Примерна схема за захранване - 24

• 25 042
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ако варя картофите с кората /така правех преди за картофена салата за възрастните/ ги мия преди да ги сложа да се варят. СЕга, когато беля по едно картофче за Преслава го мия и с кората, но ако беля за наша манджа не ги мия преди белене. Peace
Не варя на пара. Слага се всичко и водата си завира. Peace

Дейзи, все така да хапвате ти желая! Без реакции и без протести!  Hug

# 646
Картофа измих с груба гъба и го обелих и след това пак го измих!
Бубичка благодаря -писали сме едновременно

# 647

Какво е нормалното количество месо, ако сам приготвящ пюрето? Ако говорим за 8 месечно бебе?  newsm78
Според Косе Босе:
Примерно дневно количество месо*
6- 7 месец - около 15 г. дневно
7 - 8 месец - 30 г. дневно
9 - 10 месец - 40 г. дневно
11 - 12 месец - 50-60 г. дневно
1 - 3 години - 70 - 80 г. дневно
3 - 6 години - 100 г. Дневно

Формула за количество месо
- започва се с 10 или 15 г
- всеки месец се увеличава с 5 или 10 г
- на 1 год. се достига количество между 30 и 80 г

За замразяването на продукти пак от Косе Босе:

Трайност на замразени термично обработени продукти (в месеци)
Чисто месо: 1-2
Зеленчуци: 3-4
Зеленчуци с месо: 1-2
Зеленчуков бульон: 1-2

Трайност на сурово замразени продукти (в месеци):
Месо
Пилешко: 8-10
Пиле (цяло): 12
Телешко: 6-10
Агнешко: 6-10
Свинско (без мазнина): 4-6
Свинско (с мазнина): 2-4
Мляно: 3-4
Пушено: 1
Колбаси: 1-2
Зеленчуци: 8-10
Подправки: 6-12
Плодове: 10-12
Сокове: 6-8

# 648
 Shocked Тия количества месо обаче НЕ може да са среднодневни (тоест всеки ден по толкова ...).

# 649
  • София
То въпроса е че при вас е важно това с количеството иначе аз хич не гледам вече количества и дни- като ми хрумне давам колкото преценя.

С риск да притесня някого, ще кажа, че в крайна сметка при нас влиянието на храната е минимално... аз и затова се успокоих много като се получи потвърждението  Peace

За уреда за варене на пара тип "цвете" (а.к.а. "кошничка"): завирам вода в електрическа кана, слагам уреда в тенджерата, слагам каквото ще готвя, наливам водата, слагам капака на тенджерата. Ако не се ползва вряла вода, бих сложила продуктите в началото, ако са пресни и след като заври водата, ако са замразени  Peace

# 650
campanula, gundie, зеленко, благодаря за отговорите! Аз до сега давам месо през ден, но моята госпожица яде само купешки пюрета и си мисля, че за нейната възраст месото в тях вече й е малко (по 15 г през ден). Затова мисля да мина на схемата 2:1.
А за киселото мляко освен gundie никой друг не ми отговори... Rolling Eyes

# 651
Кисело мляко дадох вчера 1-2 лъжички чисто, за опитване. Не мога даже да преценя дали го хареса, понеже хем искаше още, хем плюеше.  Laughing Утре мисля да и дам пак с малко плодово пюре, но се чудех дали да не е изцедено, че така става много рядко.  Thinking

Аз варя зеленчуците на пара в кошничка. Започвам да ги приготвям - белене, рязане и т.н., същевременно слагам тенджрерата със студена вода и кошничката на котлона и като съм готова със зеленчуците ги слагам вътре. Водата в повечето случаи не е завряла още.

Някъде бях чела в подфорума рецепта за торта, подходяща за консумация на 1 годинка, но не я намирам.  Confused Някой сеща ли се за нея?

# 652
МисисТ., http://vkuhniata.wordpress.com/category/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5 … 0%B5%D1%86%D0%B0/ - и аз мисля да направя пробна тези дни.  Wink

# 653
  • Видин
Между другото, не знам дали сте я срещали тази темичка, но ми се струва адски полезна - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458003.0
За тази торта ли става дума? - http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/09/sugar-free-cake-for-kids/
Зелен фасул как се приготвя? Сварява се и после коя част се маха? Само жилките или още нещо?
Тези количества месо ми се струват адски много, при все че в един буркан от 190гр има 15гр месо, значи трябва да му давам по 3 буркана на ден  Joy

# 654
Оххх, переодично не получавам известия за нови отговори в тая тема и се чудя защо никой не пише и като вляза Shocked сто страници изписани Twisted Evil
Аманитка, нз кого питаш, но аз говорех за тая торта и др. Peace На зеления боб нищо не ми махам Embarassed

# 655
  • вече Пловдив
Аманита, на зеления боб, особено от сорта "бейби", нищо не махам! Случвало се е на 1 пакет да махна само 1-2 по-едри шушулки с лико.

# 656
Здравейте! Не съм ви чела отдавна, но сега се връщам да чета. Имам едно бързо въпросче. От вчера вкарвам по 1/4 жълтък. Искам да го давам 4 дни, но с месото как да постъпя? Да давам ли И месо през ден или поросто 4 дни да не давам месо, докато започна да ги редувам? Притеснявам се да не стане много и жълтък и месо.

Camanpula: много благодаря за инфото за месото. Би ли споделила линка, откъдето си взела тази инфо, че да си го запаза с справка за в бъдеще?  Hug

# 657
Искам да попитам за дуетите с извара. От каква възраст ги давате? Имате ли идея как да  приготвя подобно нещо , защото на Бебевита съдържат портокалов и лимонов сок, а на Хип има мляко, но не е уточнено какво.
Дъщеря ми е на 9 м., но не хареса попарата и слагам сиренето в обедното пюре.Но все пак не всичко си подхожда със сирене и ми се искаше да включа и  извара като десерт.

# 658
Здравейте! Не съм ви чела отдавна, но сега се връщам да чета. Имам едно бързо въпросче. От вчера вкарвам по 1/4 жълтък. Искам да го давам 4 дни, но с месото как да постъпя? Да давам ли И месо през ден или поросто 4 дни да не давам месо, докато започна да ги редувам? Притеснявам се да не стане много и жълтък и месо.

Camanpula: много благодаря за инфото за месото. Би ли споделила линка, откъдето си взела тази инфо, че да си го запаза с справка за в бъдеще?  Hug
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
 Peace

# 659
Диланди благодрая, имам го разбира се този сайт, но кой да се сети, че е от там  ooooh! Mr. Green

Моля кажете за жълтъка и месото че днес трябва да ни е месно пюрето, но се чудя дали да давам при положение, че си въвеждам 2ри ден жътъка.

Общи условия

Активация на акаунт