Цьолиакия-тема 5

• 53 851
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Да ви се оплача EmbarassedСнощи пренощувахме в спешен детски кабинет с Васката EmbarassedНеможах да ми смъкна високата температура цяла вечер и скакво ли не и накрая в спешния..Ако знаете какво слабушче е станало Rolling EyesМилото много го изтощи този вирус,но от тази сутрин сме на антибиотик,че взе да кашля в болницата и реших да не отлагаме с антибиотика.Това му е втори антибиотик откак се е "пръкнал"и предпочитам да го дам рано отколкото да го мъча още..имало някакви хомеопатични за възстановяване на организма след антибиотик и мисля после да му дам.Отплеснах се..
друго исках да ви разкажа:дпойде едно детенце на 1.1.г. цялото в плюски по цялото тяло,червени големи плюски,чак вежди очи всичко подуто ,оказа се хранителна алергия EmbarassedЩе останат няколко дни в болницата да уточнят от какво е Confused
Всичко е от тия храни бебешките:сокове(оказа се,че имат глутен на някои,на които иначе пише че може да се дават от трети месец #Cussing out #2gunfire;млеката(много ме съмняват и те),за кашите 100%
Абе отричаме го вече бабешкото гледане на деца,ама ако си го кърми бебето майката и после да го захрани с домашно направени супички и каши май ще изчезе проблемът с алергиите
Ама ето и аз едва след две деца,мога да изкажа такова мнение,преди не вярвах че може да се спекулира с бебешките храни и напитки,но съм се лъгала,наивна съм си..
добре,че беба поне я кърмих до годинката,но е трябвало повече,защото сега махна ли хипоалергенното мляко и дам нормално,веднага и се скашва акото Embarassed

# 511
Дари,права си,за съжаление си страшно права!И аз съм една от потърпевшите,изобщо не предполагах че в бебешките храни може да има нещо което им вреди,но е така  Sad.Чудели сме се като видим някоя ромка да кърми 2-3 годишното си дете,а какво се оказва....Много,страшно много съжалявам че не настоявах повече с кърменето,нямах много,и бързо се отказах,и съм си обещала,че ако имам второ,и кръв да ми тече от гърдите ще настоявам.
Бързо оздравяване на Васката Praynig!Сега децата тръгнаха на детска и се започва с боледуването.Макси още не съм го пуснала редовно,че трябва да си оправим режима,да започнем да ставаме рано,та да му се доспи на обяд.Заради диетата ще е в групата на майка ми,а нейните дечица са 5 годишни и не се разболяват така често като 3-годишните и се надявам и той да не боледува много,пък и съм си в къщи,ако има кашлящи изобщо няма да го водя.Ние досега сме пили 3 пъти антибиотик,и трите пъти Зинат,2 пъти по 5 дена и веднъж 10.

# 512
Рози,радвам се,че сте разрешили проблема с детската градина по най-добрия за детето начин Hug

# 513
Дари  Hug,дано бързо оздравява Васко и да започне да си хапва повече ,лошо е с антибиотик,но щом се налага.
Четох много за ето този имуностимулант -/ нещо не мога да пусна снимка,затова го пиша/ Sambucus с черен бъз -  става и за нашите деца ,много добри отзиви  има.

Въпроса май не е само в кърменето,ами и в това да има кой да ти даде най - правилния съвет за храненето.Защото има много майки които си кърмят година-две и въпреки това си дават сокове и каши и пюрета от 5-6 мес.,защото педиатрите така съветвали  ooooh!.Най лошото е наистина ,че се учим с опит и мнооого грешки ,някои от които може би и фатални. Sad

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 08:37 от Мarieta

# 514
Дари, оздравявайте бързо!  Peace

Фили също беше със сополи (след почти 3 седмици на градина) и му давах основно витамин С.

Мариета, тази добавка ли имаш предвид: http://www.bouroff.com/products.php?pid=73
Никъде не пише за допълнителните съставки, а гледам че е таблетка. Таблетките са или с пшенично или с царевично/картофено нишесте.
Всъщност това си е черен бъз, има такъв и в аптеката под формата на сушени цветове, прави се като чай, с накисване и стои по-дълго и се пие. По-чист вариант ми се вижда, но и по-лек (неконцентриран) като таблетка.
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/svirchovina

Вие знаете ли, че ехинацеята не била препоръчителна за нашите деца и повечето имуностимуланти? Една мама с дете с нашия проблем ми го каза.
А малчо сякаш наистина от ехинацея (веднъж давах с вит. С на Yumi Bears) не се чувстваше добре.

# 515
Ето това имах предвид http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Sambucus .Има с ехинацея и без -чист бъз, на сироп е.Не знам много го хвалят ,но аз като отида при Георгиева ще питам дали може,защото каката сега тръгна на училище и кой знае какви вирусчета ще носи.Ще давам и на нея и на малката ако може.

# 516
Здравейте,момичета.Много отдавна не съм се включвала не за друго, а поради липса на време.Следя постоянно форума и черпя информация от препоръките и съветите,които давате.Съжалявам  само,че бройката на дечицата с този проблем разте постоянно.На фона на вашата безупречност относно спазването на диетата, аз мога да кажа1че правя доста пропуски.Разбирасе не умишлено,но при нас нали са близнаци и понякога съм безсилна пред техните желания.Рози това съм го споделяла с теб мила.Много се притеснявах,но днес се обадих на Пантелеева да ми каже резултата от ЕМА, е отрицателен е..Аз се укорявах,че все някъде греша,но явно е било в рамките на нормалното.Толкова за нас...Мами искам да попитам само,някоя от вас пробвала ли е продуктите на Аква сорс.Ако има такава нека сподели.Аз направих запитване до фирмата вносител дали продуктите им съдъжат глутен.От тях отговорът бе,че нямат.Държах да получа писмен такъв от производителя -той е Английска фирма.Днес ми изпратиха по пощата факс от централата в Лондон,че само в два от продуктите им има глутен,но те не са за деца.Така,че все повече се замислям за тези водорасли.Нека ако някой прояви интерес да покоментираме.Усмивки и здрави дечиця,че идва зима.

# 517
Здравейте,момичета HugПърво да ви споделя радостната вест,че моето момче вече втори ден е без температура Praynig GrinningИначе ни правиха снимка и стана ясно,че има уголемен рисунък,което ще рече точно преди пневмония..Но важното е че се подобрява Hug
Много се радвам,че се спиятелихме и във Фейса,защото сега като ви видях и ми станахте още по близки Hug

# 518
Браво на дечицата!  Peace
Да споделя, че фейса ми е някак прекалено обществен и не обичам да излагам там прекалено лични неща  Wink А още не съм го опознала, че да мога да показвам информация само на определени хора.
На Аква сорс съм давала водорасли, но на баткото. Доволна съм, иначе някой от тук беше взимал  newsm78

# 519
Една рецептичка за Крекери със сусам, май не сме я пускали  newsm78
http://aelisaelis.blogspot.com/2010/07/blog-post_13.html

Давате ли мед на децата и как им се отразява? Аз съм слагала само в тестени и не е имал проблем, ама искам да давам на филия или така.

# 520
 Здравейте момичета , във вторник бяхме на преглед в болница Токуда този профилактичния който нашата докторка ни прави през 3 месеца скоро не бяхме правили Куик тест - и резултата беше слабо положителен при което аз останах много изненадана. При това старание да намирам всичко от маята за хляб до бонбоните без глутен, при всичкото това правене на хляб, сладки крекери палачинки и др., не давам никакви сокове освен Ганчев, Бебевита и тези от Метро Пасифик.Не сме яли нито сладолед лятото. Мойте опасения са това което използваме без знак за глутен а само на думи - сиренето на Маджаров и Елена, кашкавал на Елена и Пършевица, шунка и филе на Тандем. Моля Ви подсетете ме за нещо друго защото ние с мъжа ми не можеме да проумееме от какво е това. Пишете ми Вие каво сирене и кашкавал давате.     Иначе другите резултати са много добри - желязо, хемуглобин, пораснала е за 3 месеца с 3 сантиметра и е наддала 1 килограм.

# 521
Ето това са и моите страхове,че резултатите пак няма да са отрицателни и при нас.Арсова,всички ги даваме мила,значи и аз да се подготвям  Sad за не добри новини.Сокове не съм давала,а веднъж,много отдавна,Макси получи реакция от сок на Бибивита,даже бях споменала и тук.На Гачев пък изобщо не му вярвам.А какви са тези безглутеновите бонбони,че аз не съм намирала такива?
Не може да им се вярва на 100% на производителите,така си е.Така пък един не каза-нашите не стават за вас.....все нямало.
Дони,браво на вас!
Дари,хубави новини!
Миленка,мед давам,старая се да купувам акациев,но и смесен билков съм давала.На Макси като му направя гофрети,сяда си на стола,отстрани една купичка с медец,чупи си парченца и си топи в меда....и елате го вижте след като се е нахранил,целият лепне  Laughing,а като беше топло направо чисто гол го събличах.
А да добавя,че цяла зима,точно след като намерихме болестта,съм давала на Макси Имунобор за деца с ехинацея,и сме нямали оплаквания.Оттогава не съм,но защо не е добър за децата ни?

# 522
Здравейте и от мен
С нетърпение чакам резултатите на Рози-Макси ,защото ние също излязохме положителни  Sad,въпреки стриктно спазване на диетата Давала съм само храни и сокове с отметка без глутен
 Единственните храни без отметка са били:
 -сирене ,
 -кашкавал ,
 -луканка на Орехите като предварително бях запитала фирмата /казаха ,че няма глутен/
 -киндер шоколадови яйца и шоколадчета
Детето ми за 3месеца нямаше никакви симптоми ,дори сме пораснали с 5 ст и 0,500 гр,не повярвах на резултата  newsm78
Беше  ми като шок

# 523
Да кажа за нас, бях давала точно преди теста Киндери, шунки и даже картофи-Макдоналдс, кашкавал ядем на Милктрейд, Бор-чвор и Домлян (Маджаров ми е скъп, а и нещо все застоява). Аз като взема кашкавал/сирене и го тествам чат-пат с йод, да ви кажа, че досега не си е променил цвета на никоя фирма, като за нишесте. Теста още от третия месец ни е отрицателен и само такъв. А и Фили ходи вече 1 година на градина, та там доколко внимава (само веднъж каза, че е ял солета).
Може би си мисля, доколко са чисти купешките сокове (особено Ганчев - нали ви казах, че на пюре с овесени ядки пишеше - без глутен), луканката и бонбоните, друго - дали пък не са хапнали някъде тайно (от шкафа)  newsm78

Рози, а вашия последен тест какъв беше, че се притесняваш?
За ехинацеята/имуностимулаторите, една мама на срещата ми го каза, че го чела в чужд сайт. Идеята е заболяването е автоимунно, със завишени имуноглобулини и всякакви имуностимулатори (които също вдигат имуноглуболина) биха се отразили недобре. Не съм лекар и направих някаква моя интерпретация (не ги разбирам особено тези имуноглобулини). Ако някои ходи при Панталеева/Георгиева скоро, да я пита дали може ехинацея и такива. На мен ми беше казала само витамини зимата и вит. С на ампули. Минимум лекарства и повече пресни плодове и зеленчуци, след първите 6 месеца на възстановяване на червата.

# 524
Даваме едни храни,а резултатите са различни.Не може Дони да сподели,че не може,че й е трудно да спазва на 100% диетата,просто защото едното детенце има ,а другото няма целиакия,и техните резултати да са отрицателни,а други мами да споделят,че никакви компромиси не са правили,а резултатите са положителни.Защо се получава така!?
Миленка,предната година имахме положителна антитъканна трансглутаминаза ИгА-беше 25,при референтни стойности от 0 до 10,ИгГ беше отрицателна,антиглиадининови антитела също отрицателен.Почти съм сигурна,че пак ще са такива резултатите,като чета какво пишат тук момичетата....А за хапване тайно,просто няма начин,тайният шкаф ми е висок дори и на мен,а той не знае че съществува,второ че няма да го направи,той яде само ако аз,баща ме или баба му му дадем,и да го молят други хора,няма да вкуси.
Сега като отидем,и ако са наистина пак положителни резултатите,ще я питам,дали изобщо има деца,чийто тестове  са били отрицателни.Изобщо до каква степен показват нарушение на диетата.Предната година,след като си взехме епикризата,педиатърът ми обясни,че дори безглутеновите продукти,в завода може да са стоели до глутенови,и това да се отрази...нещо,което е извън нашите възможности да предотвратим.
kvs,вие в софия или във Варна този път правихте тестовете?
Мисля че се справяме чудесно,все едно какво ще покажат тестовете!За себе си знам,повече от това не мога, а и едва ли някоя от нас може,иначе бихме го сторили.Събрали сме е все грижовни и отговорни майки,особено мамите с по 2 дечица,даваме всичко от себе си,и това е най-важното  Hug Hug!

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 21:18 от rozi-maxi

Общи условия

Активация на акаунт