Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 12 част

• 43 704
  • 835
  •   1
Отговори
# 780
  • Пловдив
.

# 781
  • Варна
Здравейте! Термина ми е на 21.05.2011г. Базата ми за майчинските кой месеци ще бъде? А ако се приеме новия закон, отново коя ще ми е базата за майчинските? Благодаря ВИ!

# 782
  • Пловдив
ако се приеме 18 те м,от април включително връщаш 18 месеца-май не ти влиза в базата
ако е 12 м-май10-април11

# 783
Аз го писах в една друга тема, но не съм сигурна, че точно там му беше мястото (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=535799), тааа:

Маминки,
просто да ви питам - какво мислите за новата "идея" на правителството сумите да се изчисляват не върху последните 12 месеца, а на база 18 месеца? Казаха, че искали да го въведат от 2011, за да престанели "злоупотребите" (разбирай това, което сте описали по-горе, което според мен далеч не е злоупотреба, защото ти така или иначе внасяш нещо в касата, а не точиш пари ей така от нищото). Аз смятам, че това е адски грозно - изправени сме пред проблема с демографския срив, всеки ден разни мошеници точат ДДС, еврофондове и не знам си какво и накрая искат да изкарат майките най-големите лъжци в държавата! Ако наистина приемат такова нещо, вече наистина не знам... Определено смятам, че не е редно! Най-малкото, много от майките са се осигурявали на ниски доходи не по свое собствено желание, а заради работодателя си и така или иначе нямат друг избор. И да питаме управляващите - как мислят, че се гледа дете с 200-300 лева на месец?!? 

# 784
az veche sam po mai4instvo nali nqma da mene nqma da me kasae tova.Izvinqvam se za tapiq vapros.Simple Smile

# 785
  • Пловдив
az veche sam po mai4instvo nali nqma da mene nqma da me kasae tova.Izvinqvam se za tapiq vapros.Simple Smile

не,няма

# 786
Привет на всички настоящи и бъдещи мами.Имам няколко въпроса и се надявам тук да успея да намеря отговорите им.С приятеля ми плануваме да станем мама и тате/а и много искаме/.Аз съм на 22 г и работя от 20.02.2009г на 4 часа в хранителен магазин и ме осигуряват на 170лв/още малко ще станат 2 години там/.Въпроса ми е-как ще ми се изчислява майчинството и какво ще бъде то за 1-та и 2-та година.Има ли смисъл да започна да се осигурявам на по-висока заплата/напр. 1000-лв/.Прието ли е вече да се изчислява назад 18м.Също така искам да вметна,4е имам още 2г трудов стаж-те ще се вземат ли в предвид.Предварително много ви благодаря!

# 787
  • Пловдив
Привет на всички настоящи и бъдещи мами.Имам няколко въпроса и се надявам тук да успея да намеря отговорите им.С приятеля ми плануваме да станем мама и тате/а и много искаме/.Аз съм на 22 г и работя от 20.02.2009г на 4 часа в хранителен магазин и ме осигуряват на 170лв/още малко ще станат 2 години там/.Въпроса ми е-как ще ми се изчислява майчинството и какво ще бъде то за 1-та и 2-та година.Има ли смисъл да започна да се осигурявам на по-висока заплата/напр. 1000-лв/.Прието ли е вече да се изчислява назад 18м.Също така искам да вметна,4е имам още 2г трудов стаж-те ще се вземат ли в предвид.Предварително много ви благодаря!

за 18 те м не е прието още
в момента е 12 м-ще ти гледат дохода 12 м назад от 45 дневния ти болничен.тези осигуровки на 170 лв много те свалят обаче.може като забремеен да започнеш да се осиг на нещо по-високо.но тогава пак пиши,за да видим дали има смисъл

# 788
А в моето положение,ако не се осигурявам на повече-ще мога ли да вземам минималното-240лв и през 2те г.?една позната така ми беше казала

# 789
  • Пловдив
А в моето положение,ако не се осигурявам на повече-ще мога ли да вземам минималното-240лв и през 2те г.?една позната така ми беше казала

да,ако останеш на 170 те лв,ще взимаш 2 г минималното,което за 2010 г  е  240 лв

# 790
ако изляза болнични още в началото на бременноста при положение че ме осигуряват на 260 лв.колко лева майчинство ще получавам

# 791
  • Пловдив
ако изляза болнични още в началото на бременноста при положение че ме осигуряват на 260 лв.колко лева майчинство ще получавам

минималното 240 лв
болничния докрая не ти сваля обезщетението

# 792
  • Бургас
Записвам се и аз да ви следя, че ми е интересно. С тези закони, човек не може да разбере - само предложение ли са или са приети. Медиите само всяват разни паники и повтарят като грамофонни плочи.

# 793
Здравеите искам да ви попитам в момента съм бременна терминът ми е  на  16 май за последните две години се осигурявам въпросът ми дали ще ме хване новия закон от януари 2011 за 18-те месеца или няма защото ще съм регистрирала бременост още тази годино  2010 защото чух че когато си регистрирал бременос по стар закон си продължаваш на база него

# 794
Здравеите искам да ви попитам в момента съм бременна терминът ми е  на  16 май за последните две години се осигурявам въпросът ми дали ще ме хване новия закон от януари 2011 за 18-те месеца или няма защото ще съм регистрирала бременост още тази годино  2010 защото чух че когато си регистрирал бременос по стар закон си продължаваш на база него
Ще ви "хване" новия Кодекс. Тук не се гледа кога е регистрирана бременност. Гледа се към началната дата на болничния за 45 дни какви нормативни документи са в сила.

Общи условия

Активация на акаунт