Керамичните ножове - отзиви

• 29 857
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Ами  тези   ножове  , за които  писах   са  страхотни.  2  пъти  съм  изтървала  -  нищо им  няма / на  ламинат,  разбира  се / ,  Смятам  , че  цена  м/у  10- 30  евро е  нормална.   Не  са   китайски , обаче.  Китайски    не  съм ползвала   засега.
Сега  съм  се засилила    за  тези http://www.tchibo.de/Keramik-Messer-p400012870.html

3  размера  са.  Смятам  да   си  взема и от  трите  размера  Laughing  и  да  ги скрия  от мъжо. Много  мразя  някой  да  ми пипа крамичните пособия .  Mr. Green

# 46
  • София
В магазин Рода сега има на Куасера с 50% отстъпка и точки,които се събират и лепят.Например универсален нож е 35лв.Не съм ползвала никога такива ножове и много се чудя,дали е оправдана една такава покупка.

# 47
Ами ползвам ги от септември и съм много доолен!Ама трябва да се внимава,че са много остри.Единият-големия е китайски,но си реже нормално,а малкия уж е немски,но не намирам особена разлика.Можеш ли да си ги позволиш-струват си! Simple Smile

# 48
  • Балчи-Варна
Днес в Кауфланд-Варна имаше 2 ножа за 17-18лв.

# 49
Моят нож си го закупих от http://ceramicknivesbg.com/, ето този модел е:

Много съм доволен, реже всички основни продукти с лекота стига да нямат кокали в тях и да не са замразени Simple Smile. Чесно казано се учудих колко добре реже. Ще наблюдавам и занапред как ще се държи ножа и да видим Simple Smile

А ножовите от Кауфланд как се държат? Добре ли режат?

# 50
  • BG
Здравейте,

Нямах време да чета и се извинявам предварително ако задавам въпрос, който е вече обсъждан, но къде се точат тези ножове? Моят вече започна да се изтъпява, а не е китайски ....  Thinking

# 51
До колкото имам информация в къщи няма как да го заточиш с обикновенно точило, не се опитвай понеже ще нараниш острието на керамичния нож нож.

Продават се домашни точила, но те са електрически и за тях се използва специално диамантено "колело", което точи ножа. Примерно:

http://www.amazon.com/Kyocera-Electric-Diamond-Sharpener-Ceramic … 678961&sr=8-3

Това би трябвало да върши добра работа, но си е скъпичко удоволствие.

Ако имаш някой магазин за ножове наблизо, може да попиташ дали им се намира подобен уред, за да ти наточат ножа.

Отколко време ползваш керамичния нож, ако не е тайна? Simple Smile

# 52
  • BG
До колкото имам информация в къщи няма как да го заточиш с обикновенно точило, не се опитвай понеже ще нараниш острието на керамичния нож нож.

Продават се домашни точила, но те са електрически и за тях се използва специално диамантено "колело", което точи ножа. Примерно:

http://www.amazon.com/Kyocera-Electric-Diamond-Sharpener-Ceramic … 678961&sr=8-3

Това би трябвало да върши добра работа, но си е скъпичко удоволствие.

Ако имаш някой магазин за ножове наблизо, може да попиташ дали им се намира подобен уред, за да ти наточат ножа.

Отколко време ползваш керамичния нож, ако не е тайна? Simple Smile

Ами доста активно го използвам вече една година.  Peace В началото режеше като бръснач, но сега нещата се промениха и става все по-трудно. Знам, че в някои магазини взимат ножовете да ги наточват някъде в Европа, но е скъпо и времеемко. Затова се интересувам от вариант, който може да се използва в дома.

# 53
Това, което съм дал като линк е може би варианта, който можеш да ползваш спокойно в къщи без да се страхуваш, че ще нараниш ножа Simple Smile

# 54
Аз имам керамичен нож и съм много доволна, реже страхотно Simple Smile

# 55
  • BG
Това, което съм дал като линк е може би варианта, който можеш да ползваш спокойно в къщи без да се страхуваш, че ще нараниш ножа Simple Smile

Много благодаря!  Peace Ще споделя отзиви когато си го купя.

# 56
  • София
Наистина реже страхотно,особено пръсти Mr. GreenОт както се сдобих с него ,непрекъснато съм с рани.Явно съм много,ама много непохватна. Blush

# 57
Случват се такива работи Simple Smile

# 58
  • на Мелмак
Идвам от Икея,там имаше комплект 3бр за 69 лв,някой ползвал ли е такива за отзиви!
Мерси предварително!

# 59
Аз лично такива не съм ползвал, нека ако някой друг е пробвал да сподели опит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт