Хитрини за справяне в кризата?

• 215 213
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 950
  • В градината...
2 бири за 100-килограмов трениран мъж  newsm78 май ни мятат по върбите; аз такива килограми знам по една каса да поемат.

# 1 951
Въх, наистина съм го прочела като И, не като Или.
Но дори бирите са доста. Това от моята гледна точка. Ние ще умрем от толкова, а изобщо не сме пример за трезвеност.
Ама не сте и със железен тренниг Grinning
Две-три бири мога да изпия без проблем  както съм има няма 45килца.

Въпросът е дали можеш да го правиш всеки ден.
За железния тренинг си много далеч от реалността.

2 бири за 100-килограмов трениран мъж  newsm78 май ни мятат по върбите; аз такива килограми знам по една каса да поемат.

По каса на ден всеки ден?
Прзнах ви.

# 1 952
Е как ще умреш от 3-4 бири - за мъж говоря  newsm78

Аз не съм мъж,  Mr. Green пък като ми се допие бира, 3-4 бутилки от 0.5 литра не ми се опъват  Whistling

# 1 953
Прави ми впечатление, че смятате само вечерята у дома като част от бюджета за храна. А не закусвате ли вкъщи? Ако да - там също отиват продукти. Ако не - това, което купувате отвън трябва да се добави към бюджета, обядите също. И така сумата става доста по-висока.

Ето ги нещата за закуска и обяд в работата:

... детето ми от тази година закусва в градината, ние с мъжа ми - препечени филии с масло, в брашното е калкулирано, в почивните дни - овесени адки, грис, кус кус са ни закуските или пица/баница, ако сме правили предния ден.  ...

...
6. Брашно 6 кг. х 0,63 лв. - 3.78 лв.
    Хляб рядко ядем с храненето, но си носим сандвичи на работа...
12. 2 опаковки бекон - 3.60 лв....
14. 2 масла х 1.90 лв. - 3.80 лв....

...

Месечинка - аз няколко пъти питам - ама няма отговор - събота и неделя как се кара на едно ядене само при това постно  Thinking

Къде видя едно хранене? Отговорих вече, но пак ще повтора, за последно - закуските, виж малко по-нагоре в поста, обяд в почивните дни - или супа/баница или от предния ден, ако сме правили вечеря за гости, остава добро количество за другия ден, ако е било пица, също стига за обяда в почивния ден, ако пък сме на разходка, както често става, взимаме сандвичи от домашния хляб.

Klemy, аз 100 лв. отделни смятам за детето (55 за градината, като се сметнат отсъствията + 16 лв. танци) и джобни около 30 лв./месец, те разбира се не са за дрехи, обувки и др., а за дребни боклуци, сладолед, шоколадови яйца и т.н. Как ще ги изхарчи си е нейн проблем, достатъчно голяма е, може да си вземе днес тефтерче, утре сладолед, третия ден яйце, а може и да си вземе играчка за 7 лв. и 1 седмица да не купува нищо др. Ако седне на на кафе, тя всъщност не сяда, защото избираме място с площадка, но да, купува си 1 сладолед или нещо подобно, но то не е всеки ден, т.е. побира се в джобните й. Имаше период, в който масата ни се затрупваше със Зрънчо, сладолед, 2-3 вида сок, солети, близалки и т.н. само на едно сядане. Защо? Всичко оставаше щипнато по веднъж. Сега на тази възраст е наясно с това, което е вредно и сама се ограничава, поръчва по 1 единствено нещо Peace

# 1 954
супичка - здрасти!
Момичета,пия бира вечер след работа - минимум две beer2
Ама ми кажете как да пробутам довечера тиквички на домочадието?
Нещо лесничко и бързичко Praynig
Иначе Човече се справя чудничко....ще крадна идейки

# 1 955
Явно съм от най-бедните, щото нито почивка мога да си позволя, нито нищо на морето..
И въпреки това гледам да не ядем боклучави неща  Hug

# 1 956
Оставям яденето, сетих се за праховете за пране, установих, че скъп прах = евтино пране, евтин прах = скъпо пране. Преди купувахме Рекс за 5 лв., обаче това чудо переше и то не много добре, само, ако сложа двойна доза, т.е. не стигаше за 20 перални, а за 10  Rolling Eyes сега купуваме течния Ариел, за 21 перални 8.10 лв. и наистина си изпира с една доза Peace

Моля,Благодаря!, може да ги издълбаеш и да ги напълниш с яйца и сирене или с кайма и ориз. Издълбаното добавяш към плънката  Simple Smile

# 1 957
Снощи правих омлети,днес ще сложа кайма - мерсаж!
Ама ако не те затруднява,дай рецепта на лични - там разни домати,луци,слагат ли се?

# 1 958
  • София
Оставям яденето, сетих се за праховете за пране, установих, че скъп прах = евтино пране, евтин прах = скъпо пране. Преди купувахме Рекс за 5 лв., обаче това чудо переше и то не много добре, само, ако сложа двойна доза, т.е. не стигаше за 20 перални, а за 10  Rolling Eyes сега купуваме течния Ариел, за 21 перални 8.10 лв. и наистина си изпира с една доза Peace

Ами не е точно така, да кажа аз.
От няколко месеца пера само с Ехо Савекс 2 в 1 Парфюм - розов плик от 2 кг. Перфектен просто.

# 1 959
  • Пловдив
Най-голямата ми болка е, че не можем да ядем често риба с тази криза. Обичаме пастърва, ципура, лаврак и сьомга. Всичките са сравнително скъпи и едно ядене излиза към 15лв само за рибата, отделно като сложиш и салатката и че дъщеря ми не яде риба и готвя за нея нещо друго...И се случва веднъж на два месеца. Sad
Ако имате път насам, до Калофер има развъдник. Килограм пъстърва е 7,50лв.
С пътя до там... Laughing
На мен ми е на 15км Simple Smile

# 1 960

Ами не е точно така, да кажа аз.
От няколко месеца пера само с Ехо Савекс 2 в 1 Парфюм - розов плик от 2 кг. Перфектен просто.
И аз ползвам него. Добър е. Въпреки, че преди купувах Саво.

# 1 961
А има ли го в течен вариант, Савекса имам предвид?

# 1 962
  • София
Има го, но този на прах пере по-добре.

# 1 963
Ще го пробвам  Hug но течния, не харесвам тези на прах ...

# 1 964
  • София

Има го, но аз не съм купувала.

Общи условия

Активация на акаунт