Как се обличате в къщи?

• 15 552
  • 178
  •   1
Отговори
# 90
Аз не се преобличам, заради микробите Grinning, а защото ми е мн по-удобно да съм с домашни дрехи. Не мога да отида да готвя с дрехите, с които съм била на работа ... Дори торбите не мога да си разтоваря, така съм дресирана:)) предпочитам да се преоблека, да си направя едно кафе и тогава да отида да си подредя покупките..
Мъжът ми, точно обратно - той може да стои с обувки и дрехи отвън по цял ден, от сутринта сме се прибрали, още е с обувки и дрехи... Не се затормозявам, излишно е да се ядоствам, не е свикнал, тук ги нямат нашите практики ...

# 91
10 c's, ти в коя държава беше?

Аз покрай вас се замислих как ли седят чужденците вкъщи?  В другите страни съм била само в хотели, не и в чужбински дом...  Thinking

А за себе си да добавя - косата ми винаги е вързана вкъщи. Направо получавам болест, ако не я вържа.  Confused  А навън точно обратното - убиите ме, не излизам с вързана коса - шантава работа!  Crazy

И по филмите не го разбирам,с обувките на леглото Sick.При тях улиците може и да са по-чисти,но пък колко може да са чисти .....

Аз отдавна реших загадката с филмите - все пак е филм и се снима на декор. Хората не живеят, не се хранят, не спят там. Просто работят. Пък и ще се губи ценно време със "сабуй се - обуй се"  Mr. Green

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 19:07 от Viktoria®

# 92
В Англия, децата не ги възпитават като се приберат да се преобличат, та за това повечето са в крайностите- или си стоят цял ден така както навън или пък по халат.Като цяло- всекикакто му е удобно, но го няма начина на мислене, че щом се приберат трябва да си облекат домашни дрехи.За обувките и аз не съм съгласна, но това не е нищо- моите любими приятели от Ливърпул, наречени скаусъри си перат по чорапки по улицата Crazy Crazy

# 93
Viktoria, Италия.
Няма такива практики тук, поне от това което знам, не съм влизала във всички ит. домове  Grinning  Освен, че не се събуват и преобличат, когато се събуват го правят в спалнята, а не в антрето. Единственото нещо, с което определено скъсахме, като навик е събуването в спалнята. Но и досега нямаме шкаф за обувки, примерно ...  В интерес на истината в моят град ситуацията е абсолютно несравнима с който и да е град у нас, така че не очаквам някакво особено разбиране, просто тука не се гази в ла.на, локви, улиците се мият ежедневно и сякаш не се нанася някаква особена мръстотия отвън.
Повечето къщи тук са с теракот, така че почистването е лесно. и така. Не се втелясваме особено .. не бих казала, че боледуваме повече от познатите ни в Бг, напротив, това важи и за децата , които независимо че лазят в/у  нестерилизиран теракот сякаш не боледуват толкова ...

# 94
Мъжът ми, точно обратно - той може да стои с обувки и дрехи отвън по цял ден, от сутринта сме се прибрали, още е с обувки и дрехи... Не се затормозявам, излишно е да се ядоствам, не е свикнал, тук ги нямат нашите практики ...
И аз нямам навика да се преобличам като се прибера. Когато сезонът позволява, дори не се събувам. Никога не съм го правила. Предполагам, че всичко е въпрос на изградени навици и начин на мислене.

# 95
Тук се събуват и преобличат в къщи. Не и някои хора като мойто шантаво дете- тя със шалчетата си може даже да си легне да спи. Laughing

Аз обикновено ходя по клинче и тениска. Все си мечтая за красив халат-кимоно, някой ден ще си купя. Grinning

# 96
..... Все си мечтая за красив халат-кимоно, някой ден ще си купя. Grinning
Е да де, ама това можеш да го носиш само сутринта, докато си пиеш кафето. Иначе, като Мимето и градинар трябва да си наемеш.

# 97
У дома стоя с халат.Имам няколко, от различни материи и в различни цветове.Намирам го за много удобна дреха,особено,ако още не съм решила какво ще облека,за да изляза навън.Навън по халат не излизам:)Но ако някой звънне отварям вратата както съм в халата.Веднъж си направих маска на лицето и забравих.Един съсед звънна да ми остави някакъв пакет,койтопристигнал,когато не съм била у дома...добре,че се усетих навреме и направо му казах да не се плаши-аз съм.На него обаче му стана много неудобно.

Анцунг обличам само,когато водя детето на гимнастика или когато ходя да плувам,понеже се съблича лесно и мога да го нагъчкам в сака без да се притеснявам,че ще се измачка.

Дънки с маратонки са идеално облекло да си разходиш кучето или да отидеш на пикник,но не и да ходиш на работа в офис.За ходенето на театър и опера пък съвсем /освен,ако не работиш там и не си на някоя репетиция на сцена:)))/.

Изобщо,домът е нещо,което си е само твое,място, в което можеш да си починеш,да заредиш батериите и да си нормален човек,който понякога издава звуци,непредназначени за други уши,освен собствените.Дали ще се разхождаш гол дибидюс или с плетените терлици на свекито,никой няма право да ти държи сметка (освен,ако не си в неговия дом).

# 98
Дали ще се разхождаш гол дибидюс или с плетените терлици на свекито,никой няма право да ти държи сметка (освен,ако не си в неговия дом).
Сега се сещам един случай, докато бях студентка...
Живеехме на квартира - аз и момиче в едната стая, а в другата бяха момиче и момче гаджета.
Един ден съм си купила една леко прозрачна нощничка, за лятото и бързам да се прибера да се похваля с новата придобивка.
Голям шок беше за мен, когато вадейки нощничката от торбичката, със скрити очаквания съквартирантките ми да изпопадат от перфектния избор за летните жеги, получавам скастрящ и свиреп поглед от момичето, живеещо с гаджето си.
Следват думите: "Ти нали знаеш, че тази нощничка не можеш и няма да я обличаш тук?"
Казвам: "Ами аз ще си спя в моето легло с нея, не във вашето"
Тя: "Ами, не може, защото ако се засечете с "Иванчо" посред нощ на път за тоалетната, няма да ми е приятно!"
 Joy

# 99
Тук се събуват и преобличат в къщи.

За къде става дума

# 100
..... Все си мечтая за красив халат-кимоно, някой ден ще си купя. Grinning
Е да де, ама това можеш да го носиш само сутринта, докато си пиеш кафето. Иначе, като Мимето и градинар трябва да си наемеш.

Shocked Защо пък само сутринта?

# 101

За къде става дума

Америка

# 102

За къде става дума

Америка

В коя част си? Все пак това е цял континент, и тези навици варират от място на място. Интересно ми е в различните части на страната кой как се облича вкъщи. Сред познатите ми във и около Бостън съм забелязала че не се преобличат специално за вкъщи, освен ако не ходят навън с неудобни делови дрехи (обувки на токчета, тесни поли или панталони, скъпи костюми). По принцип хората ходят много практично облечени и навън, затова им е удобно и вкъщи така. Обувките си събуват само ако е мокро или кално навън. При сухо време не. На мен ми е неудобно и като ходя на гости понечвам да се събуя, но все ме спират, и си стоя с обувките. Няколко пъти съм живяла с местни у тях (включително и в други щати в района) и наистина през лятото или при хубаво време си шляпат с маратонките из къщи. Но пък наистина улиците са чисти. У нас обаче си имаме домашни чехли. За мен и най-чистата улица си е улица.

# 103
  Никога не хвърлям старите си любими дънки. Праснати някъде-к'во пък толкоз? Тъкмо любимия ще зърне нещо за ордьовър  Laughing Та въртя 4, 5 чифта стари дънки с пуловер зимата, горничка на анцунг пролетта, а лятото и по къса рокличка се размотавам-да се проветрявам. Номера е да не ме е срам да отворя при внезапен звън на външната врата, а същевременно да ми е удобно.

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 10:10 от Elica676

# 104
Аз не мисля че има някакви съществени разлики в това за коя част става дума. Едно е като говорим за гости и партита, и съвсем друго как самите собственици на дома си ходят в къщи. Забелязвала съм немърливост по отношение на ходене вътре с обувки при по-ниски социални слоеве и с по-ниска култура на чистота.
Същото е и по отношение на домашното облекло. В богати домове с културни собственици се забелязват много по-често домашни чехли и халат.

Общи условия

Активация на акаунт