Примерна схема за захранване - 24

• 25 429
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Аз искам моят син да свикне да пие вода и като е жаден да иска вода и затова за сега още се въздържам

# 256
Мами на по-големи "бебета", давате ли им някакво сокче вече? Гледам някакви на Хип и се чудя дали да не взема, ей-така да опита за разнообразие, че моята досега не е пила никакъв сок, само вода и мляко.
Като идея става, но защо купешко ?
По добре си и цеди пресни сокчета от сезонни плодчета и зеленчуци.

# 257
  • Варна
Здравейте Simple Smile Аз малко може да не съм актуална, но този пост го пиша от известно време, така че ще го пусна Simple Smile
При нас новото е, че въведох пуешкото, а днес Дидето ме изуми като си изяде за нула време кашата елда с круши и сини сливи, без добавка от тиква! Simple Smile

Jenivas, овесените ядки, както и всички ядки, е хубаво, (но не задължително) да се накисват, с цел да се разгради фитиновата киселина, която пречи на усвояването на ценните минерали в зърнените храни.

Dilandii, не са ти смешни въпросите, всички сме били така в началото.
Между новите храни може да правиш паузи, но не е задължително, може да направиш само между първите две-три храни. Аз лично не съм правила.
Ако си почнала с картоф, когато въвеждаш тиква, например, я смесваш с него. Примерно, ако си стигнала до 30 грама картоф, слагаш към тях една-две лъжички тиква и така въвеждаш тиквата. Зеленчуците може да даваш месец, а след това да започнеш плодове и каша през втория месец, като второ хранене. Golden*Carnival e писала, че може да се смеси зеленчук с плод, но аз до колкото знам не е хубаво, защото са два различни типа храни и се обработват по различен начин от стомахчето, затова е добре плодовете и кашата да са в отделно хранене.
Двукомпонентно пюре не е хубаво да се дава, ако и двете храни в него са нови; ако едната от тях е вече давана, не е проблем. Целта е да се проследи реакцията към новата храна.

Svetly, не видях някой да е отговорил за размразяването на плодове: ако ще се консумират сурови, се размразяват в хладилник, в затворен съд, а ако ще се варят - слагат се направо замразени за варене, както зеленчуците.

Стеф, аз също съм купила на Златна нива ядки. Все още не съм давала от тях на Дидето, но аз ги опитах всичките и съм много доволна! Пилешкото месо е по-добре да е филе, според мен. При все, че бутчетата съдържат повече желязо, знам, че около костите се натрупват вредни вещества. Грамажът би трябвало да се определя в сготвено състояние.

Gaci_mama, 5 зеленчука за 25 дни не са чак толкова много, но защо бързаш да въвеждаш грах и спанак, при условие, че не си въвела морков, ориз, пащърнак, някои основни плодове, месо? (Ако си въвела само картоф, тиквичка, броколи, пипер и карфиол, както пишеш.)

Аманита, а круша пробва ли? Оризова каша също ли не харесва? Може да я смесваш с тиква.

Epifania, а пробва ли да направиш пюрето съвсем рядко - с много кърма и съвсем малко картоф?

# 258
Мами на по-големи "бебета", давате ли им някакво сокче вече? Гледам някакви на Хип и се чудя дали да не взема, ей-така да опита за разнообразие, че моята досега не е пила никакъв сок, само вода и мляко.

Точно на Хип и особено морков не препоръчвам, прясно изцеден е по-добрият вариант, според мен. Иначе и аз като гунди мисля дълго време да давам само вода.  Peace

Epifania, не се притеснявай. При положение, че ви е първа храна може бебчо да има нужда от повече време, за да осъзнае какво точно му даваш в устата, нали не е гърда.  Wink Според мен, продължи да предлагаш още няколко дни по колкото иска, без да насилваш. Чак тогава можеш да пробваш с друго. Има време, ще прояде.

Да си похваля детето, че хапва пълнозърнеста филийка с масло или крема сирене за закуска, като голямо дете  Heart Eyes и за десерт половин банан или парченца друг плод сама.  Heart Eyes Дефакто пак си яде зърнена каша с масло и плодове  Wink За обяд си яде сварените зеленчуци вече намачкани с вилица или както са на парчета - с ръка. За вечеря пак филийка.
Давайте идеи за вечеря (пък и за закуска), какво мога да предлагам, освен филийка с нещо? Сякаш изведнъж ми дойде това ново хранене, не съм подготвена. Мислех, че още доста време ще откараме с каши и пюрета.  Попара не иска.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 00:21 от Mисис T.

# 259
 Wink amanita, и аз давам елда почти всеки ден, вече много месеци ... тя не е "зърнена храна", между другото ... ами харесва й на дъщеря ми и нищо вредно не виждам. С тая подробност, че вие май изяждате двойно повече каша на нас. Аз предлагам 3 пъти на ден каша, но по 70-80 мл и обикновено единия път е точно елда с плодове.

# 260

Предвид възрастта на твоето детенце, мисля, че спокойно можеш да му предлагаш прясно изцедени сокове.

# 261
kеit, благодаря ти, че си обърнала внимание на въпроса ми   bouquet

Сега пък имам друго въпросче: как въведохте сиренето? След като съм въвела маслото, мога ли направо да предложа някакъв вид попара с масло и съвсем малко сирене и постепенно да увеличавам кол-вото му? Или е по-добре да го въведа предварително отделно, като го слагам в пюрето или кашата?

# 262
Jenivas , аз пробвах с попара, но опитите ми да я дам завършваха с  Sick
За това въведох сиренето за пет дни като го слегах в зеленчуково пюре или каша /просо, елда, овесена/.  Peace
Не мился, че има значение дали ще въведеш сиренето преди да го предложиш в комбинация с вече въведеното масло.
В пюретата и до сега слагам и от двете.

Предлагам все още всеки ден закуска с променлив успех. От днес яде био к.мляко Хармоника с бишкоти на Плазмон. Това поне се хареса.
Лично аз не обичам вкуса на сиренето с нещо сладникаво, в случая плод, и поради тази причина не бих го предложила.
Но ти пробвай, може да се хареса.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 09:48 от Франческа Салиери

# 263
Франческа, мерси Simple Smile Аз тъкмо мислех да те питам дали имате напредък със закуската, че нали беше споменала, че детенце я отказва? Ти продължаваш ли да предлагаш всеки ден закуска при това положение? И още нещо, ако сложа в кашата например сирене, мога ли да сложа в нея и плод?

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 09:49 от Jenivas

# 264

Gaci_mama, 5 зеленчука за 25 дни не са чак толкова много, но защо бързаш да въвеждаш грах и спанак, при условие, че не си въвела морков, ориз, пащърнак, някои основни плодове, месо? (Ако си въвела само картоф, тиквичка, броколи, пипер и карфиол, както пишеш.)

То не че броколи и карфиол е добре за тая възръст........

# 265
Много ви благодаря за отговорите, Кейт - на теб специално за Златната нива Hug Значи да ги предлагам спокойно.

Мисис Т - браво на вас Grinning Мечтая си за момента, в който и моят син ще заръфа филийка като голям човек... Heart Eyes Идеи за закуска във вашия случай не мога да предложа, тъй като не съм стигнала до там още, но много други мамчета ще ти дадат идеи.

Жени - аз тези дни също съм на тема сирене (сега въвеждам масло), та мисля да го слагам в сутрешната каша - правя просо с масло, сега и сирене като добавя, надявам се да се приеме добре. Вчера купих и пшеничен грис, да пробвам рецептата на Нели Grinning

# 266
  • вече Пловдив
Аз сиренето го сложих най-напред по малко в зеленчуковото пюре и после предложих класическа попара. Хич не й хареса в началото, но изведнъж взе да й се услажда. Иначе Бела много харесва чисто сиренце, като й го давам с лъжичка.
Мисис Т, браво и от мен за вашите умения  Wink. Как предлагаш филийката - на парченца за ядене с ръка или да ръфка със зъби? newsm78
Пак да питам как предлагате червената леща? Сварена с лук, морков и домат или чиста (като чорбичка)?

# 267
И аз така въведох сиренето-отначало го добавих в пюрето и то поне седмица, след това започнах видовете попари и у дома се хапват, дори класическата-т.е с хляб или сухари най-се тачи

# 268
Момичета, имам един  newsm78 смешен въпрос: Да замразя ли прясна тиква на порции за пюре или да замразя вече готова сварена, пасирана?И още един: Четох че нитратните зеленчуци се слагали във вода за 30 мин, за да се "изчистват". Вярно ли е според вас?  И ако да- обелени и почистени ли се слагат или с кората?
Благодаря предварително.  bouquet

# 269
Аз от два месеца я предлагам закуската, все още с променлив успех. Сиренето се опитах да го въведа с попара, но тотално ми се отказа и от тогава тръгна проблема с кашите. Давах го на парченце да си го яде сама и така го въведох. Филийките и ги давам на 2 (но и те самите са малки) да си ги държи сама и да ръфа, но не ме питайте какво става около нея - по пода, масата и дрехите и! Откри колко е готино да размазваш крема сирене по стъклената маса.  Crazy  Joy
Ваня1975 , колко време продължи да предлагаш попара докато я прояде?

Общи условия

Активация на акаунт