Хитрини за справяне в кризата?

• 221 890
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 345
Аз сега се замислих дали е възможно да е толкова голяма разликата в цената  Rolling Eyes  99% съм сигурна, че миналата събота ги вззех за 21.99. Тази ще погледна още веднъж, изрично за точната цена.

pp. реших да питам Гугъл и ето какво излезе- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435228.0
явно грешката ми е вярна:)

# 346
  • София
вижте какво ще има http://news.ibox.bg/news/id_2092085469, нещо като Метро, ама без карти.
Цитат
На голяма търговска площ ще се предлага многообразие от хранителни и нехранителни стоки с най-ниски цени.
А да видим...
И не мога да си обясня как в условия на криза растат молове и хипермаркети, а според статистиката  българина се ограничавал в пазаруването.

# 347
  • София
Памперс 6 ползва Бобо, но няма значение, пак се оказва, че ги взимам мнооого по-скъпо, отколкото вие. Необяснима мистерия Rolling Eyes Вярно, че съм леко завеяна, ама чак пък с десет лева да се объркам - абсурд. Наистина ги купувам по около 30, честно!
Този уикенд съм в Кауфланд Crossing Arms

Белинда, Кало съм го гледала само с Памперс, защото се изриваше от други. И съм купувала само Джъмбопак от Кауфланд. Последно, доколкото помня шестицата струваше около 25 лева за 54 бройки.

# 348
  • София
Тази ще погледна още веднъж, изрично за точната цена.
И аз съм шокирана. след работа ще мина през бебешкия магазин и аптеката в квартала, от които обикновено взимаме памперси и утре ще напиша точната цена Peace Ако съм се объркала, ще си напиша "блейка" в личната титла Laughing

# 349
  • София
Кауфланд
Грамаж: N/A
Цена: 19.99 лв.
Цена за килограм: N/A
Важи до: 28/Март

Eто това е промоцията в Кауфланд за всички размери на Памперс Джъмбо пак  Grinning
Белинде, късмет извади!

# 350
  • Пловдив
В Билла памперсите са скъпи, ама до там са по-скъпи, че предпочитам да карам 20км за да отида до метро или кауфланд.
И вярно е за многократните пелени, че изискват пране всяка вечер. Обаче не виждам как не пускате по пералня всяка вечер. Поне у нас, с две деца е невъзможно. Всяка вечер имам по една, и да речем три пъти седмично по две. Като моята е голяма, 6кг и я пускам винаги пълна.

Моят трик за по-ниски разходи в кризата е правенето на зимнина. Даже и да купя някои продукти аз ги купувам в големи количества, когато са най-евтини от борси или директно от производител. Примерно череши купих по 60ст/кг миналата година. Не слагам захар в компота, а повече плод. И единствения ми друг разход е бил за капачки. Като моя труд и труда на свеки не влиза в сметката Simple Smile

# 351
  • София
Янтра, ама как ги вариш после? С тока и ми излизат златни зимнините. Вече не правя нищо, като калкулирам всичко /без труд/ излиза и над пазарната цена.  ooooh!

# 352
http://promo-compass.com/index.php

Това е от полза / донякъде -не е изчерпателно като информация /, но помага  Peace

# 353
  • София
Сигурно в тенекия на двора, като бабите едно време Laughing От там ми остана любовта към миризмата на огнище, на пушек, едно такова уютно чувство ми създава Heart Eyes

# 354
  • София
Янтра, ама как ги вариш после? С тока и ми излизат златни зимнините. Вече не правя нищо, като калкулирам всичко /без труд/ излиза и над пазарната цена.  ooooh!

Аз да ви кажа какво съм намислила.
Имам познати в едно село на 100 км от София. Миналата година ми направиха 30 буркана със смляни домати и си ги платих.
Тази година мисля направо да помоля да ми направят и компоти и печени чушки, зелен фасул, кисели краставички и т.н неща. Ще си ги платя и пак ще ми излязат по-евтино от пазара, да не говорим, че ще са домашни.
Аз лично нямам нито времето, нито нервите да правя зимнини. А и както казва Клеми, ако ги варя на ток - златни ще станат.

# 355
  • Пловдив
Ами на село, с дърва в казан. Голям казан, събира по 60 големи буркана. Аз правя бурканите, половинката гледа децата. После мъжа ми ги затваря, аз гледам децата. Накрая свеки вари продукцията, че не усвоихме процедурата. Като се захванем здраво със свеки за един ден необходимата годишна бройка компот от дадения плод е готова. Един ден и излизат към 180 компота - за нас, за свекърите и за зълва ми. Всеки си купува плодовете и сам си определя по колко захар. Примерно аз не слагам по много захар, максимум по 1лъжица.

# 356
  • София
Да, ама това вариант ако имаш село. Това малко като имаш крава пиеш мляко... Laughing

# 357
  • София
Да, ама това вариант ако имаш село. Това малко като имаш крава пиеш мляко... Laughing

Да, разбира се. Ама можеш да пробваш и моят вариант, ако имаш такива познати.

# 358
  • Пловдив
Е, все имате приятели и роднини, едва ли нямате съвсем никаква връзка Simple Smile Ние на самото село не поддържаме градина, има плодни дръвчета, които не дават кой знае колко плод и общо взето си купуваме продуктите за зимнината. Обаче мога да обиколя съседите с градини и да предложа да купя от тяхната продукция, обикновено са доволни да изкарат някой лев Simple Smile Така есента си купихме ... ще излъжа колко точно пуйки и кокошки домашно гледани. 5-6-7 добичета бяха, аз не мога да ги гледам, мъжа ми и свеки се оправят с тях. Сега за Великден ще купим цяло агне, половината ще печем за празника в роднини, другото в торбички във фризера.

Но лютеница не правя! Много вкусна става, обаче губя дни за да приготвя продуктите. Първо пека чушки, после ги беля, после ги меля. После меля домат. Аааа, не! Naughty Правя само по-нетрудоемки запаси Simple Smile

# 359
  • София
Имам, ама не знам, малко ми е неудобно. Иначе аз обичам да се занимавам, като готвя се разтоварвам страхотно.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт