Готвите ли български манджи?

• 75 912
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 1 035
Е да де,ама сега ще прескочим кашкавала...И аз печени ги почвам,с повече вода,както рече Venetta . Peace

# 1 036
  • ENGLAND
А, и аз кашкавал не слагам, само малко салатем крем, ама сега и него ще го прескоча.
Мойте картофи се свариха, почвам диетата от тая вечер Laughing и утре отивам за поредния чувал с картофи.
Бях сложила картофите преди още да ви прочета.
Хайде, след седмица-две отчет кой колко е отслабнал. Wink

# 1 037
  • забравих си мисълта...
Момичета пак да повторя.

1,5 кг варени картофи на ден. Аз си ги претеглям необелени, след това ги беля и ги варя със сол. Може обаче първо да ги сварите и след това да ги белите и посолите. Пиете всичко без захар без мляко.

Ако искате да отслабнете, това е диетата, 1,5 кг варени картофи на ден, може да се посолени.

Позволени течности са само чай и кафе без захар, без мляко.

Плодови сокове, не може, защото съдържат захар. Кашкавала, сиренето и млякото имат мазнини, значи не може.

Нали знаете красотата иска жертви Wink  Naughty !

# 1 038
  • The QC to be!!!
Venetta - ке разби  ме с тази диета  Joy Аз ако изям толкова картофи на ден, за 1 седмица ще съм качила поне 1 кг.  Blush Имам инсулинна резистентност и тези картофи ще ме съсипят.  ooooh! Нищо не каза за шарента сол?  newsm78

# 1 039
Бейби, мисля че идеята е толкова да ти писне от картофи че храна да не ти се поглежда  и намаляш ако количествата Mr. Green

# 1 040
Аз гледам да готвя леко, но тези зеленчуци явно те ми разбиват финансите. като четох в една тема в Германия какво се дава за седмица за храна за сем. като насхето и като гледам аз какви суми хвълям за плодове и зеленчуци  Rolling Eyes
Като взех , че направих сметката - ако ги храня с шнитцели и пържоли ще ми излезе по-евтинко от чушки бюрек + салатка и плодове или пълнени тиквички с копър в гювеча или от баница с праз или от мусака с патладжан ...
Сега съм поръчала слоу кукър (нали тръгвам на работа) и само да го получа голямо експериментиране щ€падно. Гледах рецепти - ризото, стю , сос за спагетки и ще си измисля още какво Simple Smile  
Ползвал ли е някой слоу кукър за нещо, което става без добавки. Т.е да можеш да идеш на работа докато си се готви само?

# 1 041
  • забравих си мисълта...
Venetta - ке разби  ме с тази диета  Joy Аз ако изям толкова картофи на ден, за 1 седмица ще съм качила поне 1 кг.  Blush Имам инсулинна резистентност и тези картофи ще ме съсипят.  ooooh! Нищо не каза за шарента сол?  newsm78

Момичета, всички вие знаете, че диета се прави само ако сте здрави. Ако някой има здравословен проблем, тогава ще трябва да се задоволи с подходяща диета. Също има заболявания, които не позволяват отслабване, така че единствената възможност е да си търсите мъже, които искат не само очите им да са пълни, но и ръцете им WinkWinkWink.

Със шарена сол не съм опитвала, но опитайте и ще кажете може ли, или не. Диетата съм я правила така както съм ви я написала. Ако направите промени, тогава ще чакам за отзиви. Simple Smile

Му, по принцип когато се яде едно и също, се отслабва, но аз лично не препоръчвам да се прави това дълго време, а да речем 3 седмици, след това да се премине на зеленчуци и да кажем една по-строга диета от 800 kcal дo максимум 1000 kcal на ден, пак ще отслабне човек. Аз отслабнах за 3 месеца с 10 кг, като всяка сутрин ходех по 30-40 минути бързо, след това на работа и след това денят минаваше както се случи. На закуска си хапвах две филийки пърнозърнест хляб с 10 гр масло и чаша кафе. На обяд хапвах нещо, което беше от менюто за лека храна, след обяд някакъв плод и вечер - най-късно в 17:00h хапвах нещо леко, да кажем пак 2 тънки филийки пълнозърнест хляб със салата или със някакво сирене и плодове. Така че диети различни и мисля, че всички действат ако изразходваните калории са повече от тези, които получаваме.

# 1 042
  • ENGLAND
Ползвал ли е някой слоу кукър за нещо, което става без добавки. Т.е да можеш да идеш на работа докато си се готви само?
Ние така го ползваме, по точно мъжа ми, предимно той готви там.Слагаме всичко и оставяме да се готви.

# 1 043
Заинтригувахте ме с този кукър Grinning Тук често ги виждам на промоция и все се чудя дали да си взема, но не знам дали е удачна покупката newsm78
Някой да даде малко повече инфо - всичко ли може да се готви, или само ориз, на пара ли готви, или просто по-бавно. Моля, споделете!

# 1 044
И на мен ще ми е полезно, ако някой сподели как и какво готви в кукър. Ако облекчава готвенето ще си взема, защото да ви кажа честно- писна ми да готвя! Всеки ден приготвям поне по 2 ястия.
Обаче, аз имам притеснения да го оставям да работи, докато ме няма вкъщи...

# 1 045
Аз имам slow cooker, готвя предимно чили в нея или боб-нашенски си, в смисъл варенето там минава. Иначе доколкото съм чувала, можеш всичко да готвиш, а сега се сетих, че бпх готвила телешко-просто напъхах всички продукти, телешко месо, картофи, примерно морковчета, чушчици-като за картофена манджа и оставяш да се готви. Ако е с повечко вода, няма проблем да се остави, единственото, което може да стане е да загори, но не и да се подпали. Хубаво е първо да пробвате докато сте си вкъщи, за да знаете колко вода да сложите, за да не загаря. Не е голяма философия. В нета има страшно много рецепти за slow cooker. Аз лично не съм голяма фенка, но пък е по-полезно, защото изпускате пърженето и изобщо нагряването на мазнините при твърде висока температура. Плюс това, то е на часове-моята е 4,6,8 и 10 часа.
Венета, с тая твоя диета, с която си свалила 10 кг. за три месеца, аз щях да съм умряла от глад на първата седмица Simple Smile Диетите не са за мен, аз съм си дебеланка по душа(слава богу, засега само по душа:))

# 1 046
  • забравих си мисълта...
Terminator, нямаше да умреш от глад, вярвай ми. Аз не съм от много ящните, така че ми беше супер диетата, то и сега не ям кой знае колко повече, но трябва да правя диети от време на време след лечение с кортизон, иначе мога и без тях.

# 1 047
Хора внимавайте все пак с картофената диета. Питах мъжа ми, който почто завършва обучеие като съветник по храненето и той каза, че картофите са добра храна, но 3 седмици са дълъг период да се ли8и човек от нещата, които не може да си добави с картофи. айде в люспите имало някакви витамини, но не много, нямало никакви мазнини,които са нужни за усвояване на някои витамини и за други обработки и т.н, също ако въглехидратите са в повече и не се изр. се превръщали съ9о в мазнини--- т.е трябва и спорт след 1,5 кг. на ден картошки, но тогава само от водата соли??? та каза за седмица разбира да се опита, но не знаел как би се чувствал човек да се лиши 3 седмици от останалите неща. ами кожата без мазнините и вит. в тях и то през зимата още???
та внимавайте и ако не се чувствате ОК спирайте Hug

# 1 048
Сьгласна сьм с Жабата Peace. Не ми се навлизаше в подробности, защото не е това темата, но като отворихте дума да си кажа и аз Wink В тази диета няма пукната бельчина (храната на мускулите), което означава, че мускулите през това време ще се "самоизяждат", от там и свалянето на килограмите. Само че една диета трябва да бори сланинките, а не мускулите, защото мускулите са главните консуматори на енергията в организма. Peace А вьглехидратите са точно храна за сланинките. И други подробности има, но това е в най-общи линии. В тийнейджьрските години и аз си падах по радикалните диети, но с времето "помьдрях" Wink и разбрах, че може да има повече вреда, отколкото полза от тях.

# 1 049
  • забравих си мисълта...
Момичета, аз затова ви споменах, че преди всяка диета човек трябва да се осведоми за здравословното си състояние.
Колкото до мускулната маса и т.н., както казах вече, при мен имаше траен ефект. Отслабнах и след това не си върнах килограмите.
Също ви предложих и другата диета, която е добра, защото човек и се движи и си пие течности и си хапва каквото иска, като се съобразява с калориите разбира се. Така че всеки да си реши сам. Нормално е ако човек дълго време се лиши от витамини и други необходими за организма вещества, да не е здравословно.  Аз лично не мисля, че 3 седмица са чак толкова много и че биха се отразили зле на здрав човек. Но това си е лично мое мнение. Така или иначе не всяка диета довежда до желания резултат при всеки. Всеки организъм реагира различно. Затова винаги казвам, кое как се е отразило на мен. Как ще се отрази на някой друг, това не мога да кажа. Винаги може да има фактори, които да доведат до съвсем различни от желаните резултати.

Общи условия

Активация на акаунт