Готвите ли български манджи?

• 76 030
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 495
Пак да кажа - омеси с вода. Поне тук каквато и кайма да вземем, все е суха и тричава после. Понеже явно е чиста и няма сланини и РоКоКо  Rolling Eyes Всяка кайма като размесиш с вода на кашичка става идеално пухкава после - било то за принцеси, кюфтета, кебпчета, руло Стефани или за пълнене на чушки (сарми).  Simple Smile

# 496
Точно, няма толкова сланинки и други 'екстри' Laughing Честно, сефте го чувам това вода да добавя, никога не би ми хрумнало, ноооо непременно ще го пробвам! за пореден път,  Hug  bouquet

# 497
Аз съм разреждала каймата и с прясно мляко - пак става много хубава smile3521

# 498
А днес правих пълнени чушки,печени в тава.Рядко правя,защото във Финландия чушката е лукс.Много са скъпи.
Едни все такива дебели,кръгли и тежки...Гледаш...не са големи,пък тежат.. newsm78
И скъпи..И чак с дръжките ги продават..3 чушки правят килограм.За да напълня една малка кръгла тавичка ми трябват примерно 9 чушки.Значи давам аз 20 евро само за 9 чушки.Каима,ориз,магданоз и т.нт отделно има няма 30 евро и отгоре... ThinkingНа което мъжът ми казва,че за тези пари можел да ме заведе на ресторант.. Hug
Казвам му:Ми води ме,де...А той...Яж сега пълнени чушки... Naughty

# 499

Е такива чушки,много месести.. ooooh!

# 500
Вее, и при нас чушките са такива. Аз харесвам повече другият, тънкият пипер, но не съм виждала. Даже при китайците, които продават всичко. Shocked
Тези не са ми вкусни много Naughty

# 501
тези чушки в ЛИдл ги купувах онзи ден, малки са, не са като къщи големи:)
Купих от 3те цвята, станаха супер.Simple Smile

# 502
Аз не ги харесвам тези за пълнене...вярно лесно се пълнят, ама са ми много месести. Тънките много повече ми харесват, и при нас не са на почит но се намират от време на време, винаги вземам и пълня ако ги видя.

# 503
Купих от 3те цвята, станаха супер.Simple Smile

При нас има и оранжеви Mr. Green Като готвя китайско, купувам от всеки цвят по една чушка и става много хубаво  chef(поне на цвят го докарвам)

# 504
и тук се срещат много рядко 'нормални' чушки.
освен това са скъпи.
така че тези, когато ги видя ги купувам. 2-3 пъти годишно ядем пълнени чушки:)

# 505
И тук няма други.Рядко пускат,така,че и рядко ядем..

# 506
  • ENGLAND
Хе, и при нас са само тези, но пък ги продават на бройка и излизат дяжол и половина. Добре че ги има на пазара в петък и събота, една купа - 5-6 малки за 1 паунд. Мойте много обичат пълнени с ориз и кайма, особено дребо яко маха чушки.

# 507
Аз съм разреждала каймата и с прясно мляко - пак става много хубава smile3521

Аз се чудя като разредя каймата с вода или мляко, дали ще мога след това да оформя кюфтета?!
Няма ли да е много водна! 
Отказах се отдавна да правя принцеси, все се свива каймата и не прилича на нищо.  Sad

# 508
Тук при турците има от капиите  Simple Smile Но взимам и от камбите, не са лоши за пълнене, лесно се белят. Зелените ми нагарчат, взимам червени и жълти.

Албо, виж тази рецепта за сочни и пухкави кюфтета  Hug

# 509
Блонди вижда се ,че си домакиня един път. Hug
Я моля дай някаква рецепта хубава с рукола,че обожавам рукола,почти всеки ден я ям,но все с домати краставици или марули и сусам...Да имаш някакви други идеи? Praynig

Общи условия

Активация на акаунт