Как се обличате в къщи?

• 15 543
  • 178
  •   1
Отговори
# 105
Точно най-богатите ми приятели, в чиято къща живях един месец, не си събуват обувките вкъщи и бащата вечеря с костюма от работа. Ама не ми се спори.

# 106
Точно най-богатите ми приятели, в чиято къща живях един месец, не си събуват обувките вкъщи и бащата вечеря с костюма от работа. Ама не ми се спори.

Което потвърждава сентенцията че богатство и култура не вървят ръка за ръка.

# 107

След като домът им винаги беше чист, не виждам какъв проблем в културата има, така че това си е субективно определение.

# 108
След като домът им винаги беше чист, не виждам какъв проблем в културата има, така че това си е субективно определение.

Субективно е. Всеки си има свои собствени домашни правила и лични бръмбари в главата.
Аз говоря за масовото явление, а не за частни случаи. В масово това поведение е характерно за ниски социални среди.

# 109
Какво ще кажете за тези памучни кафтанчета? Случайно попаднах на тях и от цветовете им направо получавам оргазъм. Laughing

http://stores.ebay.com/worldofbatik__W0QQ_nkwZQ2dsilkQQ_armrsZ1Q … Z1QQ_sopZ1QQ_vcZ1

# 110
..... Все си мечтая за красив халат-кимоно, някой ден ще си купя. Grinning
Е да де, ама това можеш да го носиш само сутринта, докато си пиеш кафето. Иначе, като Мимето и градинар трябва да си наемеш.

Shocked Защо пък само сутринта?
В ниските социални слоеве сме научени, че халатът, пък бил той и кимоно, е интимна, "бодуарна" премяна с която може да се помотаеш сутринта или вечерта преди лягане и, че той е неприемлив за другите части на деня.
Ама какво разбираме ние (дето нямаме домашни дрехи и подпетени обувки за нужника) от тези неща.
Смея ли да споря с човек от високите социални слоеве.

# 111
В ниските социални слоеве сме научени, че халатът, пък бил той и кимоно, е интимна, "бодуарна" премяна с която може да се помотаеш сутринта или вечерта преди лягане и, че той е неприемлив за другите части на деня.
Ама какво разбираме ние (дето нямаме домашни дрехи и подпетени обувки за нужника) от тези неща.
Смея ли да споря с човек от високите социални слоеве.

И как ме определи интересно от кои слоеве съм?  Laughing

Не знам как вие сте учени, но определено не сте учени правилно каквито и да са ви слоевете.  Laughing
Будуарният и интимен халат е съвсем различно нещо и от съвсем други материи, а кимоно се носи по всяко време на деня. Wink

# 112
Пак намерихте за какво да спорите !
Аз се прибирам от работа, тръсвам торбите, завързвам Джиджо и го извеждам за 30 мин.
Връщаме се, той ме чака в банята, аз се преобличам, измивам го, бърша го, пак си мия ръцете, разтоварвам торбите, почвам да приготвям вечерята, бързам най-късно до 20 часа трябва да е готово, че двама мъже /с Джиджо трима/ ме чакат гладни. Е как да стоя с дрехите и обувките? Все ще се изцапам с нещо и да се умириша на готвено - не си пера зимните връхни дрехи всеки ден. Лятото, след цялото това търчене след работа съм потна и фъчкам всичко в пералнята, вземам бърз душ , обличам домашни дрехи и пак почвам... А с обувките е немислимо да остана : 1. вече ми стискат, 2. мръсни са, 3. с домашни равни чехли краката ми си почиват.
Ако някой си стои с дрехите и обувките, то се предполага, че така му е удобно и не споря!

# 113
винаги гледам да изглеждам добре,дори и вкъщи-не се обличам секси,нямам развлачени дрехи и анцунг,както и стари с лекета-за мен най-удобната дреха са дънките в съчетание с някакава лека блузка-само че си имам дънки за вкъщи от типа шалвари и дънки за навън-по тесни,не обичам да нося пижами и халати,а лятото ходя предимно с рокли-домашни и пак за навън по-хубави Wink

# 114

Има връзка с културата, само доколкото в самото общество това е норма /или не.
В Ориента е норма. В Япония също. В Западна Европа и Щатите по-скоро не.
Това не прави едните по-културни от други, а с м/укултурни различния.

Ето, аз се преобличам, но мъжът ми не. Аз идвам от среда и култура, в която това е по-скоро норма,
докато той обратно. 
Дори ми тегли една лекция един ден че обувките се държат в гардероба, защо има отделения за обувки тогава:)
За мен е почти немислимо да тикам обувки в гардероба, в кутии, или без. В моето домашно в-ние, обувките стоят в нарочен шкаф, някъде в антрето..  Това не ме прави по-културна, или него по-културен...
Различни сме. Така че неговите обувки си стоят където си е свикнал, а моите там, където аз съм си свикнала.

# 115
Аз не казвам че този който не се преоблича е некултурен поради този факт. Но определено намирам връзка между ниска култура и социален статус, и липса на преобличане или сваляне на обувки в къщи. Това е забелязано от мен лично. Налагало ми се е да работя в различни райони на града, понякога с много силна разлика в средния доход на глава от население. Налагало ми се е непрекъснато посещение на чужди домове и знам много добре къде е прието да се събуваш, а къде си влизаш без никакво угризение на съвест. Къде с какви дрехи те посреща домакина...
Не знам как е в Италия, но за Америка съм убедена че съществена разлика между различни местности няма.

Между другото, италианците които познавам тук също се събуват при влизане в дома си и се преобличат.
Или те са се поамериканчили, или това което ти наблюдеваш в семейството си далеч не е типично.

п.с. Обувки държа и в антрето и в гардеробите. Не виждам връзка между културна среда и нечии разбирания, с  именно този факт. След като в гардеробите има отделения за обувки, явно нещо разбиранията ти куцат.

# 116
ВИНАГИ С  анцунг

Не понасям хора, които вкъщи са мърляви и раздърпани с каквото намерят Sick

# 117
Delusion, аз както казах не съм влизала във всички италиански домове и не държа на меродавност - приеми това, което ти виждаш за норма, няма проблем. В моята среда, хората се движат с обувки вкъщи и не се преобличат задължително. ОК съм на това ниско ниво, нямам амбиции да израстна до подпетените патъци пред входа и по чифт пантофи за всеки гост ...  ммм не, благодаря. Нямам намерение и да се боря за 'акуратност' в поведението на мъжа ми  Wink

ПС: По темата - и аз не харесвам развлечени, стари и лекьосани домашни дрехи. Удобно не означава запуснато.

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 23:06 от 10 c's

# 118
  • Linz
Нямам намерение и да се боря за 'акуратност' в поведението на мъжа ми  Wink
О-о, ама ти и масата не подреждаш Laughing

# 119
Ми да, не може и кино и сладолед. Особено в ниските социални прослойки сме така -  примирени със съдбата си Grinning Случих на индивид, който не се събува от вратата, но пък се държи акуратно на масата ... няма пълно щастие.

Общи условия

Активация на акаунт