Хитрини за справяне в кризата?

  • 215 185
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 695
  • Мнения: 7 947
Странно, за първи път чувам човек, който казва, че така обработено месото не се вкусва чак.
На мен ми е обратното - само печено ми става сухо и жилаво и се дели на конци.

# 1 696
  • Пловдив
  • Мнения: 27 005
Примерно ние днес ще ядем за вечеря скумрия върху картофи. Кило картофи 70ст, три скумрии за 5лв. По половинка на дете и цяла на мен и баща им. Ако някой не забрави да купи ще има и салата (обаче той може и да забрави). Домашен хляб ръжено-пшеничен за под лев 1кг.

# 1 697
  • Мнения: 47 352
...
На мен ми е обратното - само печено ми става сухо и жилаво и се дели на конци.

Ако се пече с вода, на Т 200-250 градуса - да, но ако го печеш само с олио и една идея вода на 170 градуса, ще стане мозък.

# 1 698
  • някъде ... тук ...
  • Мнения: 8 709
Вилико, моята се води 65 литра.

# 1 699
  • Мнения: 7 947
...
На мен ми е обратното - само печено ми става сухо и жилаво и се дели на конци.

Ако се пече с вода, на Т 200-250 градуса - да, но ако го печеш само с олио и една идея вода на 170 градуса, ще стане мозък.
Опитвала съм всякак - правя това, което ни е вкусно - различен вкус имаме явно  Wink
Ми и моята е 60л, пък две тави не виждам как ще се опекат вътре...

# 1 700
  • Мнения: 47 352
Ами ще ти дготвя някой път. Учила ни е бабата на мъжа ми, била готвачка на генерали Mr. Green
На 2 етажа се редят тавите, но става по-бавно като време, затова предпочитаме днешното да се опече, за да не закъсняваме с вечерята, пък другото си се оправя самичко, докато ние хапваме.

# 1 701
  • София
  • Мнения: 12 577
Ами ще ти дготвя някой път. Учила ни е бабата на мъжа ми, била готвачка на генерали Mr. Green
На 2 етажа се редят тавите, но става по-бавно като време, затова предпочитаме днешното да се опече, за да не закъсняваме с вечерята, пък другото си се оправя самичко, докато ние хапваме.

Майка ми редовно го прави този номер.

# 1 702
  • някъде ... тук ...
  • Мнения: 8 709
ще ти ги снимам следващия път Simple Smile
обикновено едната е кръгла и е върху решетката, под нея тавата на фурната.
когато чакаме гости, предпочитам на два етажа, иначе - както Човече процедира Peace

# 1 703
  • най-шареното място
  • Мнения: 8 197
Какво разбирате под проста храна Rolling Eyes
Минимално обработена. С минимум добавки. Бе зконсерванти.
Пилето например го правя на тиган /при мен не точно де /
Запечатвам го само в малко мазнина и после с подправки и вода до готовност на месото.
То върви със салата.
Картофите на фурна, ако може цели. Оризът без пържене - само запарен.
Това е в духа на бавната храна - просто и лесно - максимално близо до естествената храна.

Сосовете са ОК, ако не са с глутамат, оцветители и т.н. Малко куркума и сушени треви вършат чудеса.

За етажите - винаги можете д аметнете няколко картофа под тавата с месовто - както са само измити, но не забравяйте да ги позавъртате и е добре да се завият във фолио.

# 1 704
  • Мнения: 7 947
Как, как правиш пилето? Бутчето го запръжваш и после? И какво е запарен ориз?

# 1 705
  • Мнения: 6
...
На мен ми е обратното - само печено ми става сухо и жилаво и се дели на конци.

Ако се пече с вода, на Т 200-250 градуса - да, но ако го печеш само с олио и една идея вода на 170 градуса, ще стане мозък.
ех това не го знаех, мерси  Hug

# 1 706
  • най-шареното място
  • Мнения: 8 197
Как, как правиш пилето? Бутчето го запръжваш и после? И какво е запарен ориз?
Аз не използвам месо с кожа /купувам пеперуди/, но може и с нея. В малко горещо олио /в което си попарила лук ако обичате/ слагаш парчетата и като побелеят ги обръщаш. После добавяш вода и подправките. Вино, бира и прочие никак не пречат. После когато месото е готово си готова да сервираш.

Ориза в олио лука до стъклен вид, после ориза разбъркване и водата. Послесол, пипер и каквото обичате. Няма пържене, няма сложнотии, де факто оризът се сварява както жито за ашуре. Няма пържене защото никога не слагаш нещо само в олио. Винаги има и вода.

# 1 707
  • Мнения: 7 947
Ма това е запръжване за мен - аз правя именно така  Thinking

# 1 708
  • Мнения: 2 755
                            Ако ви е възможно приготвяйте вкусотии без или с минимална термична обработка. В момента навън е хладно, но скоро ще са актуални салатите, таратора... Това ще спести ток.
                            Ползвайте презареждащи се батерии. Дистанционните вкъщи са с такива и поне три години карат с тях без презареждане.

# 1 709
  • Мнения: 2 172
Ма това е запръжване за мен - аз правя именно така  Thinking

И за мен си е живо запържване Laughing .Слагаш в олиото ,докато оризът стане стъклен и после добавяш вода.
Нещо ,за да не е запържено, въобще не трябва да има достъп до сгорещеното олио.Незапържено е ако пуснеш всичко във водата без да минава през загрято олио  Peace

Общи условия

Активация на акаунт