Отговори
# 180
  • София
Здравейте Simple Smile

Милкюз, за морбили: шарката е от най-заразните, вероятността да се заразиш ако си в стая със заразен е между 97 и 100%. Не носи рискове за увреждания на плода, но се кара тежко (с много висока температура) и заради това повишава риска от преждевременно раждане и спонтанен аборт. Симптомите в началото са като на всеки грип - хрема, температура и кашлица. Обривът избива на 4, 5-ти ден. Абе... аз не бих рискувала... В момента има епидемия. Болният е заразен два дни преди проявата на първите симптоми - хрема и кашлица до 2-3 дни след избиването на обрива.

За присъствието на таткото - и аз много искам, ама май той се страхува, така че няма да стане моята...

# 181
  • Варна
Ох, май аз в стремежа си всичко да е колкото се може по-подробно ви обърках.
Парите се пращат на моята сметка, а ние с Alexova  се оправяме после.
Ако искате да ви пусна само таблица със сумите?

# 182
Момичета,
поръчката от АСДА се плаща от ПЕПСИ, затова всички пускате паричките на нейната сметка. Постарайте се да бъде до утре на обяд, за да получим др. седмица нещата си.
Посредника има офис в софия, аз ще взема и разпределя нещата по дадения от пепси списък, за да не пътуват два пъти нещата за софийските мами.

Ние в София ще си направим една срещичка и всеки ще си получи пликчето.

Тези, които не са от София и Варна могат да  преведат малко повече парички, за да мога да им ги пратя по куриер или поща, кой както иска. Пепси ще ми ги прати на мен, но ако имате друга идея кажете.

Всеки вижда колко неща има, дамо Диди 24 има 27 и незнам колко ще излезе нйната пратка до Стара Загора.
На останалите, ако ви е удобно да ви ги пусна с куриер, за ваша сметка доставка, ще е на-лесно.
За диди също, че пратките по пощата не могат да бъдат за сметка на получателя доклкото знам.

# 183
cecile, благодаря за инфото, то и аз работя седнала по цял ден и доста съм се обездвижила, може и това да е, но най-логично е да е от разтягането на връзките. Ще лягам и аз довечера с възглавницата.

# 184
  • С-я
Сори, ама не знам къде е сметката на Пепси. Може ли и тя да се качи в пощата?

# 185
  • Варна
Момичета, пуснах табличката със сумите и всичко останало в пощата.  Peace
Преведох.  Peace
Още веднъж благодаря за сраранието и организацията на теб и Алексова!  Hug
Нямам търпение да получим дрешките.  Heart Eyes

# 186
Аз имам едно питане относно доставките от АСДА. Тази сума в червено крайна сума ли е за превеждане, понеже виждам има една графа "досавка софия-варна" и в нея няма нищо.
И другият ми въпрос е аз понеже съм от Бургас, на мене кой ще ми прати поръчката Алексова или Пепси?

# 187
Киди, аз ще ти я пратя, по куриер за твоя сметка.

Това устройва ли те? Ще чакам и точен адрес на всички, извън София и Варна.

# 188
Да устройваме, но понеже не бях разбрала затова питам.

# 189
Сори, ама не знам къде е сметката на Пепси. Може ли и тя да се качи в пощата?

Сметката е в пощата

# 190
Милкуз, току-що говорих с педиатърката ни по повод това морбили, че отдавна се канех.Тя каза следното: децата ни са ваксинирани, но ние самите, нашето поколение, сме с моноваксина, която е с трайност 5-6 години. Последната имунизация против морбили, която сме имали, е на 12 год - т.е. сега тя вече не важи. Сподели ми за нейна пациентка - момиченце на 7 години, която е лежала във Втора градска за пневмония, майката е лежала с нея и е изкарала морбили на 40 години. Детето не се е разболяло.
Препоръката й беше изобщо да избягвам контактите с деца!
Така че - аз не бих рискувала в твоя случай.
Прецени си сама, заслужава ли си риска?

Иначе, лекарката ни е Ранева от 25 ДКЦ.

# 191
ivetka79, надявам се да бързо да се почувстваш по-добре  Hug, аз си направих сама въглавница за бременни подобна на тези която се продават - от хасе си уших дълъг ръкав с ширина 30-ина см, който напълних със силиконов пух от две нови възглавници, стана страхотна, сега я спя с възглавницата на лявата страна -  огъвам я като дъга в горния грай и главата ми ляга на нея, минава пред корема и на нивото на колене минава между двата и на нивото на глзенете излиза отзадната страна на краката, много е удобно по принцип и веднага почувствах облекчение, преди едва се завъртах в леглото и ставах от болка. Нещо такова само че без задната част : .

# 192
Пепси, преведох ти паричките веднага Wink Сигурно си ги получила, то по нета бързо става Grinning

# 193
  • Оранжевата стая
За присъствието на таткото - Ако не дойде да ражда с мен направо го напускам пък   smile3506 smile3516
ха ма ха - това дете да не е само мое - ще седи, ще гледа , ако трябва ще припада, ще го свестяваме ама плътно до мен пък!!!
Името сме го казали вече на всички, само да не ми хрумне друга идея докато родя  Mr. Green
Яйца ще боядисвам щото ми е мерак - това поверевие верно е както с нерязането на косата и тн.....
Къде е Смилянова????

# 194
  • Варна
На балкона.  wavey Слез кажи нещо, стига наднича само!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт