Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 12 част

• 43 796
  • 835
  •   1
Отговори
# 765
Zdraveite,skoro govorih s edna s4etovoditelka,koqto sa6to e bremenna i mi kaza taka: 4e minimalnoto mai4instvo e 2 godini za po 240 lv.,no trqbva da imam 1 godina trudov staj i ne pove4e ot 2 meseca neplateni osigurovki .Kaza sa6to i 4e ot drugata godina nqmalo da ima nikakvi promeni za mai4instvoto,no ve4e kolko e istina tova neznam.Vseki govori ne6to i ve4e nz nito kakvo da pravq nito na kogo da vqrvam,savsem se obarkah.

# 766
  • Пловдив
промените са заложени в проектобюджета-дали ще ги приемат ще видим

за 12 те м стаж е права-трябва да имаш 12 м осигурителет стаж през живота и да работиш в момента на издаване на 45 дневния ти
за осигуровките-здравните ли имаш предвид-не е задължително да си само с 2 неплатени.може и да си прекъсвани здравни права-това няма отношение към болничните

# 767
Сигурно ли е, че няма да има преизчисление за майките в заварено положение за месеците до  навършване на 1 година, които са в 2011?

# 768
  • Пловдив
Сигурно ли е, че няма да има преизчисление за майките в заварено положение за месеците до  навършване на 1 година, които са в 2011?

е ти пък сигурно,от къде да е сигурно още
трябва да го обявят

# 769
Здравейте,искам да попитам нещо.След като изтече майчинството ми,работодателите ми няма да ме върнат отново,понеже бях по заместване.В момента на работа предстои 2 уволнения и шефката ми няколко пъти ми звъни ,че иска да ме вземе на работа,този път на постоянен договор. Въпросът ми е има ли някаква врътка да прекъсна майчинството си,да започна ,примерно за месец работа,после пак да излезна в майчинство.Така след като то ми свърши ще знам ,че си имам постоянна работа  newsm78

# 770
  • София
Защо трябва да се връщаш на работа и то точно сега?
Шефката ти спокойно може да подпише постоянен договор с теб и докато си първата година по майчинство, без да се налага да си го прекъсваш и да ходиш на работа.
Ако е точна, ще изтрае поне докато детето ти навърши една година.

# 771
Защо трябва да се връщаш на работа и то точно сега?
Шефката ти спокойно може да подпише постоянен договор с теб и докато си първата година по майчинство, без да се налага да си го прекъсваш и да ходиш на работа.
Ако е точна, ще изтрае поне докато детето ти навърши една година.
T.e. подписваме постоянен,тя наема някоя да ме замества,докато си дойда и като стане 1 год. си отивам на работа?

# 772
S4etovoditelkata sa6to mi kaza ,4e dori da se zapi6a v biuroto po truda ili nqkoi blizak 6te me osigurqva 6tqlo da e edno i sa6to i pak sam 6tqla da vzimam za 2 godini mai4instvo ,minimum 240 lv.Vqrno li e ili ne?

# 773
Здравейте,

Нова съм във форума, затова моля да ме извините за евентуални грешки в поста ми!:)
Въпросът ми е следния- Вчера слушах по БТВ, че се планира 18 месеца трудов стаж за майчинство, а не както беше до сега 12 месеца. Аз по принцип съм бременна в 8 месец, терминът ми е на 15-12-2010, което значи, че ако всичко е наред трябва до края на тази година да си имаме бебе Simple Smile. През последната една година съм работила за 550 лв бруто, но предишните 6 месеца съм работила на минимална заплата. Знае ли се нещо повече за този закон, влязъл ли е в сила, ако не кога най- рано можем да разберем дали изобщо ще влезе, в случая ако влезе според вас аз заварено положение ли оставам от 2010 година( т. е да ми изчисляват майчинските по последната 1 година, което ще е доста по- добре!) или и мен ще ме хванат промените? Мисля си,че като цяло е отвратително това да се занимават с майките- бъдещи и настоящи- защото така или иначе много малко от нас вземат наистина достатъчно пари , за да си гледат нормално децата... Много е гнусна цялата ситуация с този нов закон и дано не влезе в сила, защото съм сигурна, че много от нас само ще загубят от това...

Благодаря предварително за коментарите!

# 774
Гнусна е ситуацията до толкова, долкото държавата ни даде вратичка да я връткаме и ния я връткахм, т.е. в момента, в който забременеем започвахме да се осигуряване на повече пари. Просто ще ограничат връткането, няма да го спрат напълно Peace

# 775
  • Пловдив
S4etovoditelkata sa6to mi kaza ,4e dori da se zapi6a v biuroto po truda ili nqkoi blizak 6te me osigurqva 6tqlo da e edno i sa6to i pak sam 6tqla da vzimam za 2 godini mai4instvo ,minimum 240 lv.Vqrno li e ili ne?

не

GodaiVa ,не може да подпишеш договор докато си в обезщетение за бременност и раждане.трябва да го прекъснеш и да отработиш 1 ден на този новия ти договор.но не съм сигурна,че после може да си възстановиш обезщетението.пиши мейл на нои

mimeto103 ,не е влязло в сила-ще е от 1 януари.а ти би трябвало да си заварено положение

# 776
Здравейте! Имам един въпрос, който се отнася за новия закон, който са измислили - за 18 месеца осигуровки. Термина ми е на 14.01.2011г. 45-те дни ми се падат в края на ноември. Та въпроса ми е - ако се приеме този закон мен ще ме "хване" ли ?

# 777
  • Пловдив
Та въпроса ми е - ако се приеме този закон мен ще ме "хване" ли ?

не би трябвало,но не е ясно още

# 778
Здравейте, да питам: февруари ще подавам молба за детските.Въпросът ми е тъй като малкият ще стане на 1.1 година трябва ли да взимам бележка от работата след като съм в майчинство?
Благодаря предварително за отговора.  bouquet

# 779
Здравейте, да питам: февруари ще подавам молба за детските.Въпросът ми е тъй като малкият ще стане на 1.1 година трябва ли да взимам бележка от работата след като съм в майчинство?
Благодаря предварително за отговора.  bouquet
Да. Бележката ще е с нулев брутен доход.

Общи условия

Активация на акаунт