Готвите ли български манджи?

  • 75 919
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Мнения: 1 183
...Аз имам slow cooker, готвя предимно чили в нея или боб-нашенски си, в смисъл варенето там минава...

Голям мерак имах и си купих slow cooker.  Grinning Обаче в упътването ми има само рецепти за месо. Аз пък искам боб да си направя, но колко време да го варя?

Terminator , колко време и как го готвиш, кажи по-подробно, моля те.

Момичета, прияло ми се е "русенско варено".  Crazy Дали знаете някоя рецепта за домашно приготвяне?

# 1 126
  • Мнения: 1 101
Ето една рецепта на Пеп4о..не съм пробвала но нейните са винаги сполу4ливи Peace

# 1 127
  • Мнения: 1 183
lozeva, благодаря ти за линка. Ох, че апетитно изглежда...

# 1 128
  • Мнения: 154
Бобът го слагам да заври на печката, изцеждам, измивам и слагам в слоу кукъра за 6 часа, на 4-тия час  добавям запръжката, ако е със запръжка и още час, два-проверяваш, ако е без запръжка си слагаш всички зеленчуци, заедно с боба. Аз понякога вадя боба и си го доправям в обикновена тенджера след като се е варил 4 часа.

# 1 129
  • Мнения: 1 183
Благодаря  Terminator . Горе-долу така го направих и аз. Варих го в две води по за 5 минути, после сложих всичко сурово, без солта. След 7 часа беше готов, само добавих сол. Стана много добре, а аз бях малко скептична към този уред. Следващият път ще пробвам с пълнени чушки или сарми. Ако си готвила такива неща, кажи за колко време стават?

# 1 130
  • Мнения: 154
Ох Еклат, аз малко на око готвя по принцип и все пропускам да помня такива неща  Embarassed Готвила съм пълнени чушки за Бъдни вечер, но помня, че малко ми загоряха, а оризът вътре не се свари, малко хрупаше, но ми беше първа Бъдна вечер с мое готвене, тъй че ми е простено. Това го казвам, за да предвидиш нормално количество-течност, иначе ако си посварила леко ориза преди това, ми се струва, че за 4 часа би трябвало да стане. Обаче пак да вметна, че при мен 4-6 часа се води high t, пък 8-10-low.

# 1 131
  • Мнения: 1 677
Всички вкъщи обичаме русенско варено  Grinning Някой пробва ли вече гореспомената рецепта?

# 1 132
  • Мнения: 703
Олее,7 часа за един боб! ooooh!Ми той златен бе! Shocked Добре,че никой от нас не обича и не яде боб.... Rolling Eyes

# 1 133
  • Мнения: 616
А те слоукукърите не готвеха ли с много малко ток, та доста икономични? newsm78

Иначе ММ ме изненада за празниците - направил ми мартеничка собственоръчно (и на добитъка , естествено) и ми наготвил мусака в гювеча Heart Eyes

# 1 134
  • Мнения: 4
Ето една рецепта на Пеп4о..не съм пробвала но нейните са винаги сполу4ливи Peace

Направо полудях по тази рецепта  Grinning
Сега се чудя откъде да намеря такива бурканчета  Thinking  Ами то никъде ги няма вече  Tired

# 1 135
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Момичета, аз ли пропуснах нещо или рецептата за хумуса не е публикувана още?  newsm78 Иначе ще чакам търпеливо, но само да се осведомя и да напомня междувременно Wink.

# 1 136
  • Мнения: 1 909
И аз я закам тази рецепта за хумуса - дори вече си намерих истински нахут, ако евентуално заради това се бави рецептата Laughing

# 1 137
  • Мнения: 9 986
какво му е на израелския хумус по-различното от арабския?

# 1 138
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
какво му е на израелския хумус по-различното от арабския?

Не знам, чакам да видим, хубаво е човек да опита от всичко и да реши кое на него му допада.

P.S. Извинявайте за спама, но например на мен лещата ми допада мнооооого, но явно аз на нея не и´ допадам и днес след като си позволих да си хапна от нея няколко лъжички, сега си плащам за лакомията. Wink Изгуби ми се гласа, гърлото ми е подуто, едва дишам и т.н., но ще ми мине, бях вече на лекар.

# 1 139
  • Мнения: 1 526
какво му е на израелския хумус по-различното от арабския?

Не знам, чакам да видим, хубаво е човек да опита от всичко и да реши кое на него му допада.



Не знам и аз дали и кое им е различното, защото не съм яла арабски. Всъщност яла съм в арабски ресторантчета тук, но по каква рецепта го правят те не знам.Тук се предлагат много видове готов хумус с повече тахан, с по- малко, с разни допълнения,  лимон, кедрови ядки, люти чушки...

Мента в момента е на екскурзия и затова се бави с нейната рецепта. Аз бих могла да ви преведа от нета, но не мога да гарантирам за качеството, тъй като аз купувам готов.

Общи условия

Активация на акаунт