Хитрини за справяне в кризата?

• 215 295
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 355
Колко стува тая миялна, която е така необходима -за да се измият непосилните три чинии, три чаши и един тиган например?
Какви три чинии- вкъщи сме 5 възрастни и малко дете. имаш ли идея за колко съдове и чинии става дума? ама ей на и майка ми е като теб и не иска миялна, затова имаме 20 кубика вода и все някой кисне на мивката да мие.  Tired

# 2 356
Колко стува тая миялна, която е така необходима -за да се измият непосилните три чинии, три чаши и един тиган например?

Ние ядем в 4 чинии, 3 на всеки по една и 1 за салата + купа от салатата + тиган, тенжера или тава, зависи какво сме сготвили, 2 чаши от кафе и 3 от вода/сок + разни купички на детето от мляко или нещо, което е яло + разни бъркалки и вилици/лъжици. Това упраженение ми отнемаше 30 мин., защото не харесвам сушилници и подсушавах и прибирах всичко. Кърпите, подгизнали от вода перях на всяко миене, заради тях пусках пералня всеки ден, което пак е харчене на ток, вода и препарат. На месец харчех по 3 опаковки нещо за миене, като тези под 2 лв. не ми миеха добре, т.е. 6-7 лв., сега 2 лв. от праха за миялната ми стигат. Дотук спестени 5 лв. Вода, мъжът ми е записал, че е паднал разхода с около 15 лв. Simple Smile общо 20 лв. на месец.

За цените - различно, от около 300 тръгват, може и на разсрочено плащане, по 30 лв. на месец, като се махнат 20-те горница, реално доплащаш 1 година по 10 лв. отгоре на месец, а от следващата година вече 20 лв. ти остават за харчене Peace има и уреди 2 употреба или с транспортни дефекти по 120-150 лв.

Но наистина е инвестиция, която е по-добре да се прави, когато човек не е в криза ...

# 2 357

Не знам, аз лично не намирам място на тия глезотии в тема за кризата, където четат майки, които едва изхранват децата си, а се прокламират здравословни, качествени продукти и скъпи уреди. Както и да е.
Да де, а за мен покривката ти от 8лв е скъпа, за тези пари ще си направя три или четири /масата ми е 120см в иаметър/.
 Като обсъждаме уреди, аз пък си мечтая за сушилня за прането, ама ще чакам по-добри времена...Скоро ме пита една комшийка колко човека живеем у дома, че все имало пране на терасата...
 За съдомиялната съм съгласна-аз докато се науча да я ползвам ooooh!, все си мислех, че е по-лесно за три чинии с ръчичките да действам, ама и ние като сметнахме ,че по-евтино излиза в съдомиялната...бързо добих навика да мятам вътре.

# 2 358
  • София
TIHA VODAHug пожелавам ти я!

# 2 359
Не се сърди - Въпрос на навик - аз мия всяко нещо, още докато готвя - ползвам - мия. така не се събира никога и не пречи на никого у нас. И определено 300лв за отскок, за да спестя 3 мин работа - не бих дала. Щото ги нямам де. Не за друго. Криза...

caprice - от де да знам, че живееш с баби и дядовци?

TIHA VODA - не е баш така, защото ако купя обикновен плат - ще се съсипе веднага от петна, пък тази - не съм я сменяла казах повече от година. Няма раздърпване, няма смяна на цветя, няма петна...абе като нова си е/мога да ти покажа ако държиш/.

# 2 360
Не се сърди - Въпрос на навик - аз мия всяко нещо, още докато готвя - ползвам - мия. така не се събира никога и не пречи на никого у нас. И определено 300лв за отскок, за да спестя 3 мин работа - не бих дала. Щото ги нямам де. Не за друго. Криза...

Времето на мен тогава не ми беше проблем, а и не съм много наред с главата, обичам да мия чинии  Blush бъркаха ме излишните 20 лв. на месец. За кризата - съгласна съм, не е момента.

# 2 361
  • София

Не знам, аз лично не намирам място на тия глезотии в тема за кризата, където четат майки, които едва изхранват децата си, а се прокламират здравословни, качествени продукти и скъпи уреди. Както и да е.
Защо винаги си контра?Темата не е как да изхраним децата си.А е Хитрини за справяне в кризата.Тоест ако логиката ми е правилна,всичко ,от което се пести,има място тук.А с миялната се пести.Нашата е от най-големите съдомиялни,пускам я всеки ден.Готвя всеки ден,съответно имам много посуда за миене.Купихме я преди 6 години и оттогава ,още от първия месец,разхода на вода падна от 15 на 11 кубика.На месец това.
Сушилнята е велик уред,обаче тя вече наистина нищо не пести откъм пари Laughing.Но и не харчи толкова ,колкото очаквах-всеки ден зимата съм я пускала,няма ден,без да е въртяла,сметката ни за ток се качи точно с 12-15лв.
Пък да ви кажа за разхода за гориво.Вилико,моля те недей да пишеш след мен,че това е вече много скъпо.Така е-скъпо е.Метановите уредби имам предвид.Разхода,приблизително,не съм много в час,е около 4-5лв за 100км.Зависи човек колко кара-изплаща се за около година.

# 2 362
  • София
Нито ми е момента, нито пък има смисъл.
Мъжът ми мие чиниите.
Работа за пет минути.

# 2 363
Е затова и аз казвам,че всяко домакинство има негов си начин на живот. И ние сме двама,но терасата е винаги пълна с пране. Все едно войнишки взвод пера у нас  Mr. Green
Преди доста страници вихрехме дискусии относно храната-оказа се ,че някои хора ядат колкото например моя мъж да замези  Laughing
И много други неща..Затова нека наистина да обменяме идеи-всеки да каже каквото знае и мисли и от друга страна всеки да си отсее необходимото му !

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 16:35 от Анонимен

# 2 364
Оф.... и тримата да сме, пак не става дума за 3 чинии и 1 тиган. Не се сърди, човече, го е представила идеално, чак и се чудя на търпението. Половината тема някой нещо ти дообяснява.  Shocked

# 2 365
  • София
Сушилнята е велик уред,обаче тя вече наистина нищо не пести откъм пари Laughing.Но и не харчи толкова ,колкото очаквах-всеки ден зимата съм я пускала,няма ден,без да е въртяла,сметката ни за ток се качи точно с 12-15лв.

Освен това така затопля кухнята (моята е там), че не пускам печка  Laughing
Но не е за криза де, факт.

# 2 366
  • София
Ъм, така е. Само за сметката за ток не знам как го правиш. Но пък на мен сушилнята ми пести доста други неща, та и прощавам.  Heart Eyes

# 2 367
  • София
Миии,толкова харчи,честно Laughing.Зависи от модела,моята е с отвод или там както се казва за парата-излиза навън в атмосферата.Те харчат по-малко ток. Peace

# 2 368
  • София
За мен миялната, наравно с пералнята и сушилнята, е едно от най-великите и практични човешки изобретения! Колкото и скъпо да струва, моите ръце струват сто пъти повече! По-добре пари за миялна, отколкото пари за мехлеми и влачене по доктори.

# 2 369
Оф.... и тримата да сме, пак не става дума за 3 чинии и 1 тиган. Не се сърди, човече, го е представила идеално, чак и се чудя на търпението. Половината тема някой нещо ти дообяснява.  Shocked
Еми ние сме трима и за това става въпрос. Имаш ли нужда от повече обяснения ти сега  Crazy
Какви мехлеми и доктори бе - за да си измиете чинийте ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт