Хитрини за справяне в кризата?

• 215 320
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 2 460
Абе да миеш със студена вода зимата в ледена кухня..Няма да стане при мен каквото ще да става.
Има бързонагряващи бойлерчета тип Юнга от десетки години...
Явно се прави неимоверна икономия на тока.

Да,права си.Мислила съм и за този вариант  Peace Ако ми беше чак толкова необходимо,досега да съм го купила,но пак казвам още малко ще сме в този апартамент,няма смисъл вече.

# 2 461
Юнгата гълта повече ток ударно, за да топли на момента. А бойлера има реле и подгрява съвсем малко, колкото да се държи водата на определена Т, така че основно загрява веднъж само при включването. А не при всяко включване да загрява ледена вода.

# 2 462
Така е отвсякъде..
Но говоря за вариант да има топла вода за кухнята,щом не иска да си слага друг бойлер/нали ще са на слънчеви колектори/. А не да се наказва...Ще ги търси тези ръце след време, ама ....артрит..

# 2 463
Юнгата гълта повече ток ударно, за да топли на момента. А бойлера има реле и подгрява съвсем малко, колкото да се държи водата на определена Т, така че основно загрява веднъж само при включването. А не при всяко включване да загрява ледена вода.

Проблемът на нашия "бойлер" е ,че е от онези супер старите.И копчето му е изкъртено и не можем да го сложим на по-ниска степен.В момента е на 4 /макс/ и загравя 80-те си литра за 4 часа  ooooh! Ще го огледам хубаво и ако има вариант да му бутна някакво копче и да успея да го завъртя на 1 или 2 ще пробвам ако стои постоянно на тази температура по цял ден как ще се отрази на сметката ни за ток  Laughing Но мисля,че не може,защото досега мъжът ми да го е направил.Но то пък през лятото въобще няма да ми трябва,защото си взимаме душ с хладка вода.Просто не обичам в жегата да се прибера потна и прегряла и да се пъхна под гореща вода  Laughing През лятото съвсем смело твърдя,чв водата ,която се е загряла през нощта почти не се използва/само за децата/ и вечерта си има вряла вода останала.

# 2 464
Дам, тия старите вярно имаха само копче за степени, но не и Т. Нищо че е изкорубено - трябва да отворите капака просто и да го врътнете ръчно - питай мажа ти.

# 2 465
  • София /Абсурдистан
viliko някъде по напред беше писала, че си открила магазин на Раковска за евтини платове, ще напишеш ли точно къде е?
Аз знам един такъв в Люлин, ама ми е много далече до там.

# 2 466
Разбира се, на спирката на тролей 9- преди да пресече Сливница, като идва откъм Центъра по Раковска.
Платовете са от 3 до 5лв огромен избор, е има и по 7-8лв май, ама лично аз другите гледах. Има какво ли не.

# 2 467
  • София
Когато монтираха нашия, електричарят  каза, че това, за което пише Вилико, е по-евтиния вариант, отколкото всяка вечер/ден да се спира или пуска.
Аз също съм на бойлер в къщи и не го гася изобщо, по същата причина.

# 2 468
Аз да си призная-пускам го вечер като се прибера, от страх, нов е , хубав е, ама наистина ме е страх от авария.

# 2 469
  • София /Абсурдистан
Разбира се, на спирката на тролей 9- преди да пресече Сливница, като идва откъм Центъра по Раковска.
Платовете са от 3 до 5лв огромен избор, е има и по 7-8лв май, ама лично аз другите гледах. Има какво ли не.
Много благодаря  bouquet След дълго прекъсване се връщам отново към шиенето Simple Smile

# 2 470
Блазе ти, че можеш - аз имам такива идеи - и никакъв талант  Tired

# 2 471
viliko някъде по напред беше писала, че си открила магазин на Раковска за евтини платове, ще напишеш ли точно къде е?

Може ли и този в Люлин да споделиш, че там май ще ми е по-удобно  Hug

# 2 472
  • София /Абсурдистан
Блазе ти, че можеш - аз имам такива идеи - и никакъв талант  Tired
Е аз имам и диплома за моделиер Simple Smile ама от доста време се помотвам и нищо не съм шила, освен разни поправки. А беше време когато шиех и булченски рокли даже, при това още в ученическите години, даже дипломната ми работа в техникума беше такава. Обаче сега се връщам отново към това, още повече, че по магазините прилични и небабешки дрехи с размер 50-52 няма. Купих си 2 панталона от магазин за бременни hahaha и им отрязах коланите за да ги натъмъня. Обаче там 1 панталон е 50лв, не че е лош, ама е много за мен. Та съм решила да шия отново. Един вид като антикризисна мярка.

Може ли и този в Люлин да споделиш, че там май ще ми е по-удобно  Hug
Намира са вътре в Търговския център /пред който има бирария или пицария, нещо такова/.Магазина е на партера, най-крайния, точно до вратата, от която се излиза за пазара. Точно срещу него вътре има магазинче за спално бельо и завивки, врата срещу врата са. Значи като влезеш от централния вход, веднага завии на ляво, магазина е пак в ляво в края на коридорчето и ще го видиш. Една част от платовете се внасят от Китай, но са много хубави и като качество също.Аз си купих един варен памук и си уших панталон 7/8, излезе на цена 4.50, специално го смятах.А го уших заедно с кроенето има няма за 2 часа.И още един памучен панталон, този път дълъг го уших, излезе около 7лв.И двата панталона са от памук.Вареният памук не се мачка, а другия се мачка, не знам защо.Но за лятото са супер. Има и разни коприни и шифони. Магазина е с голям асортимент. Скоро не съм ходила там, че ми е далече, но при първа възможност ще отида пак. А иначе магазин за евтини платове за чаршафи има на Женския пазар, точно до паркинга.Те са няколко магазинчета, но в това продава един едър мъж Simple Smile потова ще го разпознаеш Simple SmileОт там купих хасе за чаршафи, цветно и много хубаво, има всякакви цветове,100% памук, на цена 3.60 за метър, но ширината му е 2.40м и направих комплекти спално бельо направо за смешни пари в сравнение с тези в магазина.
Ако някой има инфо за други магазини за евтини платове, да напише къде са, аз вече съм решила да шия отново.

# 2 473
Супер си, мерси  Hug

# 2 474
Където и да сме разпитвали,няма две мнения по-въпроса.Възможно най-добрата и ефективна инвестиция.

С това не съм съгласна, инвестицията от  3000 лв. хич не е малко и докато ги избиеш тия пари  ooooh!
Единствено подходящо е ако нямаш електричество наблизо, да ги ползваш за производство на електричество колекторите.
Първоначалната инвестиция голяма и трябват години докато се избият, а колекторите стареят и се амортизират и накрая тъкмо си на нула и трябва да купуваш нови.
Парното на какво е ? Твърдо гориво ?

Общи условия

Активация на акаунт