Хитрини за справяне в кризата?

• 218 955
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 160
  • София
и аз го знам този начин за премахването на черните точки-сода за хляб или кафе с душгел,ама още не съм пробвала.

# 2 161
За мен е интересно,как Люлякови нощи съумява да се храни здравословно в САЩ,където се хранят най- нездравословно/всички знаем с какво и как/ и където всичко е бъкано от химия;домата не е домат,а чушката има размери на патладжан и вкус на гума,а за царевицата  не ми се пише.
И повярвайте - кравето масло е несравнимо по-добро от фъстъченото!

Много филми гледате. Който иска да се храни здравословно и може да си го позволи, пазарува от фермерските пазари или магазини. Като има желание, лесно се намират варианти.

# 2 162
  • France
За по-суха кожа на лицето, вместо сапун, се добавя зехтин или олио към содата. Пробвано.

# 2 163
Ей, тук са се завихрили страстите Crazy
Защо хората като чуят "здравословно" изпадат в някакво раздразнение? Много интересен феномен.

Ще отговоря на натрупалите се въпроси към мен (не поименно, ша ма извините Embarassed)

Първо, който е алергичен към мед да не яде и съответно да внимава с децата, има и други подсладители: захар, глюкоза, стевия, ксилитол...

Второ, в Америка има плодове, зеленчуци и меса(да не говорим за всичко друго), каквито в БГ дори не съм яла.
Храним се 100% био, месото, яйцата и млечните са от свободни животни, гледани на зелена трева и сено, без лекарства, без хормони.
Купувам много неща директно от био ферми (ядки, семена, сирена). Имам локален месарски магазин, в който дори надениците са от био месо(свободни животни, гледани на зелена трева и сено). Пия вода от остров Фиджи. Имам био ВСИЧКО...Надявам се да отговорих достатъчно подробно. Но пак децата ми не пият гадни сокове.

Също така децата ми ядат ВСИЧКО:
Шоколад, сладолед (плодов и сметанов), пият сокове но от цели плодове и прясно изстискани...няма какво да изброявам...

Също така не разбирам следното:
ОК е да се дават "натурални сокове" на все още развиващите се деца, но ако някой ви каже че правите грешка(и финансова и здравословна) сте склонни да извадите нокти?
Да, като родители сме длъжни да възпитаме децата си правилно и да ги предпазваме от болести.
Като родители трябва да се научим да казваме "НЕ" на децата си, за тяхно добро.

Много от идеите които дадох са практични и определено по-икономични.
От 200гр лешници, 2лъжици какао, малко мляко, мазнина и подсладител по избор, излиза двойно количество "Нутела" на единична цена.
Вижте съдържанието на истинската нутела и ще видите, че това са съставките.
За тези които нямат кокосово олио,казах че може да се използва друго олио (слънчогледовото ще свърши работа), все пак това дори в селата го има, а да не говорим, че лешници има и безплатно(аз на Витоша съм събирала).

Предложих сами да си правите сладолед, дали плодов (сигурна съм че на много деца ще им хареса), дали сметанов, ваш избор...Хем по-евтино,хем без химията с която се блъскат.
А не разбирам защо да не си правите сами сок, ей това е интересно.

Как живеете със себе си, че вместо да изстискате 2-3 пресни плода,вие давате вода с химии,оцветители и какво ли не на така обичаните от вас деца...
По добре им  дайте вода егати,по-евтино ще излезе.

Боклуците са боклуци и нищо няма да ги направи по-малко боклуци.

В криза няма готови неща от кутийки, няма полуфабрикати,няма готови сладоледи. Всичко си правиш ти сам. Ей така излиза по-евтино.
За десерт плодове, за пиене вода. Аз мога да си купя каквото искам за пиене, но пия само вода, даже кафето спрях.

Имам здравословен проблем,който ми отвори очите за много работи.
Смятам, че всичко това е важно да се спазва в криза, трябва максимално да пазим здравето си. И да, това може да се постигне и с много малко пари.
Изключвам крайно гладуващите.

За най-любопитната дама ето някои от местата от където пазарувам:

магазини:
http://www.wholefoodsmarket.com/
http://www.pccnaturalmarkets.com/
http://billthebutcher.us/ 

Фермерски пазари:
http://redmondsaturdaymarket.homestead.com/
http://www.kirklandwednesdaymarket.org/

Ферми и интернет магазини:
http://www.livingtreecommunity.com/
http://www.grassfieldscheese.com/cheese.html

Като за край искам да кажа, че много се надявам някой да намери предложенията ми за полезни и интересни.
Както казах и преди тук сме не да се обиждаме и да се правим на ощипани госпожици, а  да си даваме съвети и подкрепа.

Ева на сцена, ти кога ще се връщаш, или си си тук?

# 2 164
  • Варна
Ама как може да се изказваш за САЩ крайно неподготвен...въздържайте се от подобни коментари и категоризации колко било нездравословно в САЩ при положение, че красива белла може дори да не е стъпвала там  ooooh!

Люлякови нощи, абсолютно те подкрепям!

# 2 165
pileshko , мерси Joy
Аз все едно пък съм казала кой знае какво  Crazy Ама дадох 3 предложения и 5 "дами" ме обявиха за крайна, залитнала, и т.н.
Явно не съм модерна Mr. Green
Явно нещо ми хлопа дъската!
Ще чисти тя с оцет и сода като някаква беднячка Crossing Arms има доместос, някви други (сори не знам повече марки).

За мен криза значи, че здравето и живота минават на предна линия пред всичко останало.

Имам едно предложение:
нека който иска да си напише месечните разходи: телефон, интернети, коли, тинтири минтири, каквото има като ежемесечен разход.
Още един списък със всичко купено за една седмица (само една), от дамски превръзки до пластелин.

Можем да правим анализ и да помогнем на някой да види места където изтичат неусетно пари.

# 2 166
Май имаше такава тема, дори екселски калкулатор, ще взема да я издиря
Аз все се каня, ама ми е писнало да смятам в работата всякакви разходи и неща и вкъщи не ми се занимава
Иначе аз имам нужда от планиране, определено, защото последните дни до заплата сме направо на ръба  Embarassed

# 2 167
Да, много е гадно това със сметките...Но един път като направиш добър анализ и план си ОК
Може пак от време на време да се правят малко отрезвителни проверки просто.

Според мен дори от екселски таблици няма нужда. Просто ей така свободен списък (че има хора дет се плашат от такива Blush)

# 2 168
# 2 169
# 2 170
Люлякови нощи,съгласна съм с теб-хем даваш евтини идеи,хем са безвредни.Интересно ми е да те чета,а още по-интересно ми е че си в страна,където Е-тата са навсякъде.
Всеки има право на мнение и на избор какво и как да прави! Peace

# 2 171
Една идейка и от мен за домашен детски сладолед. Преди години си купих формички за 3 лв за домашни близалки и като наближи лятото ,си забърквам пресни плодове и домашно прясно мляко ,пълня фпрмичките ,замразявам и виж ти сладолед Simple SmileДнес с диня за 0,70 ст /кг и с намачкани ягоди и мляко в блендъра стана разкошен шейк за трима ни за по-малко от 2 лева.

# 2 172
Имам такива формички, но ми е трудно с ваденето на сладоледчетата от тях, изпочупих пръчките, а и нещо не уцелвам на вкус сладоледчетата
та ако може малко по-подробно да споделиш

# 2 173
Люлякови нощи, стана ми много интересно - даваш добри идеи. Но, след като претендираш да живееш и да се храниш здравословно и екологично, даваш ли си сметка с тази вода от Фиджи, дето я пиеш, колко вреда се нанася на околната среда  Thinking?

# 2 174
Имам такива формички, но ми е трудно с ваденето на сладолед-четата от тях, изпочупих пръчките, а и нещо не уцелвам на вкус сладолед четата
та ако може малко по-подробно да споделиш
Ами,нищо специално не правя,само преди ваденето им от формичките ги потапям в топла вода и се отлепят идеално. не слагам никакъв подсладител,а само плодове с вода или плодове с мляко. Много се одобряваха от децата които гледах преди 3 години,а сега с моето ще видим тази година ,че беше малка за сладолед:)Simple Smile досега! Ако децата са свикнали на сладки ,купени неща по-добре да се сложат сладки плодове ,а не ягоди,малини,боровинки ,защото са тръпчиви и не така сладки като банана,динята или прасковите например.

Общи условия

Активация на акаунт