Готвите ли български манджи?

  • 76 037
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 825
  • Мнения: X
това моите няма да го ядат
но виж, сварен зрял боб, изсипан върху червен лук и залят  с масло с лют червен пипер им е любима салата

# 826
  • Мнения: 9 052
това моите няма да го ядат
но виж, сварен зрял боб, изсипан върху червен лук и залят  с масло с лют червен пипер им е любима салата
добра идея Simple Smile със супата ми топчета за днес Simple Smile

# 827
  • Мнения: 616
това моите няма да го ядат
но виж, сварен зрял боб, изсипан върху червен лук и залят  с масло с лют червен пипер им е любима салата

O, даааа, определено! Или с праз...

# 828
  • Мнения: X
какъвто лук там има

онзи ден, когато припомних на моя салатата с домати и праз, ме хвана 1ч да обикаляме по суперите да намерим хубав праз

# 829
  • Мнения: 9 052
какво правите от Kohlrabi http://de.wikipedia.org/wiki/Kohlrabi

# 830
  • Мнения: 9 052
аз съм изгубила упътването за уреда за варене на пара и ориз не стана (а може, има си приставка). сега се чудих, ако разбера за ориза мога да правя и боб за салата с лютеница и праЗ: има ли идея някой как става с уреда ,? кого ползва усилено?

# 831
  • Мнения: 1 526

Обичам да го хрупам на тънки резанчета  Grinning. Иначе правя салата от колраби и морков- настъргани и поляти със сок от лимон и малко зехтин.

# 832
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728

Ето тук има няколко рецепти. Иначе аз го правя пълнено с кайма и ориз.

# 833
  • Мнения: 945
Това колраби не е ли нещо като нашия алабаш, само че бяло newsm78
Аз много обичам алабаш на тънки резенчета с оцет и сол Peace
Ако наистина е алабаш, тука съм го виждала по магазините, та да взема да си купя Grinning

# 834
  • Мнения: 616
Изма, точно алабаш си е.  Хич не обичам Sick

# 835
  • Мнения: 1 175
Ей, с тоя алабаш как ме присетихте за всичките му там репи, дето не съм ги яла откакто бях малка. А, и зимна ябълка! Обожавам ги, сега ще трябва да ходя да ги търся. Мъжо се смее, че сме ядяли ряпа. Ми те като ядат листата на цвеклото, дето баба ми само на кокошките ги дава, аз да не се ли смея?  hahaha

# 836
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Аз се научих тук е Австрия, да ям  алабаш и много ми допадна. Готвен също е много вкусен, както и на салата. Дидитка, те и тук ядат какво ли не, което бабите ни на прасетата и кокошките са давали, но нали знаеш "нaше лошо нема" Wink.

# 837
  • Мнения: 27 523
Стържа си го с моркови и ябълки, после оцет, сол и зехтин.

# 838
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Алабашът към българските манджи ли минава?  Laughing

Режа го на жулиени/на тънки ивички/ и го правя на салата с круша, авокадо, мента, червена чушка, поливам обилно с лимонов сок, става много вкусно (пускала съм пропорциите тук)

# 839
  • Мнения: 15 809
Аз редовно си правя пастърма...

Хайде и аз на хорото с момите  Grinning
... и кой ме караше да чета на ММ вашите чутовни подвизи в кухнята - донесъл е 2 рибици и 3 кила сол и мърмори подканящо ...
Изма - благодаря ти за идеята  Hug

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 03:55 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт