Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 12 част

• 43 732
  • 835
  •   1
Отговори
# 660
Много ти благодаря!

# 661
Zdraveite,ako re6a da se varna pri stariqt si 6ef kadeto mi zapo4na bremennosta i ako vzema list ot ginekolojkata koito da dokazva 4e sam bremenna ,toi dali 6te me varne(dlajen li e da me varne)

# 662
  • Пловдив
Zdraveite,ako re6a da se varna pri stariqt si 6ef kadeto mi zapo4na bremennosta i ako vzema list ot ginekolojkata koito da dokazva 4e sam bremenna ,toi dali 6te me varne(dlajen li e da me varne)

разбира се,че не е длъжен да те върне

# 663
S edna duma moga da ostana i bez rabota,a ako se zapi6a v biuroto po truda 6te vzimam li mai4instvo za dve godini ili?

# 664
  • Пловдив
търсиш друга работа,та дори фиктивно
ако не успееш и си безработна,имаш право на социално майчинство 100 лв за една година,ако доходът ти е 350 лв
бруто

да,ако си безработна нямаш право на 2 г,а на това,което ти писах на предната страница в темата

# 665
Zdraveite,iskam da popitam: v momenta sam bremenna v 7-mi mesec.Imam dete na godinka i 3 meseca.6te izlqza po mai4instvo v zavareno polojenie,ako me razbirate.Kak stoqt ne6tata s mai4instvoto,pri rajdaneto na vtoroto mi dete,parvoto 6te bade na godinka i polovina.Ima li na4in tazi polovin godina da prodalja da polu4avam mai4instvo,demek-i za parvoto i za vtoroto da vzimam po 240lv.I kakvo trqbva da napravq v slu4aq.Znam 4e pri rajdaneto na vtoroto zapo4vam da polu4avam mai4instvo samo za nego i taka ot parvoto mi se gubqt 6 meseca.Ako ima na4in da ne gi gubq-spodelete kakvo da napravq.Izvinqvaite,moje tazi tema da e obsajdana,no nqmam vreme prosto da 4eta nazad.Blagodarq predvaritelno.

# 666
  • Sofia
Здравейте, бих искала да попитам ако към момента на равждането работя на трудов договор, но пък 3 месеца от началото на периода от 12 месеца за който се смята майчинството съм била в бюро по труда, това счита ли се за доход при изчислението?

# 667
  • Пловдив
месеците на борса,без работа,неплатен отпуск или отпуск за отглеждане на малко дете се смятат на 240 лв
важно е да имаш 12 м стаж през целия си живот и в момента на издаване на 45 дневния да работиш,за да взимаш майчинство

# 668
Моля, помогнете ми да разгадая следния казус. Работя, като Кметски наместник и трудовия ми договор е срочен (четиригодишен мандат). Бременна съм и ще изляза по майчинство през месец май, а договора ми е до ноември същата година. Ще ми бъде ли изплатен отпуск за цялото време или само до момента на срока на договора. И изобщо каква е "картинката", като цяло??? Ще бъда много благодарна ако някой ми отговори компетентно...

# 669
  • Пловдив
МERI,ще получаваш обезщетение през 410 те дни,нищо че ноември ти приключва договора.Но втората година няма да получаваш 240 те лв,търси фирма да те назначи фиктивно като ти изтекат 410 те дни,за да получаваш 240 те лв

# 670
  • София
Здарвейте,
незнам тук ли е мястото да питам...
Понеже понастоящем ме осигуряват на 4часа на 150лв., а искам второ дете не мога да разбера колко са осигуровкате на 600.00лв. пример, за да си ги плащам.
Дали си струва?

# 671
  • Пловдив
осигуровките за 600 лв са 226.74     лева
ще се приспадат ли 150 те лв от работадетеля,ако да-ще плащаш 170.06     лева

трудно е да се каже дали си заслужава,по принцип-да,но сега пуснаха слуха,че ще има промяна за бъдещети майки-периода щял да бъде по-голям от 12 м
но няма нищо сигурно

# 672
Здравейте! Дъщеря ми навърши една годинка на 12.08.10 г. До август месец получавах редовно майчинството си/или обезщетение за бременност и раждане/ не съм сигурна в терминологията. Септември месец не получих никакви пари, а на 07.10.10 г. получих 98 лв. Термина ми е 18.08.09 г. До сега съм взимала около 700-800 лв. Не е възможно за август да получа едва 98 лв. За септември месец до този момент не съм получила никакви пари. Какво следва да направя? Благодаря предварително!

# 673
  • Пловдив
##bvlgari##,попълнила ли си документите за отпуска до 2 г.Другото е,че 410 те дни не свършват винаги на годинката на детето.Кога ти свършват 410 те дни.
Ако си попълнила документите,зависи кога работодателят ще ги представи и дали редовна подава данни за осигуровките.Втората година си зависима от работодателя.Той подава данни и чак тогава ти превеждат 240 те лв

# 674
Да, подала съм декларация, т.е. счетоводителката каза, че я е подала. На 18.08. изтичат 410 дни. Поне парите до 18.08. да преведат. На 14.09. е подадена декларацията в НОИ. А тези 98 лв. какво значат? Много неясноти има за мен?!?

Общи условия

Активация на акаунт