Готвите ли български манджи?

  • 76 081
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 27 523
Колко да са големи трите картофа? Защото има картофи и картофи.

Е, средни, нормални. Нито дребнички, нито супер гигантски. То иначе за всяка рецепта ще се питаме - какви глави лук, какви яйца, какви скилидки чесън и т.н.  Simple Smile

# 526
  • Мнения: 65
аз готвя бългрски ястия и ми прави впечатление,че когато ги опитат им се харесват, а специално за нашенското кисело зелце,в малко страни се консумира.

# 527
  • Мнения: 703
Днес за 24 МАЙ,в чест на празника българска вечеря или почти...
Фасул с пушени ребра и шопска салата.Естествено за аперитив...ракийца..

НАЗДРАВЕ И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

# 528
  • Мнения: 27 523
Честит и наздраве на всички   bouquet
Ние ще сме на задушен в масло зелен фасул и наденички на скара  Simple Smile

# 529
  • Мнения: 1 224
За кебапчетата - кайма, сол, черен пипер и кимион. Това е  Blush
Кебапчетата ги правя с кайма 50-50 свинско и телешко и задължително омесвам с малко вода.Точно както е казала Блонди (наблягам на комиона) и добавям малко вода и омесвам каймата.Инче стават прекалено сухи.

# 530
  • Мнения: 9 052
За кебапчетата - кайма, сол, черен пипер и кимион. Това е  Blush
Кебапчетата ги правя с кайма 50-50 свинско и телешко и задължително омесвам с малко вода.Точно както е казала Блонди (наблягам на комиона) и добавям малко вода и омесвам каймата.Инче стават прекалено сухи.

станаха кебапчетата и кюфтаците на скара супер ... аз добавих и малко див чесън ситно нарязан  Wink само лßтеницата липсваше, но пък имахме шопска и зелена салатка  Wink

# 531
  • Мнения: 61
Момичета,да попитам колко вода слагате на каймата?По–точно на 1кг кайма,колко вода да сложа.

# 532
  • Мнения: 65
Днес за 24 МАЙ,в чест на празника българска вечеря или почти...
Фасул с пушени ребра и шопска салата.Естествено за аперитив...ракийца..

НАЗДРАВЕ И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
браво!!! Много ми хареса менюто ти!!!Със закъснение весело изкарване!!!

# 533
  • Мнения: 65
момичита, а ето и идна малка таина за кебапчетата,слагаите и кимеон без да е млян,невероятни са!!!

# 534
  • Мнения: 945
Момичета,да попитам колко вода слагате на каймата?По–точно на 1кг кайма,колко вода да сложа.


Аз слагам на око - колко точно не зная. Но не я слагам наведнъж, а  по-малко, докато меся каймата.
Може би Блонди ще ти каже точно - тя има хубави рецепти Peace

# 535
  • Мнения: 61
Izma,благодаря  bouquet

# 536
  • Мнения: 27 523
само лßтеницата липсваше, но пък имахме шопска и зелена салатка  Wink

Ох, тази скара върви с лютеница с лук и бобена салатка   chef

Момичета,да попитам колко вода слагате на каймата?По–точно на 1кг кайма,колко вода да сложа.

Не знам   33uu На око наливам - сипвам малко, меся и пак така. Докато се получи кашичка  Blush

# 537
  • Мнения: 65
Момичета ,почвам диета,а вие ме разсипвате с вашите вкусотии,а как хубаво ги обяснявате нямам думи!!!И newsm39мам хубава рецепта за телешки кюфтета на скара,ако проявява желание някой,пишете!

# 538
  • Мнения: 9 052
само лßтеницата липсваше, но пък имахме шопска и зелена салатка  Wink

Ох, тази скара върви с лютеница с лук и бобена салатка   chef

аз взех да подреждам багажа и отварям един кашон с дрехи и вътре намирам една лютеница  Joy от коледното ни посещение в бг Wink сега имаме лютеница, но нямаме кебапчета  Mr. Green

# 539
  • Мнения: 616
 А като си готвите манджички правите ли запръжка? Аз си признавам, да. Знам колко е вредно но на леща или боб как да не направиш, то това е целия аромат и вкус! Препържения червен пипер страшно ми напомня за бабината къща като бях малка, и за нейното страшно вкусно, но естествено страшно вредно готвене Grinning

Общи условия

Активация на акаунт