледам, честно. Виж, момченца на по 2-3години с обици (защото съм виждала доста) вече ми идват в повече  Stop Sick Извинявам се още веднъж, ако съм засегнала някой!  Hug Hug Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт