Готвите ли български манджи?

• 76 061
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 510
В Лидл и Алди/Хофер са евтини тези, и се намират и от дългите пак по  1,50 за килограм. Иначе в другите магазини и тук са много скъпи, та ти излиза лукс да готвиш пълнени чушки, ама добре че са тези евтините магазини.
Блонди, ти си цар, аз вече се изтарикатих и като не знам какво да сготвя си отварям твоята страничка и всички винаги са доволни  Hug.

# 511
вместо вода сложих 1 лъжица доматено пюре (от турския - гъсто) и станаха супер принцеските с пълнозърнест хляб
тези големи чушки не ги купувам, защото са холандски, но знам че стават добре п-лнени,но разделени на половина и запечени

# 512
Блонди вижда се ,че си домакиня един път. Hug

Глупости, ела да видиш какъв хаос е около мен  Joy
Аз не я харесвам рукулата (рукула ли е, рукола ли?  Crazy) Confused. Знам, че за спагети върви много. Имах нещо май, чакай да погледна  Simple Smile Ето - Рукула с тиквички, китайски гъби и авокадо  Simple Smile

bzepic,   bouquet

# 513
Мерсии..  bouquetОще утре мисля да направя.Веднага ще се отчета как е станало.

# 514
Дано да ти хареса   Hug Аз взимам от сухите китайски гъби, хрущялките, защото другите имат доста натрапчива (чеснова няякаква) миризма и не ми допадат, но може би ще се получи по-добре с тях, ако ги харесваш  Peace

# 515

Много благодаря!    bouquet
Изглеждат толкова вкусни! Имам само едно питане- содата мога ли да я заместя с нещо друго?
Тук, в Дания, не съм виждала сода по магазините. Сладкиши правя с бакпулвер, мога ли от него да сложа мъничко?!  Rolling Eyes
 /Не ми се смейте много, просто питам  Embarassed/.

# 516
а как правите каймата за кебапчета на скара(грил)?

# 517
  • Italia
Май трябва да про4ета темата отна4ало и да се запиШа да я следя,4е мен хи4 ме няма с бг.манджите.  Embarassed До 22 годиШна възраст живях с родителите си и мама ми готвеШе  Blush Heart Eyes а после се пренесох тук и директно се метнах в дебрите на италианската кухня,понеже мъжът ми не е особено голям фен на наШенските гозби. Rolling Eyes

# 518
Албо, не слагай сода изобщо, ще стане и без нея  Peace

mcdirock, мнооого уважавам италианската кухня, разбирам го мъжа ти  Blush

# 519
а как правите каймата за кебапчета на скара(грил)?

ъ, аз винаги съм си мислела че е като за кюфтета. Ест. никога не съм правила, и в къщи май винаги са били готови купешки... Blush

# 520
За кебапчетата - кайма, сол, черен пипер и кимион. Това е  Blush

# 521
Аз се научих да готвя тук. Започнах с гръцките манджи, купих си готварска книга.... и така. Но нали си харесвам нашето готвене, с червен пипер  (тук много рядко го ползват), повече чорбичка, че да си затопиш и т. н. се научих и на нашите манджи Сега си готвя яденета, които ми харесват, а също и на мъжа ми, за щастие той много харесва нашите манджи Mr. Green Особено е голям почитател на кебапчетата, но имахме един, два неуспешни опита. И ние такива продукти сложихме, както казва Блонди, само свинска кайма, някой ни беше казал да  сложим и малко вода..., но купешките са други! Също много обича и сърмите с кисело зеле, (чак научи майка си да ги готви Laughing), филетата, суджуците ( с тях той се зае да ги прави  chef).... Mr. Green  

# 522
Блонди вижда се ,че си домакиня един път. Hug
Я моля дай някаква рецепта хубава с рукола,че обожавам рукола,почти всеки ден я ям,но все с домати краставици или марули и сусам...Да имаш някакви други идеи? Praynig
Аз много не харесвам много този зеленчук, но казват, че бил много полезен, та се насилих и сега си правя една салата с него и се яде без да се натрапчва вкуса му и много я харесваме вкъщи: сурова рукола, марули, пресен лук, парчета пармиджано като обелки ( с белачката за картофи ги правя), балсамов оцет, зехтин и сол. Само дето не режа марулите и руколата, а ги накъсвам на парчета. Може и краставици да сложиш и репички...пробвай дано ти хареса Simple Smile

# 523
  • Пловдив
Колко да са големи трите картофа? Защото има картофи и картофи.

# 524
Днес се оказа че ще правя кюфтета. Обсъждахме снощи менюто и аз викам, ми кюфтета тука, една рецепта четох, на фурна, интересно ми се стори, не като класически кюфтета пържени. И половинката се опули, как пържени кюфтета? Ми, да...ние ги пържим...И той отсече, искам кюфтета булгериън стайл Laughing

Общи условия

Активация на акаунт