Цьолиакия-тема 5

• 53 809
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Sega, мисля че е добре да са на една таблица като втори лист.  Peace А вие как мислите?

Тези близалки на Топ-Мания ги даде и Арсова.

Рози, как е Макси? А ти започна ли работа?

# 676
Миленка,Макси е добре,оправихме се с хомеопатия.Решила съм да се запозная по-обстойно с нея,че ето размина ни се АБ,а предният път пихме.Оставих го един ден без да му свалям температурата,а предните 2 я свалях,цял ден беше с около 38,но не беше унил,чак вечерта вдигна повече и дадох Ефералган,и на сутринта край с температурата,преборил се е.И аз купих от сиропчето,за което писа Мариетка,Самбукус,с черен бъз,мощен имуностимулатор.Един ден дадох лайка чайче с мед,после се оплака че го боли коренчето и много пръцкаше,доки каза че е от топлия мед,а аз си мислех,че е от лайката.Остана ни малко хремичка,това е.
А работа изобщо не виждам как скоро ще започна  Rolling Eyes.В детската групите са с половината деца,много болни,няма да го заведа скоро.
Благодаря,че попита  Hug.

# 677

Здравейте,
 вчера платих 19.00лв. за 1г. запазване на името(домейн) www.bacbg.org. и 6лв. запазване на място за домейна(хостинг) за 1 месец(това е мястото където стои сайта).
Понеже вчера изтече срока на валидност. Ако го загубим трябва да платим 20 пъти повече от цената която е сега(получава се 380лв.). А тъй като това е почти невъзможно щяхме го загубим дългосрочно.
Имаме 1 месец да решим какво ще правим за напред. Моля да ми отговорите за да знам, какво правим.
И само да напомня на Светльо да драсне някое писмо за конференцията и срещата в Испания. Айсидора ми се обажда да ме пита, говорих и с Бистра относно жената, която иска да ни подкрепи...за съжаление няма никакъв отговор.
Надявам се да направим някаква среща и да обсъдим всички стъпки за бъдещето на асоциацията.

Калата

Това е писмото от доставчиците:

"Днес, 19.10.2010 изтича периодът, за които сте
поръчали и заплатили за ползване на следните услуги:

------------------------------
Домейн.......:   bacbg.org
Хостинг план:   СуперСтарт (bacbgorg)
------------------------------

Вашия хостинг акаунт ще бъде активен в продължение на 15 дни след датата
на изтичането. Ако в този срок не получим плащане за подновяването
му достъпът до акаунта ще бъде временно преустановен.

Имена на домейни (от област .COМ, .NET, .ORG и т.н) се спират
автоматично от регистрара на датата на тяхното изтичане.

Изтекъл домейн може да бъде подновен в срок от
29 (двадесет и девет) дни след датата на изтичането му. През този
период при изписването му ще се зареждат рекламни страници. След
тoзи период, за подновяването на изтекъл домейн, се заплаща
допълнителна такса, на стойност 20 пъти по-висока от цената на
регистрация / подновяване на домейн от тази област! "

С уважение,
   СуперХостинг.БГ
   www.superhosting.bg | www.blog.superhosting.bg
   кв. Изток, ул. Чарлз Дарвин № 14A, вх.Б, ет.5
Тел:
   0700 45 800 begin_of_the_skype_highlighting              0700 45 800      end_of_the_skype_highlighting | +359 88 55 888 22 begin_of_the_skype_highlighting              +359 88 55 888 22      end_of_the_skype_highlighting

# 678
Здравейте, вчера купих Автентична българска луканка "Чановете" -троянска , на фирма кфм, премиум . Има написано , че не съдържа глутен, гмо, соя, оцветители и др. алергени. До нея имаше и шпеков салам, пак на КФМ и пак от серията премиум със същия етикет, но не го взех, а не помня името. Следващия път ще го напиша. Прави ми впечатление, че серията премиум на КФМ е без глутен.

# 679
Въобще КФМ (като бълг./испанска фирма) имат традиции в работата без глутен. В Испания вече има огромно количество продукти с нашата отметка  Simple Smile
Бях писала и за целият пуешки бут - в сайта шунка пуешко филе "Иберика" - внос от Испания с нашата отметка на калъпа.
Вкарайте моля в таблицата и пастетите с нашата отметка, на Компас и на кое беше?
Също и колбасите за деца на Сачи - 3 вида (аз лично не ги харесах - особено колбаса с моркови  Mr. Green)

А ако може Рози или модератор да сложи линк към таблицата на 1 страница, че все се връщам да я търся.

# 680
Миленка,аз не мога,с нова регистрация съм,чакам новата тема,за да направя корекции и добавки.
Покрай нарушенията на стандарта Стара планина,започнах да си мисля,че щом е възможно в подправките да има соя,защо да не е възможно да има и нишесте?Самите производители казаха,че купуват подправките от чужбина и ако в тях има примеси,те не са виновни и не знаят.Та,значи шунките са по-безопасни,и сушеницата на Тандем например,няма почти никакви подправки,и засега май води класацията у дома.

# 681
Здравейте,в DM има нови вафлички GLUTALINE по 1.49лв.сметанова и шоколадова
http://www.lekarna.cz/oplatky-hostinne/
а в Кауфланд има малки кремчета/пудинг/ с отметка от 125гр.BUDINO около 0.60лв

# 682
Вкарайте моля в таблицата и пастетите с нашата отметка, на Компас и на кое беше?
...А ако може Рози или модератор да сложи линк към таблицата на 1 страница, че все се връщам да я търся.
Продуктите от последните постове са в таблицата вече Simple Smile За тези пастети някой знаещ да ги донапише кои са ... Може да се ползва линк на стената ни във Facebook, но тук на страницата си е най-добре наистина, когато може да стане.

# 683
Аз все още не съм намерила време да помогна с рецептите EmbarassedНякаква есенна умора ли,депресия ли какво ме е хванало незнам,но все съм уморена Confused
Ще мога ли да помоля да ударите едно рамо на моето бебче в това конкурсче:http://www.facebook.com/photo.php?fbid=164631410223136&set=a … 1.109980022354942
И да благодаря отново и тук на Мариетка Heart Eyes

# 684
Здравейте моми4ета,не съм влизала от доста време ,всъщност успявях да 4ета ,но неуспявах  да побликувам.Слу4и ми се следното.На 21 този месез бяхме на ТЕЛК.След като видяха 4е Аннамариа е по добре ,с отрицателна ЕМА и пълна кръвна картина също добра ,решиха да ни спраТ помощите.Това трябваше да бъде втория ни ТЕЛК .първия беше 50%.Естествено ни посъветваха да обжалваме,което и направих ,сега ще 4акам писмо да видим ,те идиотите не проумиават 4е детето дори и да е по добре благодарение на диетата ,не се е излекувало напълно.Казвам ви така ми се е дигнал адреналина 4е плуя отгоре на цялата ни Здравна система и просто не виждам мотив да се радвам 4е живея в БГ.Страната която ощетява инвалидите и хората които искат да си търсят правата.

# 685
И още нещо ,защо подвеждат майките 4е децата имат право да не плащат такси в настанените специални заведения или градини ,след като такива в БГ несъществуват и пове4ето от нас си ги водим в нормалните където щем не щем си плащаме таксата ,с уговорки на вси4кото отгоре да се внимава какво се дава на детето ни с риск те да не се улисат и забравят,понеже те не немогат да им подсигурят такава храна а и не искат и ние да носим .както в моя слу4ай.детето ми ходи само за занятията.там яде само плод.

# 686
velinaitalia,нашият доки каза,че по закон ни се полага ТЕЛК до 16 или 18 годишна възраст,но не знам дали имаше и в предвид,че имаме вземана биопсия(не си спомням дали вие имахте),и болестта е доказана 100%-Така че,ще обжалваш,ако трябва 10 пъти.Ако можеш намери този закон.И на нас последният път,педиатърката от комисията,която го преглежда намекна,че ако бил все така добре,щели да ни спрат помощите,и аз побеснях и тогава се оплаках на нашият педиатъра,но той ме успокои.
Ние не плащаме детската,но не мисля че изобщо щяха да го вземат,ако майка ми не беше учителка там.

А пропо,може ли директно да попитам,какво е направила Асоциацията за нас,защото аз не зная.Организират се някакви срещи,но аз нищо ново не съм чула да се казва на тях,освено това,което вече си знаем. Не би ли могло,да се пращат писма,например до фирмите,да обозначават наличието на алергени.Да се пишат писма до детските,и да си търсим правата,защото имаме право на такива.Писма до ХЕИ,да се дават въпросните разрешителни за внасяне на храна в детските заведения,писма до министерства,или там където е нужно,да се променят закони и наредби.Ако трябва писма и до ТЕЛК комисийте,щом са толкова невежи,а тяхното решение е важно за нас...Това са нещата,които най-вече ни касаят и които трябва да се променят,защото в момента,всеки се спасява кой както може.

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 17:29 от rozi_maxi

# 687
Да Рози ,и аз се 4удя в такива ситуации дали Асоциацията може да защити детето и да направи нещо по този въпрос ,защото ние отметките без глутен можем да си ги 4етем,ама да си търсим правата и да не ги намерим без да ни подадат ръка това е гадно,май наистина всеки се спасява както може.И това изследване ЕМА докога ще го плащаме.аз незнам ве4е до кой да пиша писмо,от ТЕЛК жените ми казаха да пусна жалба до НЕЛК и сега ще 4акам.но нямам голяма надежда понеже 4ух за слу4ая с жената от Горна оряховица,дето била отхвърлена и тя. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 688
Във Варна,не даваме нито левче за изследванията и тестовете на Макси,само направление.

# 689
Ами и на нас всичко останало ни е по здравна каса, но специално ЕМА-та си е 50 лв. и би трябвало поне на доказаните целиаци, на които тя си е основно изследване - да се поеме от направлението. Може да се обсъди на среща и да се поиска - да се борим за това наше право, а и на нас антиТТГ не ни правят, а го заместват с ЕМА-та. А антиТТГ-то си е по здравна каса и влиза в направлението.

Пак правих солетките от Биси, но им сложих и сиренце или кашкавал (на 3 ги разделих) - станала много вкусни, като кашкавалените солети.

Щях да ви питам вие за качамак кой царев. грис/брашно ползвате? Аз след онези мои въпроси до Крина и Оберон - за наличие на глутен в царев. брашно и грис - отговориха, че не дават гаранция, че може да се пакетират в едно помещение с пшен. брашна. И не смея да правя, някои беше казал че има едно българско царев. брашно, на което са дали гаранция. А иначе ползвам Царевин, но той за качамак не става.

Общи условия

Активация на акаунт