Цьолиакия-тема 5

• 53 245
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Рози мерси за информацията за Харибо!   bouquet Днес веднага си взехме от мечетата! Голяма радост беше!  Peace
Аз пак не разбрах, тези всичките от българския сайт ли са без глутен? И червеите, и ягодките, и устите, и жабите, и кока-колите... и бонбонките Маоам също ли?
Освен тези, които си дала от долу разните там черни и кръгчета (такива и не съм виждала).

# 616
Миленка,по принцип така пише,само тези са изброени като съдържащи глутен

Are Haribo products gluten free?
Most Haribo products are gluten free. The following Haribo products are NOT gluten free: Black Licorice Wheels, Red Licorice Wheels, Sour S’ghetti, Fruity Pasta, Pico-Balla, Konfekt and Pontefract Cakes.

Аз просто ги намерих и ги постнах,за да ги видим.Би трябвало всички останали да са без глутен,защото изречението не завършва с многоточие...Тези,които са като поръсени със захар са съмнителни,има такива и в списъка с глутеносъдържащи и аз лично няма да вземам от тях.Днес ходих  да ги разгледам ,има много видове,мечета,червейчета,жабки,малинки,плодчета,черешки,биберони,динозаври,сърца,бутилчици кола...и те всички стават за нас,и аз купих 6 пакетчета  Embarassed.Макси най-хареса червейчетата и динозаврите  Wink.

# 617
  bouquet

Радост е голяма,но и тя много се радва на бонбоните!  newsm44

# 618

Това са двата разхода, които ни изтичат до 7 дни.
Домейн bacbg.org: 18.75 лв.
Хостинг план СуперСтарт: 40.50 лв.
Цена с включен 20% ДДС: 59.25 лв.

Пускам едни бързи новини:
Имате поздрави от Айсидора,
иска да участваме в телевизионно предаване и т.н. Помоли да ви изпратя поздрави.

Иначе доц. Маринова е заминала за Америка и мисля, че ще е там поне 3 месеца.

Хубаво е да направим една среща и да видим на къде тръгваме. От Шеар писаха писмо, че ако имаме нужда ще ни подпомагат, но нека това да го обсъдим на среща или всеки да си пише мнението.

Хубава седмица и всичко най-добро.
Калата

# 619
Здравейте!
Вчера направихме питката/ако може да се нарече/,важното е че беше вкусна и Емма си я хареса.Толкова труд положих да измисля предметите/професиите/  и накрая решихме с каката да сложим едно барби ей така -за манекенка,фотомодел/ абе мацка/  Laughing  и познайте от толкова много неща тя грабна точно него ooooh!  .При това го е виждала 100 пъти и като го хвана ,Дани й го дръпна от ръцете и вика не ,не не  това  Laughing ,ама Емма и тя дърпа и не си го дава.Накрая захапа питката и изобщо не се заинтересува от останалите предмети , а аз й викам с това ядене каква манекенка ще ставаш  Laughing .

Другата радостна новина е че получих писмо от ТЕЛК, да се явим на 1.12.на комисия ,искат подписани изследванията от дексилозния тест,лактозния и антиглиадиновите антитела и епикризата.Само се чудя сега като отидем на изследвания другата седмица и вече са по добри /да кажем и се надявам  Praynig/ ,а предполагам че тях трябва да представя ,или старите?Не съм наясно още с това и дали е възможно да ни откажат помощ ,при положение, че вече сме на диета и е нормално и изследванията да са по добри  newsm78.

Рози,страхотни новини  Hug,Емма е още малка за тях ,но със всеки изминал ден вярвам ,че и за нашите деца ще има все повече и разнообразни продукти и няма да се притесняваме че са различни,че са ощетени или че нещо ще им липсва. Praynig

Биси, аз не мога да давам мнение ,защото още не съм съвсем наясно със всичко,а и не съм запозната със всичко.Не съм сигурна че знам  какво ни очаква,какво точно  се случва,какво трябва да мисля и за какво да се боря.За момента ме интересуват само готвене ,рецепти и най вече детето ми да живо и здраво.А каквото е необходимо за асоциацията и се изисква ,то е ясно че всички ще откликнем . Peace

# 620
Здравейте! Много се радвам, че открих вашата тема. Много ни е полезна и дори вече пробвахме рецепти от тук.
Цитат
А4,има такъв тест в ТОКУДА.Можеш да си го закупиш от аптеката там,но задължително го правят в манипулационната на място.Другия вариант е да си го поръчаш през интернет от Англия.Сега имат промоция за три теста и излиза около 60лв бр.,ако не се лъжа.Аз мисля да поръчам и ако и други искат да се включат да пишат за да ни излезе на по добра цена.
И нас ни препоръчаха безглутенова диета за голямото ми дете за да се види дали ще се подобрим във връзка с алергични и други подобни проблеми.  Но ми се иска да не е така на сляпо и да си направим тест. Но казаха, че в БГ не се правели такива изследвания  newsm78  Пробвахме известно време  диетата и наистина се чустваме по-добре. Ние сега сме в района на Велико Търново и не знам къде  наблизо има подходящи специалисти? Може ли да ми дадете повече информация за това при кого и къде да го изследваме (линкове или телефони )?
Ако е възможно и малко повече подробности как да си купим от тук този тест за който говорите и първо сами да се тестваме?
И ТЕЛК за колко големи деца дават при тази диагноза за глутенова непоносимост?

# 621
Биси, нарочете среща и които могат ще дойдат, а иначе наистина е добре да се направи или някаква банкова сметка или някакъв адрес, на който да се изпращат парички.
Като се има предвид, че на срещите идват 30-ина човека, а броят на хората е към 100-ина, ще могат да се включат повече  Hug

Мариета, предполагам че ще ти искат и епикриза от болницата, а в нея по преценка на лекарката се описват и необходимите изследвания. Иначе можеш да носиш и едните и другите изследвания, да видят че детето е било зле и чрез диетата се е подобрило. Всъщност парите по ТЕЛК-а ни се отпускат основно за храни, нямаме някакви специални лекарства, които да да необходими.

Sega, разкажи малко за вашия проблем, ако е удобно. На моята приятелка в Германия детенцето беше 1 година на безглутенова (и без консерванти и млечни) диета заради астма. Повлия се много добре и проблемите напълно изчезнаха. При нас има и хора с кожни проблеми, на които диетата се отразява добре.
Изследванията се правят в София и Варна. На първа страница са адресите и телефоните на д-р Панталеева и Георгиева, също и д-р Лазарова от Токуда лекува/следи нашия проблем.
ТЕЛК-а дават от 0 до 18 години за децата. Дават и безглутеново брашно по здравна каса.

# 622
Подкрепям предложението за банкова смета Peace
Мариетка и тук да честитя прощъпулника Laughing
Васко хвана едно протмоне с много пари(събирани за нещо) Laughing,а беба хвана един диск(певица)и речник английски Sunglasses

# 623
Здравейте приятели!Гледахте ли вчера новините?Вече са факт първите спекулации с логото на Стара планина!!!Снощи даваха по Бтв че фирмите Кен,Сами М и няколко други които не бяха толкова известни щели да загубят лиценза си заради спекулации с логото Стара планина!!! #2gunfireУжассс!!!Наистина човек никога не може да е сигурен когато става въпрос за БГ........ЖАЛКО.

# 624
Да,и то само месец от както ги пуснаха.Но се надявам,че щом са ги изхващали и са им взели лиценза,другите да се замислят и да не правят тяхната грешка.Особено с това изброяване на фирмите,супер антиреклама си е това,със сигурност много хора ще спрат да купуват продуктите им,ама нека!
Дайде и нашият ред да се разболеем,Макси има ангина,от вторник след обяд е с температура,но от снощи не е вдигал.Ходихме при педиатъра,изписа хомеопатични Меркуриос 9,Феррум....9,Тантум верде,Изопринузин,Проспан,Коларгол,Ефералган сироп и Нурофен свещички,и каза ако не спадне Т. до петък,АБ,но нямаме от 14 часа вече,дано ни се размине Praynig.

Ако трябва да се съберт 120 лв.,това е нищо,доста хора сме.Във фейсбук сме 37 човека,няма и по 4 лв. даже,те само за превод някъде вземат 5 лв.в Пощенска вземат по 2.

Случвало ли ве се е,в акуто да има малки нижки слуз,като ластичета?Майки са ми казвали че са виждали в акото на децата си,но понеже Макси днес има такива в акуто,пък започнахме да даваме Харибо,и сега ме хвана шубето.Той ги гледа повече отколкото ги яде,по1-2 хапва на ден,но пък друга нова храна не съм давала,или пък да е от лекарствата  Thinking.

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 12:13 от rozi_maxi

# 625
Sega, разкажи малко за вашия проблем, ако е удобно. На моята приятелка в Германия детенцето беше 1 година на безглутенова (и без консерванти и млечни) диета заради астма. Повлия се много добре и проблемите напълно изчезнаха. При нас има и хора с кожни проблеми, на които диетата се отразява добре.
Изследванията се правят в София и Варна. На първа страница са адресите и телефоните на д-р Панталеева и Георгиева, също и д-р Лазарова от Токуда лекува/следи нашия проблем.
ТЕЛК-а дават от 0 до 18 години за децата. Дават и безглутеново брашно по здравна каса.
Благодаря ти M_Nik за подробните разяснения  Hug
Ясно е, че тук ни е мястото тогава! И ние сме с доста упорити и тежки кожни проблеми, които не минават от нищо досега. Често се оплаква от умора и виене на свят. Има понякога чувство за слабост - изтръпвания- с мускулите и малко и с дробовете проблеми - затрудния с дишането. И през какви ли не АБ и други силни лекарства и мазила минахме и нищо - проблемите и да отшумят е временно. Всичко пак се връща.
Едва отскоро започнахме да спазваме по съвет на един специалист - Безглутенова, безказеинова и безместна диета - за да изключим възможни непоносимости към храни и спазваме и 3-те детоксикиращи дни по по-пълнолуние и веднага се почуствахме по-добре. Появи ни се и бодрост и подобрение на кожните обриви. Но е бавно. Диетата е толкова строга, че ми е жал за детето - но определено има ефект. Казаха ни да кара така поне месец-два и после внимателно да вкарваме въпросните групи, освен глутеновите - които да си останат изключени за по-дълго докато не отшумят напълно проблемите ни.
Затова  ми се иска да намерим някой дето точно да ни изследва за тези непоносимости - за да не се налага да изключваме всички алергенни храни, а само тези които наистина ни вредят.
Видях ги тези телефони на 1 страница, но се чудех дали сме точно за такива специалисти. Щом ме съветваш - ще  се обадя да питам. Този специалист дето ни посъветва за тези храни, също ни каза, че може би трябва да отидем според него е добре в Токуда и да си искаме и направление. Но нашата лична докторка вдига рамене и не ги възприема тези идеи. Трябва сами да се справяме явно. Но с чудех при кой лекар да се запишем и дали да искаме и направление или не?

# 626
rozi_maxi мисля че по-скоро е от това че е болничък,когато имаме сополи Миши като се закашля ми е повръщала цяла шепа със сопооли,извинявям се за описанието но си беше така.Та мисълта ми беше че и ние като сме били болни сме имали слуз в акито.Аз пък искам да  питам вчера бяхме при Георгиева и я питах дали можем да ядем в минимални количества сирене и кашкавал и тя ми каза че може но трябва да сме сигурни че няма нишесте в тях.Как стоят нещата с ксшкавала и сирнето ,вие какви давате?Може Мариета също да се включи защото и те са отсксро като нас на бзглутенова и безлактозна диета но тя ми е казвала че дава.Между другото и аз да се похваля ,пробвах еклерчетатата на Рози -станаха божествени,супер лесна рецепта дори и за аматьори (в кухнята!!!) като мен  Grinning http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1910.0Някой има ли рецепта за баница с оризови кори,за първи път купих и сега издирвам рецепти  newsm78Когато се отворят наведнъж ли трябва да ги направя или могат да се съхраняват?

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 14:07 от poxy 80

# 627
 Момичета и тези витамини таблетки са без глутен http://sanostol.bg/tablets.html. Някой от вас давал ли е таблетки за смучене за зачервено гърло и какви.

# 628
Рози, не е от Харибото - ние за 2 дни сме изяли 2 пакетчета мечета  Shocked И ака добре. Наистина при сополи и заден ринит, се стича слуз и към стомаха и акат такова.

Арсова, супер! Ще разнообразим витамините!
Аз също намерих тези канадски витамини - без глутен: http://www.vigora.bg/PRODUKTI.html
Давам за ларингита - Хомеовокс (хомеопатични) и се смучат. Давала съм и Исла касис,  също и Ефизол и Тантум верде и Прополки, но са големи табл. и ме е страх да не се задави. Даже Орофар давах при една ангина, че много го болеше гърлото.

Рoxy 80, ние като бяхме на безлактозна диета също ядяхме сирене и кашкавал. Ако те притеснява чак толкова можеш да си правиш домашно сирене. Но иначе като капнеш с йод на парченцето сирене, ако има нишесте си сменя цвета към кафяво. Което не значи точно че има глутен, но защото нишестето може да е и царевично, но показва наличие на нишесте. Арсова пита за Маджаров и май казаха, че няма вътре глутен.

Рози, бързо оздравяване! На Фили също му действа много добре Меркуриуса при ангина. А също и леко обтриване на гърлото с мед и мъничко сода, ама става трудно. Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 18:18 от M_Nik

# 629
Някой има ли рецепта за баница с оризови кори,за първи път купих и сега издирвам рецепти  ... Когато се отворят наведнъж ли трябва да ги направя или могат да се съхраняват?
И на мен ми е интересно как може да се направи "безглутенова баница"?
Момичете, откъде купувате тези оризови кори  newsm78
Аз намерих засега само оризово брашно (марка "Панино" не знам - дали е ОК) и се опитах да направя хляб по рецептата на опаковката - в машина за печене на хляб и първият ни опит не бе много обнадеждаващ  Sad  Стана едно ронливо ... Но се яде. Може би защото махнах от продуктите "1 яйце" заради строгата диета на която сме в момента.
Има ли някъде подходящ сайт със събрани накуп безглутенови рецепти, който да препоръчате, че така една по-една да се търсят по темите не е толкова удобно?

Общи условия

Активация на акаунт